Proč se sbírají víčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4099
2.9.15 13:43

@atominnka

mě to právě taky nějak nedochází… :nevim: :nevim:

vím, že ne každý „má na to přispívat“… jenže už tím, že si lidi koupí ty pet láhve, tak vlastně peníze mají (pár lidí koupí čistou vodu, protože musí. zbytek jsou minerálky, přeslazené pití, pivo apod.)… ale než by přispěli pětikorunu (i korunu), tak rači potřebné rodině s nemocným dítětem hodí odpad :nevim: :nevim:

jsem z toho jelen a dneska to na mě nějak padlo

asi v souvislosti s vedlejší diskuzí a těmi nenávistnými komentáři co kolují na FB
bych se měla raději zahrabat a počkat, až to dostanu, snad mi to pak přejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
2.9.15 13:44
@ka2ka píše:
@budi jenž tu korunu dá každý 1× já tu mám připraveno 15l víček takže pro ty lidi je to lepší :nevim:

prosímtě a mohla bys to hodit na váhu? opravdu mě to zajímá, ráda bych věděla, kolik za to ta rodina dostane…

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
2.9.15 13:45

@budi 8 Kč je normální výkupní cena za tento typ plastu i pro průmyslové podniky. Znám firmu, která to vykupuje bez třídění dle barev za 9 Kč (majitel firmy mi přiznal, že to dělá pro charitu tj. výdělek nula).
@Nafrněná U nás ve firmě také sbíráme a pak si to odváží přímo svozovka, nikdo s tím nikam nemusí.
@Dundee2 jasně, strojově je to rychlejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
2.9.15 13:45

Ja osobne to taky nechapu, kdyby jim lidi treba davali kov do sberu nebo neco co ma nakou hodnotu, ale na tech vickach vydelaji kdyz to prezenu tak 100 kc za pul roku? to je mnohem efektivnejsi sednout si s kloboukem na vaclavak a mas to za pul hodiny, ne roku… (se mnou zase mlati tehotensky hormony :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
2.9.15 13:48

@budi Tak to ja bych mela jeste obecnejsi otazku. Proc se sbraji penize na nemocne? Proc si nemocny musi platit lecbu sberem nejakych vicek ci v tvem priapde desetikorun? Proc tu lecbu neplati stat? Proc nejakou lecbu stat plati a jinou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27633
2.9.15 13:48

@budi 5l víček od piva je přesně 2kg, nevím za kolik se vykupují pivní víčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
2.9.15 13:49

Skoro každý člověk ta víčka s petkou vyhodí. Tady jde o to uvědomit si, že i ta „hloupá“ víčka, která bereme jako odpad, můžou někomu pomoci. A nestojí to nic. Jen je nashromáždit a poslat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
2.9.15 13:49

@budi taky mi to moc hlava nebere. Asi lidi raději přispějou odpadem, než penězma.
Já nedávno, když se tady mluvilo o víčcích (někdo je tu sbíral pro nemocné dítko, nepamatuju si o co šlo, podporuju kde co :mrgreen: ), tak jsem se s paní domluvila, a než abych jí za 80 korun poštovného poslala kilo víček, tak jsem jí na účet poslala stovku ;)

Řekla bych, že se to vyplácí leda tak u nějakých hromadných sbírek, kde to někdo organizuje (třeba místní dobrovolní hasiči), že ti to odvezou ve velkém najednou, zkásnou peníze a dají to tomu potřebnému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
2.9.15 13:51

Já nějak nechápu tvé smýšlení..Tím, že pro někoho sbíráme víčka, jim dáváme odpad? Že by bylo užitečnější dát 10kč? Jednak třídíš odpad a když úplně zrovna nemůžeš finančně podpořit, tak sbíráš alespoň ta víčka? Co je na tom špatného? Sice za malý peníz, ale alespoň něco za to je..Jistě, že by bylo lepší dát 10kč, ale protože je něco lepší, nebudeš dělat ani to málo? Není náhodou ekologičtější, to, že danou věc třídíš a nehážeš do směsného odpadu? Nebo i petkového? On i ten plast se dost rozlišuje a zvlášť třídí.. A jaké nenávistné komentáře kolují? Jeden čas jsme pravidelně přispívali na Unicef, teď moc nemůžeme, tak posíláme dárcovské sms, různé ty předměty, co se prodávají, jídlo co se koupí a hned daruje a víčka a nestydím se za to, dělám alespoň něco :nevim: Ono když se to pak někomu, kdo veřejně sbírá nastřádá, tak to pěknou kačku hodí..I kdyby za to nemocné dítě mohlo mít alespoň jednu zdravotní pomůcku, má to smysl.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
2.9.15 13:52
@Axlaranda píše:
Ja osobne to taky nechapu, kdyby jim lidi treba davali kov do sberu nebo neco co ma nakou hodnotu, ale na tech vickach vydelaji kdyz to prezenu tak 100 kc za pul roku? to je mnohem efektivnejsi sednout si s kloboukem na vaclavak a mas to za pul hodiny, ne roku… (se mnou zase mlati tehotensky hormony :lol: )

protože jsou lidi líný. To by jim musel někdo tu kasičku strčit přímo pod nos, aby tam tu 5-10 korunu hodili.
Ta víčka má doma skoro každý :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
2.9.15 13:53
@Mar__tanka1983 píše:
@budi taky mi to moc hlava nebere. Asi lidi raději přispějou odpadem, než penězma.

nikdo neříká, že lidi neposílají zároveň i peníze, víčka jsou snad vedlejší, jen takový " bonus", ne? Nebo je lepší přispět jen penězi a víčka vyhodit, když se mohou také proměnit v peníze? To je mi zase úvaha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
2.9.15 13:55
@budi píše:
Holky já vím že se to vykupuje, za nějaký směšný peníz… a ten chudák rodič to musí svážet v obřích pytlích, platí přitom benzín a navíc ani v tu dobu nemůže být s tím dítětem…
mě vrtá hlavou, proč lidi někomu nemocnému hází odpad??? a proč to potom ještě někdo další zneužije pro různá nenávistná srovnávání…

prostě mám dojem, že když bych tam to víčko hodila, tak říkám:
„Tady máš můj odpad a roztřiď to místo mně. Prachy ti nedám, utratila jsem je za tohle pití.“

Kdyby si každý člověk, co tam hodí to víčko, řekl, že místo JEDNÉ JEDINÉ koupené PET láhve s Colou tam hodí desetikorunu (možná Cola stojí i víc?), tak by to bylo efektivnější, přátelštější, přínosnější, rychlejší pro tu rodinu a nakonec taky ekologičtější… a ještě i zdravější pro toho dárce :think:

Nerozumím Tvým úvahám.

Plastové láhve se v naší domácnosti čas od času vyskytnou (minerálka, cola, mléko) a vyskytovat budou - bez ohledu na to, zda je někdo sbírá.

Je mi jedno, jestli tu láhev hodím do žlutého kontejneru celou - nebo z ní ještě sundám víčko, to hodím doma do pytlíku a pytlík následně do nějakého pytle kvůli sbírce. Ve škole se zase sbírával papír a pak dával do sběru, aby z toho škola měla nějakou korunku.

Pokud mne něčí příběh osloví, tak mu přispěju nějakou korunou bez ohledu na nějaká víčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
2.9.15 14:02
@hamika píše:
nikdo neříká, že lidi neposílají zároveň i peníze, víčka jsou snad vedlejší, jen takový " bonus", ne? Nebo je lepší přispět jen penězi a víčka vyhodit, když se mohou také proměnit v peníze? To je mi zase úvaha…

Jako jaká úvaha?? Nechápu.
Já nikomu neberu, že ty víčka sbírá, proboha.
Jen si myslím, že je to ve finále neekonomické, protože dostat ta víčka k potřebnému často stojí víc, než kolik daný potřebný za ta víčka dostane.
Ale že je to jasné, že se ta víčka sbírají, protože je spousta lidí, který by si pro korunu nechalo vrtat koleno, ale těch pár víček do školky přinese…to jsem myslela tou větou že „Asi lidi raději přispějou odpadem, než penězma“
To nebyla pomluva sbírání víček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
2.9.15 14:06
@budi píše:
@atominnka

mě to právě taky nějak nedochází… :nevim: :nevim:

vím, že ne každý „má na to přispívat“… jenže už tím, že si lidi koupí ty pet láhve, tak vlastně peníze mají (pár lidí koupí čistou vodu, protože musí. zbytek jsou minerálky, přeslazené pití, pivo apod.)… ale než by přispěli pětikorunu (i korunu), tak rači potřebné rodině s nemocným dítětem hodí odpad :nevim: :nevim:

jsem z toho jelen a dneska to na mě nějak padlo

asi v souvislosti s vedlejší diskuzí a těmi nenávistnými komentáři co kolují na FB
bych se měla raději zahrabat a počkat, až to dostanu, snad mi to pak přejde :mrgreen:

A tohle už mi trošku zavání, nemůžeš lidem vyčítat, že místo aby přispěli, si koupí limonádu, nebo pivo..A možná by jsi se divila kolik lidí kupuje jen neslazené perlivé, či jemně…Každý pomůže dle svého, nelze jim podsouvat takovéto věci..Je každého věc, jak nakládá se svými penězi a jak pomůže..Zase alespoň něco pro druhé dělá a nemá jen rasistické a diskriminační kecy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.9.15 14:10
@WERISKA píše:
protože jsou lidi líný. To by jim musel někdo tu kasičku strčit přímo pod nos, aby tam tu 5-10 korunu hodili.
Ta víčka má doma skoro každý :kytka:

ba ne… lidi jsou lakomí a radši dají víčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová