Proč žena odmítne epidural?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
16.1.21 07:30

Mi vzdycky porod naspidoval i bez pomocnych zalezitosti. Aj jsem personal vytacela, ze pokazde jsem jim povidala, kdyz mi vezli na sestinedeli do hornich pater, ze pujdu po svych, ze mi je neprijemne, kdyz mi obskakuji. Nic mi nebylo, zadne siti, ta unava mi vzdycky dolehla tak 3-4 h. pozdeji a stacilo se prospat, zas bylo dost energie. V tu chvili mi bylo dobre a oni mi totalne vytaceli, ze kolem mne skakali, jak kolem nemocne a ja je vytacela, ze nechci, aby mi obskakovali a na kresle vozili, ze chci po svych, ze je mi az moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
16.1.21 07:51

U prvniho porodu po 20 hodinach, jsem si ho dat nechala, pomohl jenom nachvilku. Tlacila uz jsem bez nej. U druheho porodu jsem byla po 5 hodinach otevrena na 10 prstu, ale kontrakce slabe a 4 kilovou dceru bych nevytlacía, po oxytocinu zaclo peklo a ja poprosila o epidural. Co cert nechtel nesel napichnout ( po 3 pokusech, jsem rekla, ze uz ne). Dodnes nevim, co tam delali, nepohnula jsem se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.21 07:57
@Anik6 píše:
Já rodila 2× a 2× s epiduralem. Na mě ty bolesti byli moc. První vyvolávaný, cca 10h bolestí. Pomohl krásně. U 2. jsem hlásila hned, že ho chci a porod mi urychlil. Následky žádné a ani jsem nad nimi nepřemýšlela.Už jste četly někdy přívalové letáky k lékům? Berete je i přes to, že je tam xy nežádoucích účinků? popř. jste očkovaní? Na Každý lék se něco najde…

Mě třeba nejde o nežádoucí reakce, ale o způsob aplikace. Kdyby to byla tableta, kterou spolknu, tak bych do toho klidně šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
16.1.21 07:58

Ty nežádoucí účinky bývají mnohem častější než u běžných léků. Mně třeba jenom píchli špatně, tzn. do stříkačky se dostala krev, takže jsem vlastně epidurál nedostala. Ale po porodu mně pak záda bolela podstatně víc a dýl než spodek a obrovskou černou modřinu jsem měla ještě 14 dní. Se zády jsem měla lehké problémy vždycky, ale od té doby jsou výživnější. Známá měla po epidurálu nějakou paralýzu, že nemohla 4 dny hýbat ani rukama natož chodit, v nemocnici k ní vzali muže, který se staral o mimčo a mamince ho držel u prsu na kojení. Vlastně neznám nikoho, kdo by rodil přirozeně s epidurálem a měl ho v pohodě. Při druhém porodu už mně to rozhodně nenapadlo zvažovat, kdyby to šlo nějak bezpečněji, tak si od bolesti klidně ulevit nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13892
16.1.21 08:08

Někdo epidural ani nemůže nebo mu nejde dát třeba kvůli skolioze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
16.1.21 08:14

Když to tady tak čtu, tak ještě že jsem se na porod nepripravovala. Já si vždycky říkala, že lepší nevědět :mrgreen:
Porod mi vyvolavali a rovnou nabídli epidural, který jsem prijala. Vyslo mi to krásně na 3 davky, poslední 2 hodiny jsem byla už bez vlivu epiduralu, takže jsem vse cítila, ale vlastně mě nic nebolelo (byla jsem v takovym zvláštním laufu). Za mě spokojenost. Jen jsem cítila záda v místě vpichu cca 5 měsíců :nevim:
U mě nejneprijemnejsi okamžik porodu byl, když jiná maminka na vedlejším sále řvala „Císaře, já chci císaře“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
16.1.21 08:18

Ja epidural odmitla, znam několik žen, které po něm už x let bolí záda a nikdo jim neumí pomoct. To raději jednorázovou bolest u porodu. Navíc nevím proč by mi měl někdo říkat, kdy tlačit, když je tělo ženy na porod stavěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
16.1.21 08:23

Jakoze proc odmitnu neco, co muze mit nezadouci ucinky, kdyz jsem schopna to zvladnout normalne? Co to je za otazku :lol: Porod proste boli, mam kliku, ze na tenhle typ bolesti jsem odolna, oproti tomu, i kdyby mi mel zubar vrtat mikrokaz, budu chtit injekci, na zuby jsem posera. Mozna bych mela zalozit diskuzi s nazvem- Proc si nekdo necha vrtat bez umrtveni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
16.1.21 08:25

Me teda vubec nenapadlo chtit epidural 8o proc jako :nevim: k tomu je snad naka indikace ne..ja to chapu, kdyz ma zena bolesti hodne dlouho, je vycerpana atd…ale u normalne probihajiciho porodu..kdyz bych si dala na vahu, bolesti 4 hodinny, opravdu intenzivni asi hodku a pul, oproti aplikace do patare, s predstavou pozdejsi bolesti hlavy (trpim na to i bez toho) a treba zastaveni, nebo spomaleni porodu..tak radsi porodim prirozene a normalne funguju… epidural je proste anestezie a tu si nedam soupnout jen tak, protoze to je jako pohoda :nevim: porod je prirozena vec s nejakou bolesti, ktera k tomu patri a kdyz nejsou komplikace, tak to neni zadna hruza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
16.1.21 08:54

U prvního porodu jsem se do toho nechala uvrtat a litovala jsem dlooouho po něm. Nejenže mě to bolelo úplně stejně, jako před zavedením, ale zpomalilo mi to porod a museli mi dávat navíc oxytocin. Po porodu mě 5 let bolela záda v místě zavedení a nic příjemného to nebylo.Ted už to 2 roky nebolí. Nestálo mi to za to.
Druhý porod jsem měla bez epi a byl naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
16.1.21 09:16

@Gita17 Tak já třeba při prvním epidural chtěla, ale bylo mi řečeno, že porod prostě bolí :pocitac:. Nakonec jsem ale vlastně ráda, že jsem ho neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
16.1.21 10:21
@Gita17 píše:
Vzdy ma zarazi, ked niekto rekne, ze nechcel epidural. Na priprave na porod nas informovali, ze epidural neposkodi miechu, nema zly vplyv na dieta a ani nespomali porod. Z akeho dovodu sa teda zena rozhodne ho odmietnut a dobrovolne trpi? Je v tom neake hrdinstvo? :think:Příspěvek upraven 15.01.21 v 22:22

Jsi naivní, když tu informaci o prospěšnosti epiduralu všem zúčastněným tak “baštíš”.
Je to naprosto stejné, jako když tě bude zástupce providentu přesvědčovat o výhodnosti a bezpečnosti jejich půjčky :nevim:
Někdy se to třeba vyplatit muže a u toho zbytku lidí si říkáš… jak jen mohli být tak hloupí a neinformovani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14604
16.1.21 12:33

Já zas třeba nechapu, proč si ho někdo nechá pichat do páteře “jen tak” :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.1.21 12:38
@Semtex píše:
Já zas třeba nechapu, proč si ho někdo nechá pichat do páteře “jen tak” :nevim:

Protože je sra.c.ka
Protože není tak silný jako ty aby to zvládl bez
Protože je to už dlouhé a uz se necítí po 2 dnech bolesti, že další ve finále zvládne
Ty se ptáš proč jo, já se ptám proč ne, to asi nedořešime. Je to stejné: co bylo dřív vejce nebo slepice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10635
16.1.21 12:57

Já jsem epidurální katetry vyráběla, ale o zavedení bych přemýšlela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie