Je to normální chování u 4leté?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3244
8.11.15 22:01

Šachy - nechápu „dotaz“, tak samozřejmě, že ji to zajímá, je tam spousta krásných figurek a navíc je jí to vzácné, nemůže si s tím hrát, kdy chce. Já sama jsem jako malá byla šachy fascinovaná.
Neváží si hraček - je malé procento dětí, které už v takto raném věku každou hračku uklidí na své místo a na své věci nedají dopustit, udržují je v pořádku a v čistotě. Já osobně ale takové dítě neznám a sama jsem takovým dítětem nebyla. Vlastně nejsem taková ani v dospělosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.11.15 22:06

Tak ja si snad myslim ze ctyrleta by uz mela pochopit kdyz ji reknes ze tohle proste neni na hrani atd a uz steji to meli rikat drive… ma dcera ma tri a proste na co sem nechtela aby sahala nebo vytahovala tak ji bylo opakivano ze tohle je proste caci nebo to dela au… atd atd…a chapeto uplne normalne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
8.11.15 22:20

Jo, tak s tema hrackama a podobne, to mne take syn privadi k nepricetnosti. Hrackama hazi a nejvice si hraje tak, ze vsechno vysype na jednu hromadu, maximalne si chvilku s necim hraje, a pak si jde se svym dinosaurem do jine mistnosti a hraje si jen s dinosaurem. Uz jsem si kolikrat rikala, ze hracky posbiram a odnesu do charity, aby nemel co rozhazovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.15 22:21

Dekuju, ja si asi opravdu nepamatuju na sve detstvi…jen si amatuju, ze modelinu jsem si strasne setrila a bala se, abych nesmichala barvy, ze jsem ji pomalu ani nerozbalila z pytliku. Myslim, ze to moje rozcarovani bude spis stret ruznych povah…:)

a s temi hrackami..bala jsem se, jestli nejak moc nerozmazlujeme nebo neprehlcujeme temi hrackami, ze se tak chova…ale jinak mi pripada opravdu zlatunka a hodna..kdyz nema sve chvilky:)

a odeslala jsem to dvakrat, omlouvam se. diky moc:) sachy schovame.

• Citovat
  • Upravit
26093
8.11.15 22:26

Přijde mi to normální… Náš čtyřleťák si hlídá jen hračky, který chtěl on sám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
8.11.15 22:33

Můj téměř tříletý syn chce zase u oběda vždy s námi pít pivo. Mám mu to dovolit? Mám mu dát napít, ale „nebýt za to ráda“ jako tvůj manžel? (mimochodem, ta věta mě docela pobavila). Jistě že ne. Dítě napít piva nedostane, i když chce. Stejně tak můžeš ty určit, že vaše dítě šachy nedostane, i když je chce. Jsou tatínkovy a je to velká vzácnost, tečka.

Takhle bych to řešila já, nic nevnucuju. S hračkami teda nevím, můj kluk je hroznej divoch, ale hraček si váží, nikdy nezlomil nebo neztratil pastelku a zničených hraček máme minimálně, ani si nemůžu za poslední cca půlrok na žádnou vzpomenout.

Ten krepový papír bych třeba ohlídala, požadovala bych, ať si ustřihne na růži a zbytek ať uklidí. Jinak věci typu modelina atd. bych neřešila, tyhle věci jsou spotřební materiál a dětem stačí ty levné. Případně si vyhrajou venku s kaštany, listy, kameny na zahradě a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
9.11.15 07:41

Šachy ji baví podle mě hlavně proto, že ví, že by si s nimi hrát neměla, že si to vynutila. Kdyby byly od začátku volně na stole, vám by to nevadilo, přestaly by ji po dni bavit.

Že všechno zničí.. No, jsou takové děti. :-/ Naše má 4 roky a je to samé. Taky všechno ničí, manžel se kvůl tomu dost vzteká. Ale ona ne úmyslně, spíš všechno rozebírá, zkouší, co s tím jde - a občas hračka nevydrží, no.
Tohle je podle mě povaha, že to zmuchlá, zničí schválně. Nedávala bych jí nic, vysvětlila, že pokud bude hračky a vše ničit, pak nedostane nic nového, má smůlu. Že se to nedělá atd. Ono jí to časem dojde. Připravte se na pláč, hysteráky, holt nějak se to naučit - dostat do hlavičky musí. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí