Proc se tesit na prechod na bezne mleko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Chtela jsem samozrejme rict „desetina gramu sem, desetina tam“ (ne gram)
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:Jeva píše:A ze 180 ml vody + 6 odměrek prášku udělám 330 ml Sunaru a jen 200 ml BabyloveTohle jsem poněkud nepobrala, kde vezmeš těch dalších 150ml po nasypání sunaru?
Jo jo, tam je nejakej renonc.
Ja myslim, ze na tehle dvou mlikach je videt na prvni pohled, ktery je levnejsi. A ten rozdil 0,3 gr na odmerku to asi nezmeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče těch kaší babylove, tak je pravda, že se musí dávat víc prášku, to jsem si také všimla. S mlékem tedy nemám zkušenosti.
Já jsem tu ten přechod na běžné mléko nedávno řešila. Malý pije Hami 3 a to mléko mi přijde hodně sladké, i když maličko šidím odměrky
Zkusila jsem mu dát místo toho polotučné a nevzal, plnotučné už potom ano. Jak už tu někdo psal, trojky už nejsou nijak upravené, jen obohacené o vitamíny. Radila jsem se s dr., ten mi říkal, že UM do roka je nutnost, po roce se může pomalu přecházet na běžné. Nám konkrétně doporučil kvůli těm vitamínům dávat UM alespoň přes zimu, malý býval loni často nemocný. Tak to tak udělám.
A proč jsem chtěla přejít na obyč mléko? Tak jednak je to finančně méně náročné, to bezesporu. Jednak mléko koupíme v rámci každotýdenního nákupu v Kauflandu a nemusíme jezdit ještě jinam pro Hami, jelikož v Kaufu ho nevedou. Mléko s sebou nikam netahám, pije ho jen před spaním a ráno po probuzení a to jsme doma. Mléko tedy taky ohřívám, aby bylo alespoň vlažné.
- Citovat
- Upravit
Madi, tak to jsem ráda, že jsem si nevšimla jediná, u těch DM kaší. S mlékem je to stejné.
Nakukovatelko, já taky ty odměrky zrovna nezarovnávám nožem, taky prostě naberu a je to. A nic to nemění na tom, že 600 g Sunaru máme na poctivých 14 dní a 500 g Babylove na cca na 8 dní. A Sunar beru v akci za 200,– Jinak ty údaje kolik mléka se udělá jsem brala z tabulek, sama jsem pokus nedělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeva píše:
Madi, tak to jsem ráda, že jsem si nevšimla jediná, u těch DM kaší. S mlékem je to stejné.
Tak jsem zrovna nakoukla, nemam ted moc casu, ale tohle je preci nesmysl, u kase prisypavas podle toho,jak chces hustou,takze se muze stat, ze musis dat kase vic (i kdyz ja jsem si tedy nevsimla,Babylove kase kupuji bezne), ale u mlika je pomer dany - 1 odmerka na 30ml,tak jako u vsech ostatnich mlik, takze ze „s mlekem je to stejne“ teda neberu, prece tam nesypes mliko jak Ti to zrovna prijde pod ruku, ale davkujes ho, takze kdyz odmyslim ten rozdil 0,3gr/odmerku, tak jsme snad na tom samem, ne?
Na tu tabulku na Sunaru se podivam v krame
, to je extra ptakovina. Preci musis videt uz od pohledu, ze udelat z jednoho mlika ze stejneho mnozstvi 330 ml a z druheho 200 ml je blbost
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakukovatelko, nevim jak je to možný. Prostě mám Babylove mléko na cca 8 dní a Sunar na 14 dní. Nehodlám si dělat průzkum, jestli se Naty dožaduje častěji přidání u Sunaru nebo Babylove, nebo jaký rozdíl v celkovém měřítku udělá 0,3 g na odměrku. Jak jsem psala, DM věci mám ráda, ale u kaší a mléka mi přijde, že v finále levněji nevyjdou. Asi to nevyjde ani dráž, spíš na stejno. Fakt nevim. Jen můj dojem, ale to by bylo na jinou diskuzi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasne, o tom to tu neni, taky uz me nebavi se v tom vrtat ![]()
Tak se loucim a diky jeste jednou vsem za nazory na mlika !
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt to není nesmysl s tou kaší. Sunarky dávám na 150 ml deset odměrek od Hami mlíčka (mám to odvážené, že to odpovídá doporučenému množství na obalu) a u Babylove, ač doporučují stejné množství, musím dát o 2-3 odměrky víc prášku, aby byla stejně hustá jako Sunarka.
- Citovat
- Upravit
Nakukovatelko tak ja teda nepospicham s prechodem,mala ma 27mesicu a pije Hami4,pije ho rano a vecer nez jde spat a rozhodne bych ji ho nedala studene z lednicky,hlavne ne po ranu,to bych si nic studeneho nedala ani ja.
Nemam problem s tim ohrat vodu v konvici(mam take na stupne)nebo v mikrovlnce,dat odmerky a mala pije.
je pravda,ze ji do toho obcas dam trochu normalniho mleka at si uz trosku zvyka,ale jak jsem psala,nespecham a hlavne nepocitam,kolik ktere mleko stoji.
Jo a jeden sacek Hami(jsou tam dva) ma na tyden(pije cca 2× denne 180-210ml),takze propije 100kc za tyden coz neni zadna tragedie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taminka píše:
Jo a jeden sacek Hami(jsou tam dva) ma na tyden(pije cca 2× denne 180-210ml),takze propije 100kc za tyden coz neni zadna tragedie.
konečně nějaké konkrétní číslo. Dík ![]()
Takže to vychází cca 7Kč na 200ml. 35 Kč litr. Plnotučného za to mám dvojnásobek. I v Biokvalitě vyjde o třetinu levněji.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem ted na vazkach, ale kdyz jsem si to propocitla a vyslao mi UM draz asi o 200 mesicne vic tak asi prejdu na nej navic tomik uz ma 18mesicu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit