Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No proč? Já je třeba dostávám moc ráda, ale dostala jsem je v životě jen párkrát.
Máti mýho muže má ten názor, že kytka hned zvadne a je to úplná zbytečnost, takže můj muž mi prostě kytky nedává, protože od ní má to, že kytka je na prd. Nikdy holkám kytky nekupoval. I tady v různých diskuzích se mi zdá, že většina z vás nerada dostává kytky.
Já kytky dostávám ráda, ale můj muž si taky myslí, že to je zbytečnost. Tak si řezané květiny kupuju sama…
Tak je kytka a kytka, že… narezany květiny se zeleným čímsi, svazany k sobě.. to je pár dní parády, pak to zvadne a vyhodis to… ale kytka v květináči, semínka k vypestovani nebo treba něco, co si můžeš namnozit, to smysl dává. Dnes jsem třeba dostala kaktus, z toho mám zcela upřímnou radost. Dostala jsem taky růže, jsou nádherný, i z nich mám radost, ale spíš mám radost z toho, že jsme s dětmi při předávání měli pěknou chvilku, hezký jsme si popovídali, rozloučili se, je to taková vzpomínka. Než že bych měla radost přímo z té kytky. Tak možná toto je účel darování těch řezaných květin…
U mě teda záleží na kontextu. Třeba k narozeninám mi to přijde zbytečné, to raději orchidej co vydrží o dost déle. Ale když manžel jednou dvakrát do roka překvapí a přinese kytku jen tak, tak samozřejmě skáču radostí ![]()
Já řezané květiny dostávám ráda, a miluji řezané květiny, ovšem moc často je nedostávám
Dostávám je rada, mamka moc ne, přesně z toho důvodu, jak píšeš, ale když ji dostanete ma radost, ovšem když dostane v květináči ( ráda se o kytky stará) tak je nejšťastnější. ![]()
Hm, to záleží na úhlu pohledu každého člověka. Možná tím tvůj muž myslí, že nechce vyhazovat tolik peněz za něco, co máš týden ve váze a pak to vyhodíš. Protože v poslední době, jak se všechno furt zdražuje, tak jedna uvázaná kytka střední velikosti stojí min. 1 tis. a spíše 1 500 Kč. Na jaře jsem měla narozeniny a byli jsme s manželem v květinářství, protože mi chtěl koupit kytku, ale jako opravdu, když jsem viděla ty ceny, tak to je hrůza. Ta finanční stránka věci mě opravdu trápí, je to šílené, že za jinak drahé květiny se dostaneme v té ceně za pugét i na 2 tis. klidně
Ale manžel to neřeší a nosí mi květiny pravidelně i na výročí. V tomhle mám skvělého a zlatého muže ![]()
No a znala jsem jednu ženu, která vyloženě nechtěla od manžela kytky, že to neměla ráda, protože je to neekologické trhat kytky. Bylo jí těch kytek líto. Spíše se na kytky ráda chodila dívat do přírody, jak rostou, ale doma ve váze je mít nechtěla.
Já je třeba dostávám porad od někoho a nemám je rada, je mi jich lito, když jsou rezane
v květináči v pohodě, ale ty dostávám málokdy
přijde mi to škoda peněz, jsou drahé a za par dni je po nich ![]()
@Midaku píše: Více
Asi před měsícem jsme nechali vázat malou kytku a Květinářka tak přidala jednu pokojíčku. Měli to do vazeb. Dala se do vody, pustila kořínky. Mě to přišlo jako hezký dárek. Aspoň něco z ty kytky potom je
Nevidim v nich jakykoliv smysl
Kolik to stoji planetu vody, kupujiciho penez a pak co, par dni to stoji ve vaze, pak chcipnou a vyhodis je ![]()
Mam tady plochu pred barakem vysetou jako medonosnou louku, na to se divam o dost radeji ![]()
Já je nemam ráda proto, že brzy zvadnou. Takže když už kytku, tak něco v květináči. I když už ani to ne, protože to pomalu nemám kam dávat.
Všichni okolo mě ví, že větší radost mi udělá čokoláda nebo kelímek mojí oblíbené zmrzliny.
Kytky jsou předrazena a úplně zbytečná věc. Opravdu nechápu, co by mě na nich mělo těšit ![]()