Mladá dvojnásobná maminka

10
2.9.15 09:40

Mladá dvojnásobná maminka

Zajímají mě názory především zkušených maminek. Jaký je váš názor na maminku kolem dvaceti let, která čeká druhé miminko? Jsme bez tatínka, nebudu psát ze bohužel, je to mojí volbou a myslím, že bez něj nám bude lépe, krátce řečeno, byl jako další dítě a nezastavila jsem se skrz litani kolem „seladona“ na gauci a to byl ten nejmenší problém, on totiž byl lenochem i v životě, práci neustále jen hledal, vše bylo na me..sprosty, zlý a nevděčný to vše se projevilo až časem, když se přestal snažit, začal me mít díky dětem jistou, ale zmýlil se :-) S dětmi mu styk nezakazuji. Mám byt 2kk, peníze určitě nebudou na rozdávání, ale určitě trpět nedostatkem nebudeme. Další věc, nastupuji třetí ročník stredni školy, dálkově, dcerce bude až se sourozenec narodí 16 měsíců. Je to zlaté dítě, ale potřebuje být neustále u mě, chovat, pozornost, jinak je vztekla a place. už obchází nábytek, takže myslím, ze brzy budeme chodit. Jinak babička je přes ulici a hlídání co se školy týče je zajištěné. Zajímavá me váš názor dá se to v téhle situaci zvládnout s dvěmi dětmi? Ja jsem nazoru, ze ano, ale nechci mít zbytečně růžové brýle, tak vás prosím o vaše zkušenosti a návrat do reality ;-) :-) Taky neuškodí nějaké rady a tipy pro usnadnění prvních dnů po návratu z porodnice, pamatuji si tehdy když jsem se vrátila z dcerou, trvalo mi asi měsíc než jsem si našla pár vychytavek co vše ulehčí..ted uz si to neumim bez ni predstavit a samozrejmne uz si nepamatuji proc mi to zezacatku prislo tak narocne kdyz vlastne jen jedla a spala ze :-D Ted ma 11 mesicu..V mich rodicich mam moc velkou oporu, co se týče všeho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
2.9.15 09:43

Mě tě je třeba upřímně líto…sama si ještě „dítě“ a už máš druhé na cestě. Měla by si lítat po diskotékách, projíždět svět, vydělávat a utrácet peníze… ale tak to cítím já, nezvládla bych být takhle mladou matkou.
Ale jestli máš babičku na hlídání, tak to nějak zvládneš. Určitě ale dodělat školu.
Drž se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.9.15 09:45

Názor, názor. Tady se nic dobrého asi nedočteš, leda že je dobře, že hned neběžíš na potrat a že máš štěstí na rodiče. S čímž taky souhlasím. Ale otázka, jestli se to zvládnout dá? No tak samozřejmě že nějak to zvládneš, co ti také zbývá. :nevim: Hlavně si dodělej tu školu a neotěhotni potřetí. Už takhle možná nebude snadné najít si chlapa pro život, kolem kterého skákat nebudeš muset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
2.9.15 09:47

@Meloditta podle toho jak píšeš, se mi zdáš rozumná. bude to asi chvilkama boj, ale držím palce, ať to zvládnete. odejít od chlapa nebylo jistě jednoduché a myslím, že jsi v tomto případě udělala dobře. V tvém věku si neumí sama sebe představit, ale určitě to zvládneš ;)

• Citovat
  • Upravit
101592
2.9.15 09:48

@Meloditta No, zvládnout… ono ti nic jiného nezbude, co si myslím o tom pořizovat si druhé dítě s někým, kdo je na mě zlý je věc druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.15 09:48

