Proč žena odmítne epidural?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
15.1.21 23:53
@MartaLil89 píše:
Jee to bylo tak vtipne, budu se smat celou noc

My tobě taky…tak to bude dneska veselooooooo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1984
15.1.21 23:54

Rodila jsem 3×, epidural mi nikdy nenabídli. Ale u mě ty bolesti šly dobře zmírnit teplou vodou, masáží a polohováním, takže nebyl důvod to řešit farmakologicky. Osobně se zásahů do páteře bojím hodně, takže jsem i hlásila, že císaře jedině v plné narkóze, pokud by to normálně nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
16.1.21 00:04

Já kvůli vedlejším účinkům a možným krátkodobým následkům a omezení pohybu při porodu.
Porod to zpomalit může, žena může dočasně přestat cítit dolní končetiny, jsou ženy které mají potom buď dočasně nebo dlouhodobě bolesti hlavy.
Při epodiralu už pak žena většinou musí ležet na koze a nemůže například chodit nebo si zvolit jinou polohu pro porod.
Měla jsem velké bolesti, ale vím že jsou i jiné možnosti rušení bolesti například čípky. A pro mě. byla přijatelnější ta bolest než rizika epiduralu. Rozhodně mi nešlo o hrdinství, PA jsem prosila o čipek na bolest (už prý bylo pozdě a nestihl by zabrat takže jsem neměla ani ten)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
16.1.21 00:20

Zatímco porodit dítě je veskrze přirozená věc, tak píchat si něco do páteře mi tak úplně běžné nepřijde. Přišlo mi zbytečné něco takového podstupovat, má to svá rizika, když to jde bez toho. Rodila jsem dvakrát bez tlumení bolesti, nebudu říkat že to byla nějaká procházka růžovou zahradou, ale ihned po porodu jsem byla naprosto čilá a v pohodě, což mnohé kamarádky po podání různých preparátů proti bolesti o sobě netvrdily… :nevim:
Když někdo do epidurálu jde, nesoudím, věřím že každý zvládá bolest jinak. Ale pro mě nebylo před porodem nic děsivějšího, než že by mi ho chtěli píchat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
16.1.21 00:27

Nechtěla jsem kvůli rizikům a omezením s tím spojeným, o kterých už tady byla řeč. Taky si myslím, že každý zásah do porodu (i podání léku) zvyšuje riziko nutnosti dalších zásahů. Zvažovala bych něco od bolesti, pokud bych měla dlouhý porod a potřebovala si odpočinout nebo bych to už prostě bolestí nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
16.1.21 00:52
@Gita17 píše:
Vzdy ma zarazi, ked niekto rekne, ze nechcel epidural. Na priprave na porod nas informovali, ze epidural neposkodi miechu, nema zly vplyv na dieta a ani nespomali porod. Z akeho dovodu sa teda zena rozhodne ho odmietnut a dobrovolne trpi? Je v tom neake hrdinstvo? :think:Příspěvek upraven 15.01.21 v 22:22

Mě ho třeba nikdo ani nenabídl a naopak mi přišlo, že v porodnici sami chtěli vést porod bez nějakých analgetik. Když jsem si řekla o ten plyn, tak se sestra moc netvarila a když jsem jí říkala o injekci tak její odpověď byla, že mi nic dát nemůže. Proč mi teda neřekla, ale i bez analgetik mi porod neprošel jako utrpení. Jsou daleko horší bolesti než ty porodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
16.1.21 01:11

Já rodila 2× a 2× s epiduralem. Na mě ty bolesti byli moc. První vyvolávaný, cca 10h bolestí. Pomohl krásně. U 2. jsem hlásila hned, že ho chci a porod mi urychlil. Následky žádné a ani jsem nad nimi nepřemýšlela.

Už jste četly někdy přívalové letáky k lékům? Berete je i přes to, že je tam xy nežádoucích účinků? popř. jste očkovaní? Na Každý lék se něco najde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.1.21 01:38

Nechtěla jsem ho kvůli možným vedlejším účinkům.
A stejně jsem. nemela na výběr, protože jsem do nemocnice dorazila na poslední chvíli. Porod byl rychlý a relativně bezbolestný, takže epidurál by byl i zbytečný.

• Citovat
  • Upravit
72725
16.1.21 01:40

@Gita17 pro mě třeba důvodem odmítnutí byly hrozné nežádoucí účinky. Měla jdem6u druhého. Hrdinství v tom fakt nevidím. Je to každého věc :think: u třetího nebyla šance dát, porod samotný 1.5 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.21 02:18

Nechala jsem se přemluvit po dlouhém porodu… výsledek byl postpunkční syndrom, kdy jsem skoro dva týdny nemohla existovat jinak než ve zcela vodorovné poloze. Tzn. dítě jsem kojila vleže na boku nebo mi ho manžel držel u prsa, když jsem ležela na zádech, přebaloval a koupal výhradně manžel, já sama jsem do koupelny jsem lezla po čtyřech. A to jsem měla štěstí v neštěstí, že ten syndrom nastoupil až poté, co jsem odešla z porodnice (kde mě „jen“ bolela hlava a personál mě ujišťoval, že to bude určitě v pohodě).

• Citovat
  • Upravit
6794
16.1.21 02:30

Epi mi porod zpomalil. Dostala jsem vzapeti oxytocin = rozjely se mi kontrakce po minute. Silene. V tomhle stavu, kdy jsem mezi kontrakcema omdlevala, jsem byla ctyri hodiny.
Rodila jsem pred temer deviti lety, kdyz mi nekdo pritlaci zezadu na bedra, mam problem od bolesti udrzet moc.
Podruhe ho rozhodne chtit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
16.1.21 06:42

Já jsem nad tím nijak nepřemýšlela, intuitivně jsem chtěla porod v klidu a bez zásahů, nicméně po 48 hodinách kontrakcí (jakože opravdu fest nesnesitelné byly posledních asi 8 hodin, předtím to bylo jen jako velmi silná menstruace) doktorka řekla že pořád jsem na 3 cm, dáme epidurál, já jsem se nehádala, dostala jsem epi, vzápětí dceři spadly ozvy nebo já nevim, nastala panika a už jsem jela na sál, celková narkóza, dcera kříšená. Jako kdybych si mohla vybrat tak bych raději porodila přirozeně bez zásahů, ale ani mě nijak neurazilo že mi ho dali, při normálním postupujícím porodu bych ho nepotřebovala a nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.1.21 07:17

Rodila jsem 3× a vzdy bez epiduralu. Prijde mi to uplne normalni. Jednak jsem to nechtela a nepotrebovala. U prvni jsem rodila dlouhe :lol: 4h. a u mladsich nebylo kdy, ani by mi to nestihli dat. Mam rychle porody, ze do 10 minut od prijmu byla druha venku a treti do 15 minut. Rychlejsi bylo porodit, nez se necim zdrzovat.
Kdo chce, at si epidural da, ale nemudruje do druhych, ze to nechce. Je treba si uvedomit, ze kazda ma jiny prah bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40414
16.1.21 07:20
@Gita17 píše:
Vzdy ma zarazi, ked niekto rekne, ze nechcel epidural. Na priprave na porod nas informovali, ze epidural neposkodi miechu, nema zly vplyv na dieta a ani nespomali porod. Z akeho dovodu sa teda zena rozhodne ho odmietnut a dobrovolne trpi? Je v tom neake hrdinstvo? :think:Příspěvek upraven 15.01.21 v 22:22

Přečti si nežádoucí účinky a rizika.

Bývalé ženě od kamaráda to zpomalilo porod, byly pak i problémy s dítětem, vlastně jsou dosud, potvrdili to i doktoři, že to bude z toho.

Opravdu si to dobře rozmysli, některé věci už nejde vrátit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2076
16.1.21 07:21

Já jsem tedy měla akutního císaře v celkové narkóze ale kdybych nakonec rodila normálně tak bych epidurál nikdy nechtěla protože mi přijdou různé ty nežádoucí účinky hrozný a navíc mám docela hrůzu z toho že mi někdo píchá do páteře :,( Já bych se třeba i bála že se při tom píchání nějak blbě pohnu a oni mi to špatně píchnou a ochrnu z toho :nevim: jako asi je to blbost ale prostě nějak bych z toho vůbec neměla dobrý pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí