Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy,
snažíme se o prcka, a tak zabrouzdám do diskuzí o snažení a testování.
A překvapuje mě, kolik žen testuje před MS, nejlépe už pár dní po sexu, rozebírá testy, loví duchy po limitu… Co to je? ![]()
Já mám nepravidelný cyklus, takže u mě je to takové nejasné kdy testovat. Ale většinou testuji později (po 35DC) když jsem třeba 42 (léčím se na dlouhé cykly), prostě udělám test, počkám daný čas, kouknu - nic, vyhodím a neřeším.
Proč některé ženy testují snad už den po styku? Proč na počůraný test koukají po hodině, zda se tam náhodou neobjevila nějaká čárka? Proč rozebírají digitální a plastové testy?
To je tady každá taková druhá diskuze. Já tomu prostě nerozumím. Chápu, že je člověk zvědavý. Ale i kdyby ten test byl pozitivní před MS, může to ještě odejít. Tak snad testuji až se zpožděním a pokud je to negativní, prostě vyhodím a jdu dál. Nebo jsem jediná, která tohle nechápe? ![]()
Nejsi jediná, kdo to nechápe, ale fakt nemá moc smysl tohle téma rozjíždět. Ber to tak, že některý holky jsou nedočkavý, nevydrží, jsou zvědavé, opravdu hodně po dítěti touží a doufají. Nebo majípře mejdanem a neví, jestli můžou chlastat ![]()
A nemají tolik vůle a sebeodříkání, aby vydržely čekat s testem třeba měsíc… ![]()
Nevyčítala bych jim to, prostě ty diskuse přehlídni jak lán máku a jdi dál ![]()
Testují, protože si moc přejí miminko. Někdo testuje brzy, někdo vyčkává. Dělej, co uznáš za vhodné a co vyhovuje tobě. Ale že to má někdo jinak než ty, neznamená, že je to špatné.
To bude tím, že lidi teď, když něco chtějí, tak to chtějí hned…
No tak úplně stejně to může „odejít“ celkem kdykoli. Ty ženské tím stresují jedině sebe, takže ty se nemusíš účastnit.
Jsou netrpělivé a zvědavost vítězí nad rozumem, toť vše ![]()
Já si taky vždycky počkala, ale jinak mi to nějak nevadí do té chvíle, kdy se někdo snaží dělat z testu pár dní před MS nějaký závěr. jako - vím, že testuju moc brzo, ale stejně, znamená to něco? Popř. s dovětkem - zatím to nehrotím. Tak to úplně nepobírám. Ale tak každému, jak to vyhovuje, spousta lidí mě asi bude považovat za zapšklýho suchara, co se na miminko asi moc netěšil, když jsem si pokaždý počkala až na vynechání ms ![]()
V lidské přirozenosti je touha mít vše hned. A taky snaha kontrolovat věci.
Test je potvrzením úspěšné snahy. A současně umožňuje „něco dělat“, mít vše pod kontrolou.
Takže je logické, že to někdo bude dělat. Že to je zcela zbytečné, je jiná věc ![]()
@slivovickapalena píše:
Ahoj ženy,
snažíme se o prcka, a tak zabrouzdám do diskuzí o snažení a testování.A překvapuje mě, kolik žen testuje před MS, nejlépe už pár dní po sexu, rozebírá testy, loví duchy po limitu… Co to je?
Já mám nepravidelný cyklus, takže u mě je to takové nejasné kdy testovat. Ale většinou testuji později (po 35DC) když jsem třeba 42 (léčím se na dlouhé cykly), prostě udělám test, počkám daný čas, kouknu - nic, vyhodím a neřeším.
Proč některé ženy testují snad už den po styku? Proč na počůraný test koukají po hodině, zda se tam náhodou neobjevila nějaká čárka? Proč rozebírají digitální a plastové testy?
To je tady každá taková druhá diskuze. Já tomu prostě nerozumím. Chápu, že je člověk zvědavý. Ale i kdyby ten test byl pozitivní před MS, může to ještě odejít. Tak snad testuji až se zpožděním a pokud je to negativní, prostě vyhodím a jdu dál. Nebo jsem jediná, která tohle nechápe?
Ono je jedno jestli testuji pred nebo po MS. Ani po MS to nemusi dopadnout a muze to odejit a ony proste chteji vedet zda vubec dokazi otehotnet a maji aspon biochemko, nebo nikdy nic a to uz je k reseni u lekare.
Delej si to jak chces ty a nestresuj se ostatnima ![]()
Ještě fotky hážou do negativu,…
Je to čistě jen zoufalost a hledání planých nadějí, protože slyšeli, že kamarádky sestřenky švagrový kamarádka to tak měla a těhotenství ji vyšlo a nedochází jim, že timhle si to těhotenství nevykouzlí.
Na jednu stranku chápu smutek, když to nejde, ale za mě je tohle už zatemnění mozku a cesta do pekel ![]()
Uprimne jsou pro me pochopitelnejsi diskuze o neviditelnych dusich a nemoznych příznacích, ac mi z nich obcas taky jedou oci do hlavy, nez tenhle tvuj výkřik, kterým se tu poplacas po ramenou, jak nejsi hloupa hysterka.
Ty zensky proste touzi po diteti, pro to mam pochopení, ty sis prisla zbytecne kopnout, jak je nekdo pitomej, pro to se mi hleda těžko.
A prijit o těhotenství muzes kdykoliv, i kdyz otestujes dva dny po MS. Ano, je to pravděpodobnějsi pred tim, ale do 8. tydne je to stejne velka loterie, takže zklamana muzes byt uplne stejně.
Ojojojoj!
Jdu si udelat popcorn. Komentare slaboduchych snazilek za 3, 2, 1…
Také nad tím přemýšlím, ale vysvětluji si to tím, že se tak moc snaží a tak moc si to přejí, že od sexu každý den testují, a vyčkávají. Jenomže se tím spíš stresují, když to odejde jsou zklamané, nervózní, a pak mají ještě větší psychické problémy.
Ale ať si každý dělá co chce, ale vše s mírou.
Tak znám i ženy (a to poměrně inteligentní), co mají i několik dětí a netuší, co je to ta ovulace. Prostě mají nechráněný sex, jdou si koupit test a v lékárně jim řeknou použít 48 hodin po styku. Pak jsou z toho zmatené jak berušky, jdou googlit a první co jim to vyplivne je emimino… První dva tři cykly je to vzrůšo, člověk je z toho vyplesklý, ty méně šťastné neotěhotní, naštudují emimino a zjistí, jak to vlastně funguje… Jako po 13 letech se mi to machruje, ale hoďte si kamenem, kdo z toho neměl ze začátku nafouknutou hlavu… Jste měly všechny nachytřené kámošky a příbuzné, nebo jste k tomu dospěly časem…
My se snažíme asi 9,10 měsíců, taky si to moc přejeme, takže tomu rozumím. A ano, může se to nepodařit kdykoliv, nemyslela jsem to tak, že jen před MS. Ale určitě jsem si tu nepřišla do nikoho kopnout, a neříkám, že to je špatně. Jen tomu prostě nerozumím.
![]()
No a jeste ordinuji sex povinne podle ovulace…
Radsi bych to nepitvala.