Proč už nejde vyšlehat šlehačka ze smetany?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
813
13.6.20 18:31

Jak píšou holky, nejlepší jsou ty čerstvé krabičkové, u těch kelímkových může být problém kvůli trvanlvosti, složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
13.6.20 18:32

Kupuju vzdycky minimalne 33% v kelimku a vyslehat to jde vzdycky. Kupuju znacky, kde neni karagenan. Nedavno jsem koupila 40% a ta se naslehala neskutecne do tuha - jako bilkovy snih. Jsem mohla tu misu obratit klidne dnem dolu a ani se nehnula :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
13.6.20 18:35
@Afrikana píše:
Kupuju vzdycky minimalne 33% v kelimku a vyslehat to jde vzdycky. Kupuju znacky, kde neni karagenan. Nedavno jsem koupila 40% a ta se naslehala neskutecne do tuha - jako bilkovy snih. Jsem mohla tu misu obratit klidne dnem dolu a ani se nehnula :mrgreen:

Tenhle pokus dělám vždy i s těmi 33 procenty :kytka: a drží.

• Citovat
  • Upravit
5241
13.6.20 18:42

@dagmarkaa To ja mam vzdycky bobky, abych to nepreslehala, takze obyc 33% takhle nedelam. Ale u te 40% to bylo vzuuum a hned jsem cucela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
13.6.20 18:44

Nevim, mě jde vyšlehat i ta 30% akorát to trvá dýl. A co vím z bombičky spadla vždycky brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122374
13.6.20 18:51

Kočko, 12 procentní smetanu nevyšlehas nikdy. Potřebuješ 31 až 33 procent tuku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
13.6.20 18:54

Pokud je to šlehačka 30% a výš, tak za celý život se mi nestalo, že by nešla vyšlehat. Měla by být studená z ledničky, ale jinak jsem vyšlehala všechny kelímkové i krabičkové smetany ke šlehání, co jsem kdy koupila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
13.6.20 19:06

Chce to hlavně, aby to nebyla „smatana“, ale „čerstvá smetana“.
Jak tam není v nážvu slovo ČERSTVÁ, tak je to tak narvaný stabilizátory, že už to vyšlehá jen bombičková láhev ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5303
13.6.20 19:28

Lidlová šlehačka a stejný mixér se mi vyšlehá vždy, nikdy nebyl problém, dokonce to šlo i ručním šlehačem na bílky, ale to se mi nechce s tím dřít :P možná zkusit přidat lžičku cukru, aby to lépe drželo? Bílky s cukrem taky drží mnohem lépe než čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.6.20 20:22
@HankaHK píše:
Lidlová šlehačka a stejný mixér se mi vyšlehá vždy, nikdy nebyl problém, dokonce to šlo i ručním šlehačem na bílky, ale to se mi nechce s tím dřít :P možná zkusit přidat lžičku cukru, aby to lépe drželo? Bílky s cukrem taky drží mnohem lépe než čisté.

Do bílků se přidává trošku soli, aby byli tužší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
13.6.20 20:32

Nikdy jsem neměla problém vyšlehat šlehačku jakéhokoliv balení a výrobce a jakýmkoliv způsobem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
13.6.20 20:51

Tak to já mám stejně špatnou zkušenost s Olmou i Kuninem, že ani vyndanou z lednice kelimkovou bez ztuzovace nevysleham. Drive to šlo. Tak jsem právě dnes dokončila slehackovy dort a dala do něj šlehačku z Německa. Ty naše už jedině se ztuzovacem, ale zkusím ty krabickove z Lidlu, jak se tu radí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
13.6.20 21:40

Tak já neměla nikdy problém, ale poslední dobou se mi taky teda nedaří. Řekla bych, že dělám vše stejně, jak dřív, ale se šlehačkou to nehne.Ale o tom, že by měla být šlehačka vychlazená jsem nikdy neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2756
13.6.20 22:11

Ja sleham v robotu a taky mi prijde, ze to trva dyl nez driv. Slehacky 33%, studene. Nakonec to ale robot ušlehá 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
13.6.20 23:13

Šlehačku šlehám často jak z kelímku, tak z krabičky a nikdy nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí