Proč žena odmítne epidural?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10680
15.1.21 22:58

Mně ho dali u prvního porodu, protože to trvalo prej děsně dlouho, už bych to nedala…měla jsem bolesti od pátku a malá se narodila v pondělí dopoledne. Za tři noci jsem naspala asi pět hodin, tak v neděli brzo ráno mi ho dali, jenže porod se úplně zastavil, najednou vůbec nic, jsem se ptala jestli můžu jít domů, že jsem si ten porod rozmyslela a porodim nejdřív za rok. Pak mi dali oxytocin a to začalo to správné rodeo. Druhej porod v klidu, bez epi za čtyři hodiny bylo hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
15.1.21 23:00

Já třeba epidurál primárně nechtěla, není to bez rizika. Ale po dvaceti hodinách kontrakcí, kdy jsem byla otevřená jen na 2cm a PA mi řekla, že to bude asi trvat ještě dlouho, jsem na něj kývla. :oops: Dával se brzo, takže smyslem bylo, abych chvíli necítila bolest, odpočinula si (vůbec jsem před tím nespala) a pak mohla pokračovat. Efekt byl přesně opačný, během půl hodiny jsem se otevřela na 8cm a za hodinu bylo dítě na světě. O PA byla překvapená. Jsem fakt ráda, že jsem se pro něj rozhodla. Podruhé to zas nechám na situaci. Když budu mít pocit, že to dávám, tak bez něj, když to bude trvat dlouho a budu vyčerpaná, klidně si ho nechám zas píchnout. Některé ženy podle mě považují za věc cti to ustát bez epi, vadí mi ale, když pak ohrnují nos na těmi, kdo si ho nechají. To je každého věc.

• Citovat
  • Upravit
4215
15.1.21 23:01

Tak já oba porody vyvolávaný. U prvního jsem se před porodem bavila s doktorkou a porodní asistentkou, že jestli mi tedy něco dají, kdyby to bylo opravdu nesnesitelný, ale že to nechám spíš na nich, oni tedy že mi ten epidural píchnou, kdyby něco. No, nestihlo se to, když už, už, že by, tak jsem byla otevřená a šlo se rodit. U druhýho už jsem ani o epidurálu nemluvila, věděla jsem, že to zvládnu bez. Kontrakce jsem si krásně vyhopsala na míči, krásně jsem se otevřela a šlo se rodit :mrgreen: Holka ta byla pak na tři heknutí venku :mrgreen: Kluk mi dal trochu víc zabrat, tam mě zkoušeli rodit na boku, což nešlo, jakmile jsem se zvládla otočit na záda, tak byl taky raz, dva, tři venku :mrgreen: Ale já měla štěstí na rychlý porody, navíc ty opravdu bolestivý kontrakce jsem měla poměrně krátce. Je to zvláštní, hned po porodu jsem si říkala, že nikdy více, ale takhle na ně vzpomínám ráda a klidně bych šla do třetího, bez obav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
15.1.21 23:03
@e Marry píše:
To, že žena chce přirozený porod (naplno vnímat svoje tělo a zvládnout to tak, jak to příroda zařídila), přece neznamená, že je hned bio divožena a té se snaží o orgasmický porod. ;)
A to samé obráceně. Extrémy nejsou dobré nikdy. ;)

Ono zalezi na prubehu porodu, věřím, že kdybych stravila v bolestech 2 dny, tak si ho taky nechám ochotně pichnout, bez ohledu na rizika… ;)
Ale když to jde dobře samo, tak proč si porod kazit oblbovaky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
15.1.21 23:05

Rodila jsem 2× a oba s epi, cítila jsem pořád vše. Takže chápu tvou zvědavost, taky mi není úplně jasné proč to někdo podstupuje, když tu ta možnost je.
Jako epileptik jsem si musela vždy k porodu přinést od ošetřující zprávu, že epidurál mužů dostat.
Já jsem na bolest srab, raději se jí vyhnu, než trpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
15.1.21 23:06

Takhle za „střízliva“ ti řeknu, že bych ho nechtěla kvůli strachu ze špatného napíchnutí (příbuzná má trvale poškozený nerv a špatně chodí po lumbální punkci) a z migrény, taky kvůli strachu ze zastavení porodu. Ale když přišlo na věc, tak jsem se na něj ptala, bylo mi řečeno, že už je pozdě a odrodila jsem bez něj. Zpětně jsem ráda, že mi ho nedali, porodila jsem rychle, bez potíží, takže by bylo škoda mít následně problémy kvůli epi. Ale kamarádka (vyvolávaný porod) si ho schválila, prý vůbec necítila kontrakce, lékařka jí říkala kdy zatlačit a dítě bez potíží porodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
15.1.21 23:07

@g.sandova krev a spálené maso. Nevím, co tam dole dělají, ale ve chvíli, kdy mi břicho otvíral, tak to bzučelo a cítila jsem smrad. Nepamatuji si, že bych to při prvním císaři tak vnímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
15.1.21 23:07
@MartaLil89 píše:
Priroda zaridila i to ze nektere zeny a deti umiraji u porodu ale to je uplne v poradku, hlavne vnimat svoje telo. Doufam, ze pokud jednou onemocni rakovinou taky odmitnou medicinu a budou plne vnimat svoji smrt :mrgreen: prece hlavne at je to vsechno prirodni

Pleteš dohromady 2 věci. Extremistky vs. někoho, kdo to třeba chce zvládnout s co nejméně vnějšími zásahy. :)

To je jako kdybys mi řekla, že jsem bionevimco, protože si prostě při každé bolistce neberu Ibalgin a nejdu pro antibiotika. Věřím, že tělo si s většinou věci poradí. (Samozřejmě jsou lidé, kterým to nevadí a nic proti tomu nemám). Ale když už vidím, že to není jen nachlazení, ze kterého se vyspíš, samozřejmě jdu k lékaři a klidně si ta mnou nemilovaná antibiotika vezmu a dodržuji léčbu.

Jsou sice mezi námi extremisté, ale to jsou na obou stranách (mam je v rodině ;) ), ale to neznamená, že je to jen černobílé.
A přirovnat porod (pro tělo přirozenou věc) k rakovině… To je trochu ustřel. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.1.21 23:08
@MartaLil89 píše:
Priroda zaridila i to ze nektere zeny a deti umiraji u porodu ale to je uplne v poradku, hlavne vnimat svoje telo. Doufam, ze pokud jednou onemocni rakovinou taky odmitnou medicinu a budou plne vnimat svoji smrt :mrgreen: prece hlavne at je to vsechno prirodni

Hele, tohle už dotahuješ ad absurdum. Vnímáš absurditu svého příspěvku plně nebo sis dala nějaký opiát? Nemůžeš dávat rovnítko mezi léčbu zachraňující život a úlevu od bolesti. Rodila jsem třikrát a můžu ti říct, že nejrychlejší porod byl ten bez epidurálu, kdy jsem cítila, co tělo chce a reagovala podle toho. S epidurálem to nešlo. To není o lesanství, i když to nechceš slyšet, tak je to opravdu o spolupráci s vlastním tělem a neoblbování se farmaky…

• Citovat
  • Upravit
160
15.1.21 23:09

@welovefashion a přesně tak to nakonec dopadlo u mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
15.1.21 23:12

@Gita17 Epidural jsem měla u obou porodů, u prvního protože mi docházely síly, rodila jsem 4 dny. U druhého kvůli panické atace z bolesti. Poprvé to bylo v pohodě, epidural pomohl s otevřením. Podruhé jsem měla ještě půl roku zablokovanou bederní páteř a levou kyčel jsem rozhýbávala snad rok. On žádný lékařský zákrok není bez rizika. A je to závislé na dané situaci jestli to pomůže, nebo způsobí komplikace. Já bych třeba nešla dobrovolně na císařský řez, pokud by nebyl nezbytný (špatná poloha dítěte, zhoršující se stav matky nebo dítěte,…) a jsou ženy které zase nechtějí riskovat přirozený porod. U obou se toho může dost zvrtnout. Mám známou, které se při vaginálním porodu přidusila dcerka a je postižená, takže druhé dítě šlo císařem a co čert nechtěl, tak se syn při otevírání dělohy náhle pohnul a porodník ho řízl tak nešťastně že měl jako miminko šitou kůži přes celou paži. Naštěstí mu nezůstala ani jizva, ale v první chvíli nevěděli jestli není zasažený sval a jestli nebude mít problémy s hybností. To si člověk nevybere. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
15.1.21 23:12
@Janli píše:
Hele, tohle už dotahuješ ad absurdum. Vnímáš absurditu svého příspěvku plně nebo sis dala nějaký opiát? Nemůžeš dávat rovnítko mezi léčbu zachraňující život a úlevu od bolesti. Rodila jsem třikrát a můžu ti říct, že nejrychlejší porod byl ten bez epidurálu, kdy jsem cítila, co tělo chce a reagovala podle toho. S epidurálem to nešlo. To není o lesanství, i když to nechceš slyšet, tak je to opravdu o spolupráci s vlastním tělem a neoblbování se farmaky…

Ok, ok spoluprace s vlastnim telem, vnimani zenske sily, vesmirni propojeni s dusi mimiska blablablabla
PS priroda zaridila take smrt a ruzne nemoci tak proc bychom je vlastne meli lecit? Priroda nam posle rakovinu protoze chce abychom zemreli, tak se s tim musime smirit a zemrit, vnimat plne sve telo a jeho smrt. Neni potreba brat zadne leky nebo oblbovaky

Příspěvek upraven 15.01.21 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
15.1.21 23:13
@Kassy píše:
@Gita17 Já třeba epidurál nikdy neodmítala. Nikdo mi ho totiž nenabízel :nevim:
Ale kdyby nabízel tak ano, odmítla bych ho. Protože jsem chtěla cítit svoje tělo a nechat se jím vést. Porodit pokud možno přirozeně. Nebylo to zas tak nesnesitelné utrpení.

Pod tohle bych se podepsala.
Cítím to stejně. Rodila jsem třikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
15.1.21 23:16
@Gita17 píše:
Vzdy ma zarazi, ked niekto rekne, ze nechcel epidural. Na priprave na porod nas informovali, ze epidural neposkodi miechu, nema zly vplyv na dieta a ani nespomali porod. Z akeho dovodu sa teda zena rozhodne ho odmietnut a dobrovolne trpi? Je v tom neake hrdinstvo? :think:Příspěvek upraven 15.01.21 v 22:22

Po operaci slepého střeva mi nabídli injekci proti bolesti - nepomohla, ale zadek mě bolel ještě 14 dní. Od té doby, dokud ta bolest jde vydržet, nechci žádné injekce. Za tu dobu jsem souhlasila jen s injekcí při šití ran, i u zubaře jsem bez injekce. Při porodu mi to nepřišlo tak hrozné, asi mám posunutý práh bolesti, protože se doktoři vždy divili. Dle přístrojů to mělo být silné a já v pohodě, furt to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.1.21 23:22
@MartaLil89 píše:
Ok, ok spoluprace s vlastnim telem, vnimani zenske sily, vesmirni propojeni s dusi mimiska blablablabla
PS priroda zaridila take smrt a ruzne nemoci tak proc bychom je vlastne meli lecit? Priroda nam posle rakovinu protoze chce abychom zemreli, tak se s tim musime smirit a zemrit, vnimat plne sve telo a jeho smrt. Neni potreba brat zadne leky nebo oblbovakyPříspěvek upraven 15.01.21 v 23:14

Az budes umirat, tak radsi v nemocnici na hadickach nebo doma uprostred rodiny…?

Tvoje prispevky jsou plne zbytecne nenavisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí