Proč žena odmítne epidural?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2653
15.1.21 23:22

Tak v nekterych predporodnich kurzech se dozvis, ze porod to zpomalit muze, nevis, kdy mas tlacit atd. A hrozi postpunkcni syndrom. Takze bez rizik to rozhodne neni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
15.1.21 23:24

@MartaLil89 vybíráš si z toho na co tu holky reagují, jen to co se ti hodí. Porovnaváš neporovnatelné.
Epidural rozhodně nezabrání úmrtí matky či dítěte… Epidural je pouze lokální léčba bolesti, jenž má svá rizika. O čemž je tu primárně řeč.
Komentáře na téma rakovina a smrt absolutně nekorespondují s tématem a vůbec nechápu proč to tu vytahuješ, pokud mi to osvětlíš budu ráda…
Nikdo tu neříká, že matka jenž nechce epidural = nějaká lesana co doma rodí do vany, pupeční šňůru otec překousne a pak spolu posnídají placentu :roll: tvoje komentáře při přijdou okatě provokativní, nesmyslné a hlavně hloupé v kontextu toho co se tady řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
15.1.21 23:26
@Lucie_Sx píše:
Az budes umirat, tak radsi v nemocnici na hadickach nebo doma uprostred rodiny…?Tvoje prispevky jsou plne zbytecne nenavisti.

Zalezi na co a jak budu umirat :mrgreen: pokud v bolestech tak si rada necham pichnout nejake oblbovaky a rodina muze prijet do nemocnice jestli budou chtit :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
@MartaLil89 píše:
Priroda zaridila i to ze nektere zeny a deti umiraji u porodu ale to je uplne v poradku, hlavne vnimat svoje telo. Doufam, ze pokud jednou onemocni rakovinou taky odmitnou medicinu a budou plne vnimat svoji smrt :mrgreen: prece hlavne at je to vsechno prirodni

Tak to je trošku rozdíl nemyslíš? Epidurál jsem ani při jednom porodu nepotřebovala. Rodila jsem jednou 9 hodin, podruhé 6, takže to šlo v pohodě vydržet a nebylo to pro mě nic tak drastického, že bych potřebovala tlumit bolest. Já teda bolest snáším i tak vcelku dobře, prášky na bolest hlavy beru jen v případě, že musím nutně fungovat, pokud si můžu zalést a zaspat jí, tak jdu spát. Podobně i jiné úrazy. Takže jsem neviděla důvod nechat si píchat do páteře, aby to možná zmírnili a co když ne.
Jinak léčbu neodmítám, byť se mi nelíbí narkóza, už jí syn zažil, protože nejdu proti doktorům. Jen nemám potřebu si vše zmírňovat, když to není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
@MartaLil89 píše:
Ok, ok spoluprace s vlastnim telem, vnimani zenske sily, vesmirni propojeni s dusi mimiska blablablabla
PS priroda zaridila take smrt a ruzne nemoci tak proc bychom je vlastne meli lecit? Priroda nam posle rakovinu protoze chce abychom zemreli, tak se s tim musime smirit a zemrit, vnimat plne sve telo a jeho smrt. Neni potreba brat zadne leky nebo oblbovaky

Jo a taky existuje jen černá a bílá. Tvoje pravda a lež ostatních. Bioekomatky a moderní člověk zobající všechny léky, pilulky a doplňky, které věda přinesla…
Nic mezi tím, že? :lol:

Buď jsi prostě „zabejčený“ člověk s poměrně úzkým pohledem na svět. A nebo se nudíš a rozdmychavaš diskuzi.

Myslím a kvůli tobě i doufám, že to druhé. ;)

Příspěvek upraven 15.01.21 v 23:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.1.21 23:27
@MartaLil89 píše:
Ok, ok spoluprace s vlastnim telem, vnimani zenske sily, vesmirni propojeni s dusi mimiska blablablabla
PS priroda zaridila take smrt a ruzne nemoci tak proc bychom je vlastne meli lecit? Priroda nam posle rakovinu protoze chce abychom zemreli, tak se s tim musime smirit a zemrit, vnimat plne sve telo a jeho smrt. Neni potreba brat zadne leky nebo oblbovakyPříspěvek upraven 15.01.21 v 23:14

Co to plácáš? Jaký vesmírný spojení? Ty jsi fakt sjetá? Beruško, ono úplně stačí, když ti dítě rotuje v děloze a ty to cítíš, tak se natočit správným směrem a tu rotaci dítěti usnadnit. Nebo tlačit v tu správnou chvíli a pak přestávají kontrakce bolet. To je to poslouchání těla, víš?
Proč do toho motáš léčení rakoviny, to tady nikomu hlava nebere…

• Citovat
  • Upravit
300
15.1.21 23:32
@Janli píše:
Co to plácáš? Jaký vesmírný spojení? Ty jsi fakt sjetá? Beruško, ono úplně stačí, když ti dítě rotuje v děloze a ty to cítíš, tak se natočit správným směrem a tu rotaci dítěti usnadnit. Nebo tlačit v tu správnou chvíli a pak přestávají kontrakce bolet. To je to poslouchání těla, víš?
Proč do toho motáš léčení rakoviny, to tady nikomu hlava nebere…

Tak pokud nejak tezce onemocnim, zkusim zarotovat a uvidim jestli me to vyleci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
15.1.21 23:36
@Gita17 píše:
Vzdy ma zarazi, ked niekto rekne, ze nechcel epidural. Na priprave na porod nas informovali, ze epidural neposkodi miechu, nema zly vplyv na dieta a ani nespomali porod. Z akeho dovodu sa teda zena rozhodne ho odmietnut a dobrovolne trpi? Je v tom neake hrdinstvo? :think:Příspěvek upraven 15.01.21 v 22:22

Neni v tom hrdinstvi, ale kazda mame ten svuj strach asi nekde jinde ne? Treba to nemusi byt o zadnem ekobiosmysleni :nevim: ty se bojis bolesti pri porodu a nechces dobrovolne trpet, ja se treba zase bojim jak cert krize postpunkcniho syndromu, protoze jsem zazila jak porod, tak 14 dni po punkci, kdy jsem se nemohla zvednout z postele a ta bolest hlavy byla to nejhorsi, co me kdy potkalo, a to jsem migrenik, tak zas nejakou bolest hlavy vydrzim :lol: tak proste kazdy si rozhodne, co je pro nej mensi zlo nebo o cem je presvedcen a tak je to asi v poradku ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
15.1.21 23:36
@MartaLil89 píše:
Tak pokud nejak tezce onemocnim, zkusim zarotovat a uvidim jestli me to vyleci :lol:

Zkus, třeba si sesedneš z vedení. ;) :lol:

Nuda večer, co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
15.1.21 23:38

Já nevím je to v běžný pojištění v ČR? Nebo ty musíš zaplatit za to? V USA to je drahé pro moc lidi i proto nechtějí to. Další důvod je negativní vliv pro rotace musíš být na místě můžeš zpomalit to atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.1.21 23:39
@MartaLil89 píše:
Tak pokud nejak tezce onemocnim, zkusim zarotovat a uvidim jestli me to vyleci :lol:

Už jsem si několikrát všimla, že si tu dost diskutujících dává do nicku výsledek IQ testu…

• Citovat
  • Upravit
160
15.1.21 23:41
@theRonnie píše:
Já nevím je to v běžný pojištění v ČR? Nebo ty musíš zaplatit za to? V USA to je drahé pro moc lidi i proto nechtějí to. Další důvod je negativní vliv pro rotace musíš být na místě můžeš zpomalit to atd.

Celý porod včetně epiduralu uhradila pojišťovna. Samotnou mě to překvapilo, protože jsem si dopředu noc nezjišťovala. Původně jsem ho totiž nechtěla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
@MartaLil89 píše:

Opravdu to nechápeš, nebo to jen hraješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
@theRonnie píše:
Já nevím je to v běžný pojištění v ČR? Nebo ty musíš zaplatit za to? V USA to je drahé pro moc lidi i proto nechtějí to. Další důvod je negativní vliv pro rotace musíš být na místě můžeš zpomalit to atd.

Někde se za to platí, jinde to porodnice nabízí zdarma…

• Citovat
  • Upravit
300
15.1.21 23:51
@Janli píše:
Už jsem si několikrát všimla, že si tu dost diskutujících dává do nicku výsledek IQ testu…

Jee to bylo tak vtipne, budu se smat celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky