Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teda by jste teda poradne prochazkovali
me nohy ani neboleji, i kdyz ted jsem taky dlouho nebyla s Terkou na prochajde.. nejak se mi s ni moc nechce posledni dobou, protoze to je vetsinou rev a rev a rev.. chce se jen nosit a koukat po okoli.. vsak si to vcera sama slysela… ted jsem byla na prochajde a vratila se po pul hodine domu, vzdala jsem to, protoze opet rev a jen klid kdyz jsem ji vzala, ale to v desti moc dobre nejde.. ja uz nevim jak na ni, aby se ji libilo v kocarku a nebyly pro nas prochazky ocistec… ![]()
Ja chodim do hajan brzo , jsem hrozny spac a potrebuju se vyspat, abych fungovala pres den, takze vetsinou skoncim v posteli kolem devate, kdyz Terka teda dovoli ![]()
tak ja si jdu neco vzit k jidlu mam hrozny hlad
a co mamka prijela ti? zatim papa ![]()
Tak to jo.
Mamka přijela už brzy ráno,tak jsme ji autem vyzvedávali.A rovnou v Kaufu nakoupili.Mamka s Fildou dopolko taky byli asi od deseti -do dvanácti ji chrupal,jak se mu dobře spinkalo při dešti. ![]()
Já mezitím uvařila,chili con carne po česku a poklidila. Teď relaxuji u pc. Napsala mi jedna holčina-mamina z Markovic,tak se asi příští týden sejdeme. Má taky ročního Davídka,Tak se těším až se všechny sejdeme u kávičky a budeme taková menší parta.
Dnes jsem mluvila s Lenkou a ráda by nás obě pozvala na kávičku příští týden buď v úterý nebo ve čtvrtek. Ale říkala jsem ji,že bych vás obě ráda pozvala k nám ten čtvrtek,protože má malej ty narozky,tak by jsme si dali kávičku a já bych něco upekla a připravila.A taky že bydlím nízko.
Co ty na to?
no mě Lenka dneska volala, ale já to neslyšela přes řev Terky, byly jsme zrovna venku…a když jsem ji volala zpátky, tak už jsem byla ve schránce.. takže jsem s ní nemluvila…
A není to náhodou Monča z Markovic? Ta mi psala taky
to je fakt malej svět… akorát že vy máte aspon stejně starý děti a my jsme hrozně maličkatý ![]()
Strašně rády přijdeme, tak se jen s Lenkou domluvte, kdy a co ![]()
Dneska Terka usnula rychle, tak mám konečně klidný večer… teda doufám,ž e už se nevzbudí ![]()
tak já si jdu hodit nohy na gauč.. zatím papa a dobrou noc ![]()
Tak to je opravdu mazec,ten svět je opravdu malý. Ano byla to ona.
To vůbec nevadí,že jste malý,však se to časem srovná. Když jim bude víc,tak se to ztratí a stejnak si budou spolu hrát a kluci Terce budou nadbíhat. ![]()
Tohle vůbec neřeš. ![]()
Malej taky celý odpolko nespal,tak jsme ho tak unavili,že jsem ho vykoupala už o půl sedmé a v půl osmé už byl tuháček a já mám taky klídek.
S mamkou jsme usedly k telce a koukaly na ten nový český seriál. Byl bombovej.Já mám takový ráda jsou totiž podle skutečných události i knížky tohoto rázu mám ráda. Dokonce jsem si i u toho vyžehlila prádlo.
Jsem ale šikula. ![]()
Tak já jdu taky do hajan,ať si ještě odpočinu a možná budu čítat knížku.
Tak dobrou nocku ![]()
To myslíš Expozituru? já na to taky koukala, fakt super udělaný, moc se mi to líbilo.. ještě se mi moc líbí Soukromý pasti, to budou dávat od neděle, tak doufám, že Terku dostane dřív do postele a budu se moct dívat ![]()
jinak jsem dneska byla na UP kvůli rodičáků a fakt super krávy… musím mít navic potvrzení ze socky z HK, protože tam sídlí můj zaměstnavatel… fakt na prd.. potom jsem říkala že si vezmu tu nejkratší mateřskou a ona hned na mě, jestli mám na to dost pěnez v mateřský, tak jsem jí řekla kolik mám a ona na mě začala, že musí chodit dva měsívce do práce, aby měla to co mám já na mateřský.. no fakt kráva…
už jste se nějak domluvili s Lenkouna příští týden? já jestli ji mám nahánět nebo ne?
tak zatím papa ![]()
To jsou ale kravky. To máš recht.
Taky mám ráda seriál Soukromé pasti nebo se mi taky líbil Kriminálka Anděl.
Jj už jsme s Lenkou domluvený,akorát vám všem napíšu na kolikátou hodinu by jste přišli. Samosebou že se s tebou domluvím jako první,protože kvůli krmení,ale to si ještě písneme. ![]()
Jinak dnes jsem poprvé dělala domácí nudličky
k vývaru a mám různé velikosti,ale můžu říci,čím novější strojek,tak tím více na hov.. .
Jinak dnes na procházku nejdeme ,strašně tam fičí a poprchává,tak ani nemáme náladu.
Udělám si pořádek v dětských hadříkách,co jsou Fildovi už malé,nastrkám do pytlu a vyfouknu.
Myslela jsem jak si vygruntuji ve sklepě,ale nechce se mi do toho. Až mamka přijede na celý týden,tak pak jo. A konečně jsem se objednala na gyndu.
Vezme mě až listopadu.
Co děláte vy? Ani jsem se nezeptala zda máš Skype nebo Icq?
jj Icq mam, mam ho skoro cely den pusteny
aspon rychla domlouva s okolim, mas ho taky?
tak konecne usnula Terka, dneska vubec nechtela usnout ma za hlavou na mantinelu kolem postylky medvika a porad na nej otaci hlavu a povidala mu neco.. nechtela vubec zaklapnout ocicka…
my jsme taky nebyly venku, do toho hnusu se mi nechtelo… tak jsme byli sTerkou doma taky …
Taky potrebuju jit na gyndu, abych se domluvili na nejaky antikoncepci, ale jsem zatim lina.. tak doufam, ze z toho myho otaleni nebude dalsi mimi
ted by me z toho slehlo ![]()
tak ja se jdu natahnout, mam toho za dnesek uz plny zuby.. tak prejeme dobrou noc papa ![]()
ahojda,
tak co prstík? bolí bolí nebo už je to lepší?
my jsme na vikend u mamky, Dan chodi do prace, tak nam je veseleji u ni nez samy doma… ted jsme dodelali prvni presnidavky pro Terku, tak doufam, ze ji budou chutnat az bude moct.. ja jsem ochutnavala a moc dobry.. sama bych je zbodla… tak kdyz nebude chtit tak je zbastim ja ![]()
jinak jsme byli v patek s Terkou na prvnim plavani, teda bylo to plavani ve vanicce u pani co dela instruktorku v plaveckem centrum v Pce, ale bylo to moc fajn a hlavne terka vysmata celou dobu.. pani moc prijemna.. bylo to fajn.. tak budeme ted jezdit ,kazdy tyden ![]()
jinak ta oslava byla moc fajn, hezky takhle deti kdyz se sejdou a prijemne jsme si pokecali, bylo to fajn… a ten dortik… no to byla super snidane.. sice jsem ho v aute jeste radne naklepala
ale i tak byl vyborny ![]()
a co oslavy? jak to probiha dal?
no jinak bracha porad nic, uz prenasi 4 den a zatim to vubec nevypada.. nic ji neboli, naprosta pohoda, tak jsem na to zvedava, kdy konecne ten honzik vyleze ![]()
tak se opatrujte a zatim papa ![]()
jeste jsme se zapomněli pochlubit, dneska byl významný den.. první naše brambora… dostala dvě lžičky a dobrý, chutnala jí a nic ji není, takže hurááááá ![]()
Ahojky,malíček stále bolí,ale už né tak jako ten den,co jsem si ho urazila.Je modrej a nateklej,ale v nemocnici jsme s tím nebyla,ale naši říkali,abych si s tím zašla,tak asi půjdu. Zkusím to ještě dnes,ale nevím v kolik protože dělají ty sklepní okna,tak nevím,kdy k nám dojdou. Půjdu se jich zeptat. Jinak druhý den pro změnu jsem si opařila ruku olejem,tak mi naskákali puchýře,to taky štípalo jako čert. Smůla se mě držela jako kliště
.A ten den odpolko si malej narval do pusinky ten tácek korkovej,co mám pod hrnky a ukousnul si kus a chtěl ho spolknout,tak jsem se po něm vrhla
a narazila si loket(ten už je v pohodě),ale malej byl trošku v šoku,že mu chci vzít něco z pusiny,tak brečel.
Ale od té doby už se mi nic nestalo ![]()
V sobotu to bylo volný,naše jsem požádala,aby přijeli až v neděli,aby se mi to sklidnilo ,tak jsem si vše připravila a v neděli si ráno v klidu vstala. Něco málo dodělala a pak dorazili. Oslava byla moc pěkná a veselá a taky hlavně lehká,což bylo super. Malej dostal tři dortíky,prostěradlo do postýlky,punčošky2×, ponožky,hračku a ještě se mu pojede něco koupit. Nevíš kde je nějaké dobré hračkářství?Nevím co koupit,trošku nějakou představu mám,ale taky bych si něco vybrala. Od prababičky taky dostal penízky,takže budou nákupy
.Mám tu zůstala a teď je s malým na procházce,tak mám konečně chvilku a píšu. Však jo,to je dobře,alespoň nejste sami a babi taky. A z čeho jste dělali přesnídávky a jak,napiš recept. Jo a napiš mi tu stránku,kde jsi si objednala ty samolepky na stěnu.
Já dostala od sousedky švestky,tak jsem je svařila a něco dala do mrazáku,že později udělám knedle. A z těch svařených chci udělat jak džem tak taky přesnídávku pro malýho.
Jinak babi s dědou,taky přivezli přesnídávky,tak nemusíme kupovat.A tatínek malýmu koupil koberec jezdíci na auty do pokojíku a flašku na pití,ale tu moc nechce. ![]()
Tak to budete umět brzy pěkně plavat,to je dobře. Já s malým nebudu jezdit,chtěla jsem ve třech měsících,ale nesměli jsme,tak pak jsem už nechtěla. Takhle se naučil přes léto v bazéně a pak až nastoupím do práce,tak budu mít permici,tak s ním budu chodit sama a potápět se naučí až trošku později,tak jako já. A taky nejsou penízky. ![]()
Jen jezděte,ale dávej pozor,aby ti malá nenachladla,až budete po plavání. Pěkně balit mamko.
Jsem ráda,že se ti oslava-seznámení líbilo,mě taky. Akorít příště budu lépe nachystaná,abych furt nelítala jako nějaká vrtule. A dortík jsem taky ráda že šmakoval,nám taky. ![]()
To přenášení může taky trvat klidně týden až týden a půl,záleží na doktorech. Ale pokud mimo je v pohodě a má dobrou váhu,tak se nic neděje. Se mu nechce,to víš,tam je teplíčko je izolovanej,stále sportuje-plave
a taky poslouchá muziku,maminky srdíčko,komu by se chtělo. Když vyleze,tak ho tahají,pomalu z toho světla oslepne,ohluchne z toho řevu,jak sestřičky povzbuzují a taky zima. ![]()
Neboj ono vyleze až bude připravený.On ví,že se na něj těšíte.
Tak to je super s brabůrkou. Tak to nebudeš mít žádný problém v krmení. Pak ji klidně udělej bramboru s mlíčkem,jako kašičku a pak mrkvičku a bude mňam mňam.
Teď jsi doma nebo ještě u mamka?
ježiš ženská dávej na sebe pozor, at se nezabiješ
ty máš teda smolíka…
snad už to bude ted lepší a nic se ti nestane … my jsme ted doma, u mamky jsme byli jen na víkend… dneska je teda venku fakt hnusně… tak jsme doma ale snad už bude lepší počasí…taky nám dejte vědět, jak to s vámi vypadá, že by jsme za vámi dorazili a mrkli jak se vám daří
dokud jste ještě živý a nepřeražený
ajeje zvířátko se mi probouzí.. tak já za ní pádím… poslední dva dny jsou takový docela náročný… brek a brek.. snad ji to brzo přejde a nebo budeme muset na návštěvy, protože u jiných je hodná a zlobí jen doma ![]()
včera jsme byli na vítání občanků, bylo to fajn, až na to že jsme si připadali, že máme asi tak pulroční dítě , proti ostatním byla Terka obr a ty ostatní vypadali jak z koncentráku.. no děs.. naštěstí se to obešlo bez breku, Terka byla statečná, ale měla na sobě šatičky a to mě mohlo vzteknout, pořád jí lezly nahoru.. no děs. ![]()
tak se opatrujte a písněte.. papa ![]()
ahojda, tak jak pak se marode máš? a co malej? my jsme museli narychlo odjet k mamce stěhovat, zítra má domluvenýho malíře na obývák, měl to dělat brácha s Danem, ale brácha odvážel Mirku do porodnice, na vyvolání porodu, protože pořád nic… tak ho nechtěla mamka otravovat stěhováním.. tak mákáme zase my dva s Danem.....
včera jsme byli s Terkou zase plavat, bylo to moc fajn, Terka nadšená.. tak jsem ráda, že se jí to tak líbí…
a co vy? co příští týden, nebudete mít časík, že by jsme vás přišli navštívit?
zatím papa ![]()
Ta musela být roztomilá. Doufám,že jste fotili nebo natáčeli? Robert natáčel a fotograf nám je vyfotil i natočil,tak to máme dvakrát. Včera jsem dělala přesnídávku ze švestek. Tak doufám,že se povedla.
Jinak dnes odpolko jedu na ty jehličky do Havl. Brodu. Tak jsem zvědavá.Zítra pojedu s malým na kyčle a odpolko se stavím u kamarádky,co s námi byla v porodnici.
V sobotu má přijet švagrová s dětmi a v neděli kamarádka s přítelem. Takže se uvidíme příští týden,tam bych už nic neměla mít. Taky bych si s tebou ráda konečně pokecala.
Včera jsem mamku odprovodila na bus,tak už jsme doma sami. Upekla nám štrůdl a karboše,tak tady je dost jídla pro Boba,protože já ode dneška už nemůžu baštit. ![]()
Tolik jídla a zeleniny je v lednici,až je to škoda.
čau holky, tak jsem si našla vaší diskuzi, to jsem ale šikula co
Teda jestli vám to nevadí?pa pa Móňa ![]()
Ahojky Moni,vůbec nevadí. To je dobře. Já se ptala Hanči jestli si nechce psát přes soukromé zprávy,jako si píšeme my. Že to alespoň nikdo nečte. A můžeme písat i tady. ![]()