Ahoj, pokud mas byt a rodinu ktera podpori a pomuze tak proc ne. Prece skrz blbe kecy ostatnich nepujdes na interupci vzit zivot necemu tak nevinemu. Treba se este pan otec probere. Ja musim rict ze mam taky lenocha, ale jak povyhrozuji s tim ze se nevenuje malemu nebo ze odejdu tak obrati o 20292020022 stupnuu a je to skvely táta.:) preji i tobe a tvym detem spoustu stesti, podpory, lasky a aby jste to zvladli i bez lenochoda :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.9.15 09:50
@SnažilKasandra píše:
o 20292020022 stupnuu
:mrgreen: To mě zaujalo. Máš kočku, nebo píšeš s dítětem? :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.15 09:51

A este neco, nekomu v zivote nezalezi na chlastu a uzivani si na diskotekach. :) Ja si absolutne uzivam materstvi a je to to nejkrasnejsi obdobi co me kdy potkalo. Otehotnela jsem ve 20,porodila v 21 a co? :) jsme stastni!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
2.9.15 09:51

@Meloditta Pokud budeš nadále takto optimistická a odhodlaná, tak zvládneš všechno! To odhodlání a přesvědčení o úspěchu dělá moc. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
2.9.15 09:56

Prostě se stalo a ve špatné situaci se můžeš ocitnout i ve vyšším věku. Buď ráda za podporu rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
2.9.15 09:59

Podminky nemas idealni, ale ani ne tragicke.Do jiste miry, jak tu nekdo psal prede mnou, te fakt lituju…nerikam, ze sis zivot zkazila, ale zkomplikovala urcite.Ale na smysl brecet nad rozlitym mlekem…jeste si v zivote parkrat sama pobrecis, z unavy, smutku…ale vypadas rozumna a zvladnout to budes muset, med to nebude.Ale mas podporu, zazemi. Hlavne se ted vykasli na chlapy, zij svuj zivot, soustred se na deti a sebe, tedy i skolu…at maji deti vidinu budoucnosti a ty taky.Na jednu stranu, az deti pujdou do akolky, budes stale mlada na rozjezd nejake kariery, i na VS dalkove treba…drzim pesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.9.15 10:00

Ahoj Meloditto, myslím, že pokud to máš v hlavě srovnané a víš, co chceš, tak to zvládneš. Neříkám, že to bude lehké. Já jsem měla první dítko v čerstvých 20letech :) Teď je mi 27 a mám děti 4 (poslední dvojčata jsou stejně staré, jako tvoje dceruška) Často bývám s dětma sama kvůli manželové práci a co budu nalhávat - je to náročné. Zvládnout se dá všechno, pokud opravdu chceš a máš to odhodlání. Jediné co bych ti doporučila: nezapomínej i na sebe, pokud máš někoho na hlídání, tak občas předej děti. Stačí dvě tři hoďky, na chvíli vypneš ;) Moc ti držím palce. Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.9.15 10:03
Vidíš a třeba ja v tom omezení nevidím :-) babi momentálně hlídá dva dny v týdnu, a me to stačí. Cestovat můžu i s dětmi a na diskotéky jsem nikdy moc nebyla, spíš posezení s pár přáteli, kafco, pokec nebo procházka mi ke štěstí naprosto stačí. Mě baví spíš výlety atd. a kdyby náhodou ta chuť jit na diskoteku přišla není problém vyrazit. :)
@kve-tinka píše:
Mě tě je třeba upřímně líto…sama si ještě „dítě“ a už máš druhé na cestě. Měla by si lítat po diskotékách, projíždět svět, vydělávat a utrácet peníze… ale tak to cítím já, nezvládla bych být takhle mladou matkou.
Ale jestli máš babičku na hlídání, tak to nějak zvládneš. Určitě ale dodělat školu.
Drž se. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.9.15 10:04

Jinak hlídání si navrhla a vydupala sama babička. Je ráda když může víkendy trávit s malou, chodí na výlety a užívají si :-) i s dědečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.15 10:17

Litta :D chtela jsem aby bylo řádně zvýrazněno, ze je o 828299939229 procent lepsi :D :D :D ja tak i mluvim :D. Jsem takova poblaznena osubka. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová