Proč se sbírají víčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148578
2.9.15 14:32

Naše rodina sbírá víčka už několik let.Syn je nosí do školy, ta škola je sbírá, jsou toho plné pytle. Tímto spůsobem to smysl má. Navezla jsem do toho všechny známé, neznámé :mrgreen: dcera to posbírá třeba ve škole, po kamarádech a pak mi to vysype doma z kabelky. Venku na hřišti si toho lidi všimli, jak mě vidí, tak už mě nosí víčka, nebo mě zavolají a dají mi to z okna. Muž jezdí na montáže a posbírá to na ubytovně, hodí do tašky a doma to vysype. Když je toho igelitka, kluk to odnese do školy. Ten okruh spolusběratelů se stále rozšiřuje. A začala jsem já a syn…tak asi takhle. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.9.15 14:34
@budi píše:
Holky já vím že se to vykupuje, za nějaký směšný peníz… a ten chudák rodič to musí svážet v obřích pytlích, platí přitom benzín a navíc ani v tu dobu nemůže být s tím dítětem…
mě vrtá hlavou, proč lidi někomu nemocnému hází odpad??? a proč to potom ještě někdo další zneužije pro různá nenávistná srovnávání…

prostě mám dojem, že když bych tam to víčko hodila, tak říkám:
„Tady máš můj odpad a roztřiď to místo mně. Prachy ti nedám, utratila jsem je za tohle pití.“

Kdyby si každý člověk, co tam hodí to víčko, řekl, že místo JEDNÉ JEDINÉ koupené PET láhve s Colou tam hodí desetikorunu (možná Cola stojí i víc?), tak by to bylo efektivnější, přátelštější, přínosnější, rychlejší pro tu rodinu a nakonec taky ekologičtější… a ještě i zdravější pro toho dárce :think:

a teď se do mě pusťte…
jsem dnes nějak nechapává a PMS mi vládne :zed:

Já myslím, že lidi nevidí to vše okolo. Prostě pomáhají něco sbírat, něco navíc, ekonomická stránka věci je zajímá až někde na konci. Já taky radši dám peníze, než mít poschovávaný víčka, pak to někomu dávat, ale zas bych to jako darování odpadu nenazývala. MŠ, kam chodila moje neteř, se do sbírky taky zapojila, připravili pytle s víčky na zahradě za budovou. Někdo cizí v noci vnikl na pozemek a poničil ty pytle. Víčka byly roztahaný po celý zahradě, k čemuž se vedení školky vyjádřilo, že se propříště na celý víčka vys…, protože s tím mají víc starostí než má užitku ten, pro koho to sbírají.
Pravdou je, že to zabírá místo a těch peněz je z toho žalostně málo. Možná by bylo výnosnější sbírat barevné kovy.

Příspěvek upraven 02.09.15 v 14:35

• Citovat
  • Upravit
27652
2.9.15 14:34

Tak k nám si pro víčka přijde známá co je sbírá pro nemocného vnuka :nevim: takže já s tím žádnou práci nemám, navíc syna baví je házet do lahví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
2.9.15 14:35
@hamika píše:
@WERISKA vidíš, ještě nemám školní děti, takže to jsem nevěděla. Taky možnost, tohle je fajn. Ono je to i výchovné, trošku cit pro pomoc lidem, co nemají stejné podmínky jako my.

Jj, já sama mám postižené dítě, a vím jak je to těžké. Stát Ti nedá ani korunu navíc co nemusí :roll: :nevim:

My sbíráme a posíláme jedné nemocné holčičce :hug: :hug:
Z toho co mám si nemohu dovolit posílat peníze, takže i takhle je to už pro ten pocit, že můžu někomu pomoci :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148578
2.9.15 14:37

@ncc1701 lidem dneska není svatý nic. Viděla bych to na nějaký znuděný puboše. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.9.15 14:38

Jako za nás se sbíraly šípky, papír, kaštany… dnes doba pokročila tak se sbírají plasty.
A k té ceně 8kč za kg víček… vem si papír, kolik listl papíru se vleze do jednoho kg a to je papir max za 1,5kč.

A s tím posílat někomu peníze, já bych nikdy nikomu žádné peníze nedal ani neposlal. Víček kluci nosí do školky pytle. U nás se z petek nepije a tak mi to sbírá celá rozšířená rodina.

Mě to nic nestojí, kluci z toho mají radost a po ukončení lonské sbírky se takto vybralo přes 200 000kč a to už je balík co někomu dokáže pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.9.15 14:38

Tady je to myslím dobře vysvětleno
http://denikreferendum.cz/…ka-nerozdeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
2.9.15 14:42

Babička také sbírala, pomáhali jsme jí vlastně všichni. Měla z toho radost, že je to pro dobrou věc, na pomoc nemocnému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
2.9.15 14:47

@ka2ka Je někde zájem o pivní víčka nebo se to nosí klasicky do sběrny? Mám na chalupě pytel či dva, kdysi jsme je sháněli na podklad na omítání chalupy a letos jsem je objevila.

U nás - několik let - víčka prostě dávám do pytlíku, a až moje sestra řekne, že v práci mají sbírku, tak jí je dovezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.9.15 14:51
@lenkeena píše:
Tady je to myslím dobře vysvětleno
http://denikreferendum.cz/…ka-nerozdeli

zdá se mi ten článek jako pěkný blábol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.9.15 14:52
@budi píše:
@atominnka

mě to právě taky nějak nedochází… :nevim: :nevim:

vím, že ne každý „má na to přispívat“… jenže už tím, že si lidi koupí ty pet láhve, tak vlastně peníze mají (pár lidí koupí čistou vodu, protože musí. zbytek jsou minerálky, přeslazené pití, pivo apod.)… ale než by přispěli pětikorunu (i korunu), tak rači potřebné rodině s nemocným dítětem hodí odpad :nevim: :nevim:

jsem z toho jelen a dneska to na mě nějak padlo

asi v souvislosti s vedlejší diskuzí a těmi nenávistnými komentáři co kolují na FB
bych se měla raději zahrabat a počkat, až to dostanu, snad mi to pak přejde :mrgreen:

ber to tak, že lidi pití kupují a kupovat budou a ten užitek z toho je spíš jako bonus. spíš bych ocenila lepoň tu snahu a nějakou ekologičnost… stejně tak, kdyby každej dal korunu, můžeš říct, proč nedal dvě, to je přeci úplně jedno… je to fakt o úhlu pohledu.. mě spíš přijde smutný, že stát by se měl o tyhle dět postarat a nedělá to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.9.15 14:53

Ale bůh ví co se stěmi víčky potom děje, jestli to není jako stěmi kontejnery od charity na oblečení (které vlastní polská firma, oblečení putuje do polska a snad se tam i prodává do sekáčů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.9.15 14:55
@Krrysa píše:
ber to tak, že lidi pití kupují a kupovat budou a ten užitek z toho je spíš jako bonus. spíš bych ocenila lepoň tu snahu a nějakou ekologičnost… stejně tak, kdyby každej dal korunu, můžeš říct, proč nedal dvě, to je přeci úplně jedno… je to fakt o úhlu pohledu.. mě spíš přijde smutný, že stát by se měl o tyhle dět postarat a nedělá to…

tak kdyby měl stát ( já, ty, sousedka…) měl kupovat každýmu nemocnýmu dítěti polohovací postek za 80 000kč aby maminku nebolely záda při úpravě svého dítěte, tak by potom zase nebylo na operace, léky, vývoj atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.9.15 14:58

@jakanas myslím, že o bolavých zádech maminky je to úplně na posledním místě..a teda samozřejmě černý na bílým to nikde nebude, ale zrovna ve zdravotnictví tečou prachy i oknem na totální kraviny a do kapes zlodějům, a le děcko nemůže mít ani el. vozík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
2.9.15 15:06
@BohunkaP píše:
To je pravda, my taky posíláme vždycky pytlíček po dceři do školy - dneska se to sbírá na každém rohu. Proto nechápu, jaké s tím kdo má starosti nebo problémy, je to třídění jako každé druhé, nemusí se to přece posílat zrovna přes půl republiky. :nevim:

tak u nás ve škole sbírání víček už dávno zrušili.
Sbírala jsem pak víčka na jednoho chlapečka, ale když jsem zjistila kolik stojí kilo a jak dlouho já to kilo sbírala a pak jsem to ani neměla kam odnést a posílat poštou kilo je holý nesmysl, tak jsem to před týdnem vyhodila do plastů.
My nepijeme balenou vodu, nekupujeme limonády a tak máme jen uzávěry od mléka, což u nás sice není málo, ale kilo se sbírá opravdu hodně dlouho.
Radši přispěji jinak.

Přišlo mi to jako dobré, ale buď by musela být jiná organizace nebo jiné možnosti kam to doněst.
Pro mě by byl dobrý kontejnér na víčka u tříděného odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová