Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemá proč tě to mrzet,to se stává. Takový věcí ještě příjde a setkání bude. Bude o něco později,ale to vůbec nevadí. je fajn si alespoň písat,ne?
Ty doktoři potrvají do 4-5.měsíce,pak už budete mít klid. To je ten začátek,taky jsem myslela,že jsem víc u doktorů než doma. Byla to hrůza a hlavně nošení se s klukem,věčně jsem byla splavená jako myš. Ona byla zima a já se oblíkala jako na jaro. Protože když jsem se víc nabalila,kvůli chladnu,tak jsem byla hned mokrá až někde…
. Tak jsem se nedobrovolně otužovala a malej si lebedil v autosedačce a já posilovala jako vzteklá.
![]()
Malej mýval taky rýmu,ale koupila jsem nejlepší odsávačku hlenů,která na trhu existuje. Je to pro malé šetrné,rychle a pro tebe nenáročné. Malej u ní ani nebrečel ani nevztekal,spíše bych řekla že ho to uklidňovalo a teď ji i zkoumá. Vůbec se jí nebojí jako ostatní. Moje neteř když vidí vysávací balonek co má segra,tak spustí takový jekot,že musím z pokoje odejít,protože mi jí je líto. A stejnak jí to z nosánku vše nedostane. ![]()
S přecházením nemocí si moc nezahrávavej,ono se rádo přechází a lečítelství sama bez lékaře je super a rychlé,ale ono se to jednou nevyplatí a může to sednout na srdíčko a pak je to nebezpečné. Viděla jsem o tom reportáž a v ní byla 25 letá holčina,která přecházela nemoce a pak 2 roky ležela v nemocnici,protože jí nechtělo samo fungovat srdíčko a stále kolabovala.Čekala na nové srdíčko.
Takže buď na sebe opatrnější,i kdyby to byla prkotina. ![]()
Taky musím zajít na gyndu,běžná kontrola,už jsem tam měla být v květnu,ale jak jsem byla furt pryč a nebo se mi nechtělo,tak pak jsem na ni i zapomněla. Až půjdu dolu na procházku musím se mrknout zda nemají dovču a objednat se.
![]()
Manžel to určo zvládne a Terka taky.
U nás nic nového. Filda je děsnej raubíř a všudybylka. Během sekundy je v koupelně,pak v pokojíku,kope do všehoa pak zase v ložnici. Musím všude zavírat dveře,protože si s nimi rád hraje a už se mi stalo,že se zavřel v obýváku,když jsem byla v kuchyni a kdyby tam nebyla plovoučka,tak bych dveře neotevřela. Protože když ten náš drobek lehne před ně,tak ho jen tak neodtáhneš a neodšoupneš,je těžkej jako kámen.A ještě se na tebe směje jako divej,že ho posouváš po zemi a něco na něj žvatláš,aby to už nedělal. ze všeho má psinu. je s ním psina.
![]()
Mám v lednici červený rybíz,tak ho musím dnes obrat,omýt a prosypat cukrem a dát do mrazáku,jinak se zkazí,furt peru a sekám,krájím bylinky do mrazáku. Stačí blbý týden být fuč a mám tu prales,tak ho musím zlikvidovat
¨pa pa
.
ahojda, tak jsem prave prisli od doktora, byli jsme ten zase na prohlidce preventivni, tak jsme sli o par dni driv, doktor pak ma dovcu, tak ma terka 4,2 kg, roste jak z vody
tak se koukal male na ocicko a taky chytla rymu, tak je pristydla… ale rikal, ze ji to urcite rychle prejde… ze je to asi tim pocasim, jeden den vedro k padnuti a druhy den zima jak v morne… tak snad to bude uz dobry..
Navic aby toho nebylo malo tak si mamka zlomila nohu a museli jsme narychlo s manzelem se na par dni premistit k ni, nez se vrati bracha z dovolene a bude u ni on, tak to bude tak po vikendu asi navrat, teda doufam ![]()
a pak uz doufam, ze se konecne srazime.. jeste ze je net, aspon si muzeme pokecat takhle ![]()
dneska me jeste cekat jit odpoledne na tu gyndu, z toho jsem cela odvarena.. vubec se mi tam nechce, ale budu muset.. to bude prednaska o antikoncepci po sestinedeli…
ještě jsem si včera stačila aspon oholit nohy, abych nešla k doktorovi jak orangutan, člověk ted nic nestíhá a vypadám jak z jeskyně
![]()
jinak dneska to asi vypada na pobyt doma, kdyz je tak hnusne… sice jsem od doktora asi tak pul hodiny krouzila po venku s Tercou, ale byla jsem promocena jak mys , no hnus venku ![]()
tak to mas doma s prdolou vesely, kdyz ma tak rychly presuny z pokoje do pokoje
ja to ted mam v pohode, Tercu najdu vzdycky v postylce
uz si nastesti zacina vsimat hracek, tak mam chvili od ni vzdycky klid, ze nemusim byt porad u ni, aspon se stacim najist a dojist na zachod , uspech ![]()
tak ja se jdu najist, dokud Terku bavi hracky, zrovna se v postylce pusinkuje s housenkou, jeji oblibena hracka ![]()
tak se opatrujte a zase pisnete, at mam aspon co cist
papa ![]()
To počasí je fakt na palici.
Malej taky byl dnes protivnej a ospinkanej. Já teda taky,ale nějak jsem to vydržela a vyžehlila kupu prádla.
Už si ani nepamatuji,kdy naposledy bylo léto létem.
Snad když jsem byla ještě na základce,tehdy jsem taky byla denodenně na bazénu a byla jsme černá jako cikánka.
Teď se těžko opaluji,protože není tolik příležitosti a taky není na to počasí. Už aby bylo pěkně. ![]()
Jakýho má doktora Terka? My máme Ždímalovou pod Malíkem. Je super.Ještě když byl Filda v bříšku,tak si s ním povídala a pěkně nás přivítala a tím na mě zapůsobila. Do teď je super,vždy když tam příjdem je na malýho hodná a mluví s ním a taky ho furt chválí,
což jsem takové chování u doktorek nezažila.
Z prvu jsem chtěla jinou doktorku,ale měla dovču a já vše nechala na poslední chvíli,takže jsem ji měla jako druhou. Ještě že tak.
Určitě malý rýmička přejde. Můžu se zeptat? Kolik ti vůbec je? Já tak tipuji,že kolem 25 anebo kolem 28. Víc asi ne. A neptej se proč. Prostě to nějak cítím
. Že by jasnovidka.?.
![]()
Božíčku a co mamka dělala? Určitě ze schodů,ne? Chuděra. Vyřiď ode mně,že přeji brzké uzdravení. I když mě nezná,já vím. Ale tak sned to nebude vadit.
A jak straého máš bráchu? Já mám 35letého bráchu a 37 segru. Brácha má jedno dítě-kluka a ségra 3 holky
. Masakr.Ale snad se to časem vyrovná
.Já jsem nejmladší,ale přes to prostředníček
.
Orangutána znám taky
. Tenkrát se mi nic jiného nechtělo dělat,až přítel se mě skoro lekl,tak jsem musela zalést do koupelny na celou hodinu,abych ty kamaše shodila dolů.Hrůza. ![]()
Pak si ze mně furt dělal legraci a hučel na mě jako opice.Prdlouš jeden ![]()
Zítra nám už konečně přijede taťka,už se na něj moc těšíme. Strašně se nám vždycky stýská,ale někdy je super,že je pryč. Alespoň si od sebe odpočineme a zasteskne se nám po sobě.
![]()
Tak dobrou a zítra pa pa ![]()
ahojda, zdravi vas holky ![]()
tak uz se mame lip, Terce jsme snad tu nejvetsi rymu vysali vysavacem, tak snad to bude lepsi
aspon teda doufam…
To vis mamka je nase sikula.. ma u baraku tri schody a i na nich staci blbe slapnout a uz je to… jelikot tady ma dva psy a slepice, tak jsme museli s manzelem na par dni sem… uz aby bracha prijel a zase hlidal chvili on… ja nic jineho nedelam nez ted sem jezdim… a doma je to jak po vybuchu… spina, bordel.. no des bes.. ale vsak to znas, clovek je par dni pryc a je to ![]()
to jsi me potesila, ze si myslis, ze jsem tak mlada, joo 25 nebo 28 to mi byvavalo
za mesic mi bude 31, ale nekdy si pripadam mozeckem jak nactileta
a kolik je vlastne tobe?
Mam brachu a ten je o 3 roky starsi nez ja, v zari bude mit teprv mimco, ale ten bude mit urcite jedno a zadny jiny… on ty deti moc nemusi… tlacila ho do toho manzelka, chtela mimco, tak teda uvolil, ale kdyby bylo na nem, tak snad zadny nema ![]()
no ja jsem teda taky chtela vzdycky dve, ale kdyz to vidim co je ted s Tercou prace, tak nevim jestli se nekdy dokopu k druhymu… manzel ten si uz planuje, jak druhy bude kluk, ale ja zatim tam v koutku duse si rikam, ze me TErca bude stacit.. no uvidime casem…
a co mate v planu na vikend? my nic moc, Dan ma nocni jak sobotu tak nedeli, takze to bude naprd a navic se musime starat o mamcu, takze to bude mit jak dve deti na starosti Terku a mamku ![]()
Docela te obdivuju, jak jsi s malym v tydnu sama, ja jsem rada, kdyz Dan prijde z prace a mam chvili volna, dam mu Tercu na prochajdu a mam dve hodky casu na to abych neco udelala, protoze TErca ted bud spi v kocarku nebo je vzhuru doma a hraje si zatim jen chvili, tak kdyz nechci aby brecela, tak ji musim bavit ja , delat ji saska ![]()
tak ja se jdu podivat zase na ty svoje dve deti, tak se opatrujte, uzijte si tatky a zase se budu tesit na pisanicko od vas
, papa
![]()
Tak to jsme rádi,že je Terince už lépe.
Já říkám,že kašel,bolest hlavy se dá vydržet,ale rýma to je prevít. Nemůžeš dýchat,ucpává se nos,teče z něj nebo nemůžeš spát a občas z toho bolí hlava.Je to nejhorší nachlazení.
Já teda osobně raději budu jinak nemocná než mít rýmu.
Já si myslela,že to bylo ze schodů.Chuděra,to muselo bolet.
Jj zvířaátka by byla hladná,kdyby se o ně neměl ,kdo postarat. Jste hodní,že takhle mamce pomáháte. Naši bydlej v paneláku. mamka by šla do baráčku,ale táta je sportovec a ten na to není,aby někde musel dělat okolo baráku a tak. Je mu ten byt vyhovuje.
Jasně. Když odjíždím doma je čisto,ale jak se po týdnu vrátím,tak všude prach,dusnej vzduch a zvadlé kyti. Ale nejhorší to je asi po tom víkendu. V pondělí mě začne vždy úklid,praní,žehlení
,protože milouš nerad pomáhá s domácností a tvrdí,že každou chvilku musíme využít na sebe,když je přes týden pryč.
Fakt. Tý jo,já se sekla.
Tak já si myslím,že je každej občas náctiletej. Já taky. A taky to je dobře,alespoň se furt cítíme mladě. Mně je 29.
Konečně jsem si našla kamarádku v Chrudimi starší než jsem já.
![]()
Jsem v Chrudimi už deset let,ale mám tu samé mladší kamarády. Mám raději starší,už odmalička. Mám najlepší kamarádku v Jaroměři a tý je 37 a známe se už 13let.Mám i starší kamarádky bývalé kolegyně z práce,ale s nimi se tak často nevidám.
No nebudeš tomu věřit,ale mám brachu taky Dana ![]()
To je náhoda co? ![]()
To je škoda,že chce jen jedno dítě ne? Prckovi bude smutno
. Já vždycky chtěla 4,ale domluvili jsme se s přítelem,že budou 3.Ale kdybych měla velkej barák a pěkný peníze,neříkám být bohatá,ale mít dětem na školu,sport,kroužky a občas nějaká ta dovolená,tak jich budu doma mít klidně 5,3vlastní a 2adoptovaný.Ale jelikož tento stát je hrozný,práce nedostatek nebo nejistá a vše drahý,tak se to nepovede,tak budu moc ráda,když alespoň budou ty 3 děti.
Vždy jsem chtěla mít velkou rodinu,aby jsme se scházeli na svátky,narozeniny,ale i jen tak.
A druchý bych chtěla za 3-4 roky,ale záleží,jak to bude s prací. Buď to budu moci po třech nebo pokud to bude v práci špatně nebo by jsme se měli zrušit a hledat jiný místo,tak až po 4-5 letech.
A prckové jsou nároční jen ze začátku,pak už to jde.
Včera jsme měli návštěvu,přijeli moji rodiče a teta z Austrálie se rozloučit. A dnes nám přijedou známi s dcerami,tak možná půjdou malýho vozit. Jinak nic.
není co obdivovat,když si na to zvykneš,tak se dá vše zvládnout a udělat si i relax.
![]()
Tak písejte
pa pa
ahojda vy dva ![]()
to mas pravdu s tou rymou.. to je previt.. ja taky ledasjakou nemoc preziju, ale ryma to je fakt hnus… ale nastesti je Terce fakt lip, tak jsem rada… docela to prekonala rychle, asi to spis bylo z toho prechodu pocasi…
No to vis pomahat musime.. mamka je sama tak to jinak asni nejde… navic jeste Danova mamka ma taky barak, tam se pomahat taky musi, tak i kdyz ja jsem chtela mit svuj baracek, tak to casove proste nejde jinak nez my v byte, protoze litat kolem 3 baraku fakt nejde… to by jsme za chvli zcvokli vsichni ![]()
Teda ty jsi dobra, mas muj druhy obdiv takovych deti chtet
ja jsem chtela vzdycky dve, ale kdyz ted je s Terkou takovy prace ( ani ve snu me nenapadlo, ze je to tak narocny mit mimco) tak nevim nevim jestli se nekdy dokopu mit dalsi mimco. Dan ten by chtel jeste jedno a samozrejme ze nejradsi kluka, ale nevim nevim jestli to nekdy bude… ted kdyby me slysel, tak by asi nadaval.. ja jsem mu to jeste nerikala, ze by se mi moc druhy nechtelo, tak ho nechavam zit v nevidomosti a ja treba za nejaky ten rok seberu odvahu na dalsi.. ![]()
ale nemysli si, ze kdyz mi je skoro uz 31 ze jsem nejaky rozumna… jak rika muj manzel jsem proste prastena
a ja si rikam lepsi prastena nez nejaky suchar ![]()
tak ja chvili na zahradku, Dan si vzal Terku na prochajdu, tak mam chvili klidu pro sebe, tak pujdu chvili makat na zahradu, aby to tady mamce zatim moc nezarostlo nez si da tu svou nohu dohromady …
Navecer pojedu s Terou navstivit brachu, je na chalupe, je to kousicek od mamky, tak tam na chvli vlitnu se rozptylit, Dan jde na nocni, ten nas po pate hodine opusti, tak budeme zase jen zenska banda ![]()
tak se opatrujte a zase pisnete, jak budete mit cas. papa ![]()
Každá mamina prožívá mateřství asi jinak a je jinak na to stavěná a připravená. Já jsem chtěla mimčo už od 20 let,ale jelikož jsem studovala a pak pracovala a chtěla něčeho dosáhnout,tak jsem to ještě nechala být. Ale měla jsem naplánováno,že v 27-28 letech otěhotním,což se mi podařilo.
A asi jak jsem se moc těšila,tak mě nepříjde nic náročného okolo kluka. Snad jen ten začátek 1-2 měsíc-kojení,přebalování,buzení a únava,ale furt jsem to brala,tak že je to moje radost a že si to vynahradím jinak.Od 3-8 měsíce byl klid. Od 9 měsíce začali růst zoubky,tak se v noci budíme,bumbáme a mažeme gelíkem. A taky je problém v tom,že se malej odkopává,takže vždy když se vzbudím,tak studený a to se opakuje asi co hodinu-2.Jinak asi nic hroznýho. Nevím možná jsem se tak narodila,ale abych byla nějaká puťka nebo mamina,co by byla nejraději doma u dětí a plotny to ne. Prostě miluji děti,tak že bych jich chtěla mít hodně a ani by mi nevadili raubíři. Člověk si zvykne,tak že se z nej stane flegmouš. I když občas taky z toho rostu,ale pak se zase uklidním. Řeknu si,taky jsem byla taková.
Říkám si jednou za život člověk potřebuje mít nějakou tu honičku,nevyspání a rozruch v životě,jinak by to byla nuda.Ať to jsou děti či zvířátka nebo něco jiného.
No jinak dnes jsem byla tak šikovná,že jsem stihla plno věcí. Uklidila jen povrchově,šla s Fildou na procházku,měla návštěvu(kamarádka se synkem taky Filípkem),pak jsem si zavařila rybíz-džem
,poklidila po návštěvě,malýho nakrmila,uložila a 3 hodky uspávala(blbla,přemlouval
) a nakonec uspala.Teď jsem zjistila,že jsem ani nevečeřela,a ani už nebudu je moc pozdě
Ještě umyju nádobí,půjdu do sprchy a lehnu jako lemra. ![]()
Jinak žádné novinky nemám. Zítra plánuji cestu do Tesca,prý tam jsou akce na dětské hadříky.
Přeji dobré ráno a nám dobrou noc. Pa pa
![]()
Ahojda,
tak to jsi byla šikovná zvládnout tolik věcí v jeden den
no ja teda ted trochu padam na hubu… je toho docela dost, Terka, mamka… mam to jako materskou skolku
ke vsemu bracha prijede nas vystridat az v patek, takze tady uz do patku budeme muset zustat… docela jsem se tesila uz domu… no co se da delat…
to zase bude vikend po tydnu se dostat domu, vsude bordel… takze uklizeci vikend na dohled
fuj fuj fuj…
ale uz se to zase blizi ke konci, konecne budeme zase v Chrudimi a budeme se moct s vami sejit, uz se tesim ![]()
No ja s tema detma to moc muj sen nebyl.. nebo vlastne byl.. jako kazde holky.. ale dostala jsem se k super praci a tak to nejak plynulo a najednou se mi ani nechtelo byt doma
a ze zacatku jsem taky trpela jak pes doma… mela jsem silenou depku ze samoty, navic s Tercou ty zacatky taky nic moc hezke.. dost probrecenych dni a noci… tak toho bylo na me moc… ale uz jsem si zvykla a Tercu bych nedala za nic na svete,… je to muj milacek ![]()
Ted zrovna na chvili usnula, tak mam chivlku a hned písu
my jsme dneska jeste stihli navstevu u tchyne.. z čehoš jsem byla uplně odvařená.. ale kupodivu dneska byla milá a Terča bleskovou návštěvu raději zaspala ![]()
už se těším na příští týden , že se snad už konečně sejdeme ![]()
tak se opatrujte a zase písněte… já jdu něco zdlábnout než Terča vstane a pak nás čeká koupání, papání a snad spaní ![]()
zatím papa
![]()
To ty jsi šikulka,že zvládaš ten nápor,holky,zvířátka a vše kolem. Mně by trefilo. Já když jsem u našich,tak jsem vždy po tom týdnu vyřízená. Mamka mě furt honí a chce abych jim tam vařila,že jim prý lépe chutná a že je líná,když jsem tam já. Prý se navařila až až,tak je řada na mně.
A na návrat se proto vždy těším,i přesto že budu doma uklízet. Ale nikdo mě nebude honit a nutit.
![]()
Taky se už nemůžeme dočkat,až se sejdeme,ale nebudeme sami. Přijedou k nám na prázdniny dvě děti od Robertovi ségry,takže když půjdeme na procházku,tak nás bude hodně
.Dokonce má být příští týden pěkně,tak bych chtěla s nimi k vodě,aby si to tu užili. Vy byste jely taky? Vím,že Terka byla teď lehce nachlazená proto se ptám?
Řídíš,máš auto k dispozici?
Tchýně asi měla dobrou náladu,že byla milá. ![]()
Malýho jsem dnes pořádně unavila,jelikož prší celý den,tak jsme nabyli ani venku,tak furt lozil na zami. Občas jsem ho vyhodila do vzduchu,zhoupla a udělala éro,tak byl docela unavený. Rychle vykoupala, nakrmila a uložila a už má půlnoc. A já konečně jsem si mohla dát taky véču.
![]()
Zítra má být lepší počasí,tak jsem zvědavá a chci do toho Tesca.
Tak zítra se těším na odpověď pa pa a dobrou noc
![]()
Musím ti něco ukázat. Normálně jsem myslela,že se počůrám. Mrkni
![]()
ahojda, tak jsem vyhodila tatku s Terkou na prochajdu.. tak mam zase chvili volno
dopoledne jsme byli v Časlavi a koupili Terce nausnice, za mesic uz pujde na pichani ousek, tak aby pak uz byla velka frajerka
ale nemohla jsem vybrat, ne ze by nemeli vyber ba naopak az moc, ja jak toho mam moc na vybirani, tak nevim co bych koupila… nekdy si rikam, lepsi snad zadny vyber nez moc velky…
Jejda tak to budes mit teda poradny zaprah jeste dalsi deti na hlidani, ale ty jsi sikulka a urcite to zvladnes…
pristi tyden uvidime, jak bude Terce, pokud to jen trochu pujde, tak by jsme s vami urcite jeli taky, aspon treba na chvili uvidime ![]()
Auto mam, my mame doma dve auti, jedno manzel a druhy ja, aby jsme se nehadali
takze v pohode, ridim moc rada, nejdriv jsem se sama s Terkou bala ridit auto, ale ted uz jsem si zvykla a jezdime vsude… nedovedu si to bez auta ani predstavit ![]()
a jak to mas s volnem pristi tyden? my by jsme mohli hned treba v pondeli, jestli se teda neco nepos… ![]()
zitra chci jet chvili za svagrovou, aspon bude mit zacvik na svoje mimco, tak si muze trenovat na TErce
kdyz jsem tam byla s Tercou u nich naposledy, tak se tak chudera zrovna pokadila a ja myslela, ze brachu odvezou do blazince, co ten vyvadel, ze ji tam chci prebalit, ze se na to divat nebude a utekl ven a skoro se pozvracel.. ze pry dite v zivote neprebali, ze je to hnus.. no jsem zvedava jak to bude delat se svym Honzikem, co se mu ma narodit… ![]()
tak ja jdu neco podelat nez se tatka vrati s Tercou z prochajdy.. tak se opatrujte a zase pisnete. papa
![]()
tak to je vostrý
no poučení pro život, nevlézt dítěti do postýlky
![]()
Ahojky,dnešek byl hnusnej,hrůza.
Vyžehlila jsem,vyprala a hrála si s malým,jinak celý den mi nebylo moc dobře,ani jsme nebyli venku.
Ještě musím umýt nádobí a chtěla jsem udělat nějaký jídlo,abych zítra nemusela vařit.Vůbec nevím co.? Vytáhla jsem uzený a mám v lednici zelí,tak jsem přemýšlela,že udělál bramboráky,ale nesnáším je strouhat
A polívku,tu ještě nevím,mrknu na nějaké recepty. nerada dělám jedny a ty samé. No je fakt,že už dlouho jsme neměli česnečku. No vidíš stačí pár písmenek ti napsat a už vím,co vařit. ![]()
Jinak sejít se můžeme klidně hned v pondělí,nic nemáme. ![]()
Normálně můžu říct,že od té doby co jsem na mateřské,tak vždy mám co na práci. Jednou to jsou okna,pak úklid ve špajzu,bylinky,kredenc furt něco. Mám deníček malýho a ještě jsem od toho třetího měsíce nic do něj nenapsala,mám tam akorát lístečky,co ten den udělal a tak,akorát nějak to nemá kdo doplnit.
Už se musím do toho dát,rptože už je toho docela dost a odkládat to není nejlepší nápad. Pak tady mám už asi 4roky fotky našich-černobílé,jak byli malí,mladí a dospělí a potřebuji jim udělat albumy. Vůbec se mi do toho taky nechce,protože těch fotek je a budu je muset roztřídit.
![]()
Takže se doma vůbec nenudím.
Teď poslední dva večery jsem si pročítala tady na eMiminu diskuze a některé jsou zajímavé,ale u některým mi hlava nebrala,co tam ty ženský píšou za kraviny.
Prohlížela sis to tu trošku?
A další zpráva,že se možná moje kamarádka se kterou jsem se seznámila v porodnici přestěhuje za nemocnici,takže už budeme tři na procházky.
Což bude super.Teď bydlí dole u nádraží,takže tak často se nevidíme,bydlí totiž v baráku ve 4 nebo v pátem patře bez výtahu a tak proto se moc často s prckem nedostane ven.Jmenuje se Lenka a má taky Filípka. ![]()
A co ty,seznámila jsi se s nějakou maminou v porodnici a jste v kontaktu? My jsme byly tři na pokoji,ta třetí je v Pardubicích a moc se nám neozývá.
Což je škoda,protože by to bylo super. Jí se narodila holčička Gábinka. Takže kluci mají smůlu.
![]()
http://www.youtube.com/watch?…
tady máš zase něco na pobavení. Miluji papoušky,moje menší úchylka
![]()
ahojda,
tak to je docela sranda.. S Lenkou uz se taky znam.. byla sem s ni na prochajde, seznamila jsem se s ni taky pres internet… je to moc fajn holcina, takze urcite muzeme vyrazet ve trech na prochajdy… akorat my jsme za vami trochu mensi… ale snad to vadit nebude… ja jsem se v porodnici neseznamila.. byla jsem na pokoji sama, byla jsem na nadstardandu, protoze jsem druhy den po porodu musela na revizi delohy - spatne mi vycistili pri porodu luzko - tak jsem byla potom pod dohledem a musela jsem mit klid.. takze sest dni samoty… Tercu jsem dostala taky az treti den, az kdyz jsem se z toho trochu dostala.. takze jsem to mela komplikovanejsi.....
Lenka mi psala, ze se poohlizeji po bydleni… tam kde bydlime ted vlastne my, hned vedle nemocnice, takze by jsme byli sousedky.. uz se me ptala jak to mame v byte, tak jsem ji psala, ze nejlip by bylo kdyby se prijeli podivat ![]()
me dneska ceka stehovani narodu… jedeme zpatky domu, tak jsem ted vypakovala manzela s terkou na prochajdu a ja jdu balit veci sebou.. uz ted toho mam tady hromadu, jsme tady skoro 10 dni, tak to je baleni jak hrom…
nemam to rada…
nastesti ted o vikendu je Dan doma do prace nejde, tak si aspon v byte poradne uklidim a dam to do kupy.. pristi tyden ma krome patku kazdy den smenu.. tak to uz nebude takovyho casu…
Tak v pondeli jestli se nic nepoto..... tak se odpolko muzeme srazit a vyrazit na prochajdu.. to bude moc fajn
pocasi hlasi taky celkem slusny, hlavne zadny vedro.. coz je pro terku idealni ![]()
tak se v pondeli domluvime v kolik asi to bude vychazet, nam to vetsinou tak vyjde bud kolem pul 3 neb o kolem pul 4 podle toho jak se Terca probere, pak basti po trech hodinach…
Teda ja uz se tesim az prijdem k tobe na bastu.. takovy kucharka.. ja se vetsinou odbydu s manzelem necim rychlym a dala bych si nejakou velkou dobrutku
a co mate v planu na vikend? Nekam vyrazite s tatkou az se vam vrati domu?
tak se opatrujte a ja jdu teda jeste balit nez se me ty dva vrati. papa a tesime se na pondeli
![]()
Mluvila jsem s Lenkou,ohledně vás a nás,že je ten svět malej a Chrudim jako drobek. Bude moc super když budeme tři,akorát vy to budete mít lepší v tom,že budete bydlet hned vedle sebe. Koukala jsem a vy tam máte hřiště pro děti,že? Což je úplně super.
![]()
Jj taky nesnáším pakování kufrů a pak zase vypakování a praní,žehlení a úklid. Moc dobře to znám
![]()
Dnes píšu jen zkráceně. Dnes mi přijedou děti,takže mákám jako šroubek. Tak jsem uvařila takovou bramboračkou,ale s cuketou,našla jsem ji v lednici,tak potřebovala zdělat,pak bramboráky se zelím a uzeným a dezert štrůdl s jablíčky a jelikož jsem ještě našla rebarboru,která taky potřebovala zdělat,tak jsem ještě udělala koláč. No já jsem dobrá,natož že nepeču,tak jsem dnes sebou pěkně mrskala a malej byl ze mně hotovej,že se mu nevěnuji. Už od 8 hodin do půl druhé. Nejhorší je snad ta příprava ta vždy trvá dlouho,pak už jen vaříš,pečeš a smažíš.
![]()
Tak až tu nebudou dětska,tak se všechny tři domluvíme a udělám obídek. ![]()
Uvidíme jaký bude počasí. Jestli bude pěkně tak půjdeme ven hrát třeba línej tenis,bemboš,procházky a možná plavat,ale na to asi ještě počasí nebude.
Jinak s dětmi asi budeme vejletit,aby se tu nenudili.
Takže přeji rychlé zpakování,rychlé vypakování a hlavně klid a nohy v teple a relax.Užite si víkend ve třech. Jo a klidně napiš,třeba se sem dostanu.
Tak pa pa
![]()