Procházky s dětmi v současné době - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1313
16.3.20 11:09

Omezení volného pohybu osob:
Platí od pondělí 16. března 0:00 do úterý 24. března 06:00.
Nevztahuje se na cesty do zaměstnání, k výkonu podnikání, nezbytné cesty za rodinou, pro základní životní potřeby nebo do zdravotnických zařízení.
Zákaz není uvalen na cesty za účelem vyřízení neodkladných úředních záležitostí.
Netýká se ani pobytu v přírodě nebo parcích.
Zakázána není účast na pohřbu.
Omezení se nevztahuje na veřejnou hromadnou dopravu, služby pro obyvatele včetně zásobování, rozvážkovou službu nebo veterinární péči.
Sankce vláda neoznámila, podle ministra vnitra Jana Hamáčka jde o osobní odpovědnost každého za zdraví a životy svých blízkých. Premiér Andrej Babiš připomněl, že šíření koronaviru je trestný čin a za porušení individuální karantény hrozí pokuta tři miliony korun.

Jasne tam pisou ze prochazky zakazany nejsou takze pokud chcete nekoho za tuhle situaci lyncovat, bezte radsi za tema co prijeli z lyzovacek. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.3.20 11:10

Chodit ven pokud jdeme sami do lesa a nebudeme s nikým v kontaktu nejsou problém. Navíc když se jede autem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.20 11:38

My máme psa, takže na nějakou procházku (i když to teda omezím) budu muset. Naštěstí bydlíme na vesnici a je tady kde zajít, kde nejsou lidi. Nic jiného mi kvůli pejska nezbude, tatínek nám odjel na hranice, takže co se dá dělat.

• Citovat
  • Upravit
2719
16.3.20 12:06

Rozhodně ven do přírody ano. Bydlím na vesnici, takže to mám jednodušší. Za barákem louku a pole. Když budu chtět na druhou stranu, musím přes ves, tak to sednu do auta a do lesa nás zavezu. Na hřiště teď určitě ne, ikdyž tam nikdo nebude, mohl to tam před chvílí někdo oprskat… Je mi moc líto lidí z paneláků, řešila bych to popojížděním autem do přírody. a pozor na kliky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
16.3.20 12:11

Ale rozhodně na procházky nebudu chodit s kamarádkami. Jen já a děti (případně manžel). Když někoho uvidíme, vyhneme se obloukem. Pohyb na vzduchu je důležitý pro imunitu. Ale taky bych se neprocházela třeba v davech u Vltavy, prostě pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
16.3.20 12:24

Ano chodíme na procházku do přírody, bydlíme na vsi a do lesa to máme kousek, když jdeme přes část vesnice s nikým se nezakecáváme, nebudeme se teď stýkat s kamarády ani s lidma ze vsi a to ani děti. Nepustím je ven samotné, protože by hrozilo, že se budou scházet s kámošema, pokud chtějí starší děti halt musí se mnou nebo s chlapem. Jsem ráda za to, že můžeme alespoň takto ven a nechci aby nám ty procházky zakázali úplně, tak to bohužel jinak nejde. Po tom co vyšlo, že v olomouckém kraji, kde žijeme je hodně potencionálně nakažených fakt začínám mít trochu strach a fakt udělat vše proto, aby to nikdo z nás nechytil, ale zase sedět s dětma doma celé dny to prostě nejde. A zakázané to není, takže při selském rozumu a zvýšené opatrnosti se snad nemáme čeho bát. Na dětské hřiště bych teď ale nešla.

• Citovat
  • Upravit
6534
16.3.20 12:31

Sama s dítětem, max. manželem - ano. Na chvilku. Jinak ne. Dnes jsem šla vyzvednout oběd a vesele si chodily skupinky matek s kočárama a prarodičema :roll: Demence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
16.3.20 12:36

Tvl…proc nektere tady nejste ochotne pristoupit na par “malych” pravidel? V zajmu vsech. Pisete, ze mate baraky se zahradama, ale presto pujdete proste na prochazku mimo zahradu..proste protoze VY chcete :zed: decka se na zahrade vyvenci, vybehaji, vy si na stolecku/terase/v pergole vypijete kafe a pohoda. Ne..proste vy chcete, tak pujdete. Bez ohledu na to, ze v tom lese nebo parku bude plno - sleduju tu, ze vsichni smysleji stejne, tzn. pujdeme do lesa, kde nikdo nebude. Nemluvim o lidech z bytu, pokud je moznost jit na samotu, tak ano…ale proc “zabirat” misto tem lidem, co tu moznost nemaji, kdyz si muzete v klidu pobyt na zahrade :roll:
S takovou bude za tri dny nove vyhlaseni a bude uplny zakaz vylizat ven, jen diky takovym - ja mam covid u zadele, ven proste chodit budu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.3.20 12:38
@Evulina píše:
No, kde bereš jistotu, že je to na pár dnů?
Já to taky řeším, bez vitaminu D a sluníčka půjde imunita do háje a to je trochu kontraproduktivní. Samozřejmě by vše muselo probíhat bez styku s jinými lidmi.
Já třeba řeším i to, jestli si smějí sestřenice a bratranec našich holek, kteří bydlí naproti přes ulici, hrát u nás na dvorku. Bylo mi řečeno, že radši ne. Také to, jestli naši, pražáci, mohou nasednout před barákem do auta, odjet na chalupu, tam vystoupit z auta na vlastním dvoře, pobýt na chalupě na zahradě bez kontaktu se sousedy pár dní a pak se stejným způsobem zas vrátit domů. Na to mi bylo odpovězeno od někoho ano, od někoho ne. Tady na e-miminu. Na lince 1212 mi neřekli nic, neb se mi tam ani nepodařilo dovolat.
Nicméně fakt nevím.. :nevim:

Zkus selský rozum ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.3.20 12:42
@poHanka89 píše:
Tvl…proc nektere tady nejste ochotne pristoupit na par “malych” pravidel? V zajmu vsech. Pisete, ze mate baraky se zahradama, ale presto pujdete proste na prochazku mimo zahradu..proste protoze VY chcete :zed: decka se na zahrade vyvenci, vybehaji, vy si na stolecku/terase/v pergole vypijete kafe a pohoda. Ne..proste vy chcete, tak pujdete. Bez ohledu na to, ze v tom lese nebo parku bude plno - sleduju tu, ze vsichni smysleji stejne, tzn. pujdeme do lesa, kde nikdo nebude. Nemluvim o lidech z bytu, pokud je moznost jit na samotu, tak ano…ale proc “zabirat” misto tem lidem, co tu moznost nemaji, kdyz si muzete v klidu pobyt na zahrade :roll:
S takovou bude za tri dny nove vyhlaseni a bude uplny zakaz vylizat ven, jen diky takovym - ja mam covid u zadele, ven proste chodit budu apod.

Já dodržuji všechna předepsaná pravidla. Procházky zakázané nejsou, tak na ně chodit budu, až to zakážou, opět je budu dodržovat a budu pít kafe na zahradě. Jak si to udělají ostatní je úplně u zadele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.3.20 12:45

Pro všechny ty, podle kterých by se teď nemělo vůbec chodit ven…

https://koronavirus.mzcr.cz/…pohybu-osob/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
16.3.20 12:50
@poHanka89 píše:
S takovou bude za tri dny nove vyhlaseni a bude uplny zakaz vylizat ven, jen diky takovym - ja mam covid u zadele, ven proste chodit budu apod.

A ty pravidla jsi vymyslela ty? Protože pokud máš na mysli ty z nařízení vlády, tak ty chození do přírody či parku výslovně dovoluji. Proč zpochybňujes pravidla, která stanovili odborníci? Jaké ty máš vzdělání, že tě opravňuje tato doporučení zpochybňovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
16.3.20 12:53
@terien píše:
Já dodržuji všechna předepsaná pravidla. Procházky zakázané nejsou, tak na ně chodit budu, až to zakážou, opět je budu dodržovat a budu pít kafe na zahradě. Jak si to udělají ostatní je úplně u zadele.

Souhlasim. Vse co je treba dodrzuji. Prochazky zakazane nejsou zrejme protoze vedi proc. nemam duvod se omezovat na vic nez po me zada stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
16.3.20 12:58
@Cuddy píše:
A ty pravidla jsi vymyslela ty? Protože pokud máš na mysli ty z nařízení vlády, tak ty chození do přírody či parku výslovně dovoluji. Proč zpochybňujes pravidla, která stanovili odborníci? Jaké ty máš vzdělání, že tě opravňuje tato doporučení zpochybňovat?

Ano, jsou dovoleny. Ale proc bych mela pokouset, kdyz nemusim? Kdyz mam tu moznost byt venku na zahrade, oproti tem z bytu nekde uprostred velkeho mesta..?! Ja ty pravidla nezpochybnuju, to si asi spatne pochopila, co pisu. Kdyby tak uvazovali vsichni (muzu ven, tak proste pujdu), tak za chvili ten pocet nakazenych poroste primo raketove. Pro nic za nic to omezeni nevydali :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
16.3.20 12:59

Nemoct se jít nadýchat na 15minut čerstvého vzduchu na slunku tam, kde nejsou lidi (nebo je jich co nejméně) pokládám za základ toho, aby tuhle polo-karanténu člověk s dětma v bytě vůbec vydržel.. protože tohle opravdu nebude trvat „jen pár dní…“
pokud má někdo dům se zahradou, tak důvod ke korzování nevidím..
nařízení vlády ale žádný zákaz krátké procházky (v co nejmenším počtu osob samozřejmě) opravdu neobsahuje..
chce to používat selský rozum
a hlavně poděkovat všem těm spoluobčanům, kteří kvůli storno-poplatkům či výhodným cenám ještě nedávno lyžovali v Itálii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí