Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@poHanka89 píše:
Ano, jsou dovoleny. Ale proc bych mela pokouset, kdyz nemusim? Kdyz mam tu moznost byt venku na zahrade, oproti tem z bytu nekde uprostred velkeho mesta..?! Ja ty pravidla nezpochybnuju, to si asi spatne pochopila, co pisu. Kdyby tak uvazovali vsichni (muzu ven, tak proste pujdu), tak za chvili ten pocet nakazenych poroste primo raketove. Pro nic za nic to omezeni nevydali
Vždyť si seď, kde je ti milo, je to tvoje věc.
@poHanka89 píše:
Ano, jsou dovoleny. Ale proc bych mela pokouset, kdyz nemusim? Kdyz mam tu moznost byt venku na zahrade, oproti tem z bytu nekde uprostred velkeho mesta..?! Ja ty pravidla nezpochybnuju, to si asi spatne pochopila, co pisu. Kdyby tak uvazovali vsichni (muzu ven, tak proste pujdu), tak za chvili ten pocet nakazenych poroste primo raketove. Pro nic za nic to omezeni nevydali
A co lidi, co mají zahrady a psy? Ti mohou chodit ven a nebo má psům také stačit dvorek?
@Cuddy píše:
A co lidi, co mají zahrady a psy? Ti mohou chodit ven a nebo má psům také stačit dvorek?
Proc by psum na 10 dni nemohl stacit dvorek? Taky mame zahradu se psem…da se hazet klacek/balonek, behat s nim sem a tam a tim psa zabavit…je toho spoustu a 10 dni to snad vydrzi. Co bude pak uvidime.
@terien jasne, proto se to vesele dal siri - jedni dodrzuji, co je doporuceno a druzi na to se*ou..
nemluvila jsem o lidech, co nemaji jinou moznost nez do toho lesa jit, mluvila jsem o tech, co zahrady maji.
@poHanka89 píše:
Proc by psum na 10 dni nemohl stacit dvorek? Taky mame zahradu se psem…da se hazet klacek/balonek, behat s nim sem a tam a tim psa zabavit…je toho spoustu a 10 dni to snad vydrzi. Co bude pak uvidime.@terien jasne, proto se to vesele dal siri - jedni dodrzuji, co je doporuceno a druzi na to se*ou..
nemluvila jsem o lidech, co nemaji jinou moznost nez do toho lesa jit, mluvila jsem o tech, co zahrady maji.
Veselele se to rozšířilo hlavně v době, kdy žádná opatření nebyla. Teď jsou, tak je dodržuju. Rozhodně nemám v plánu se obětovat nebo být papežštější než papež a sedět doma, když nemusím. Jestli ti to vyhovuje, tak si běhej po zahradě sem a tam třeba celý rok, já mám ráda procházky, tak na ně budu chodit, dokud to půjde.
@terien píše:
Veselele se to rozšířilo hlavně v době, kdy žádná opatření nebyla. Teď jsou, tak je dodržuju. Rozhodně nemám v plánu se obětovat nebo být papežštější než papež a sedět doma, když nemusím. Jestli ti to vyhovuje, tak si běhej po zahradě sem a tam třeba celý rok, já mám ráda procházky, tak na ně budu chodit, dokud to půjde.
Tak ty jsi kapitola sama pro sebe, jak tak celkove pozoruju v ruznych diskuzich
@poHanka89 píše:
Tak ty jsi kapitola sama pro sebe, jak tak celkove pozoruju v ruznych diskuzich
Terien mi nekdy taky prijde zbytecne radikalni, ale tady s ni souhlasim. Nevidim nic spatneho na tom chovat se zodpovedne a ohleduplne a v ramci narizeni a pritom chodit ven. V tom neni pro nikoho zadne riziko, pokud clovek pouziva hlavu. Rizikovy je pohyb po meste a v praci. Jo a doufam, ze nikdo z tech, kdo tu lyncujete lidi, kteri se dle pravidel jdou projit do prirody, se neodvazitr vylezt z baraku s nezakrytym oblicejem. Protoze to je sice nenarizene, ale mnohem, mnohem efektivnejsi nez zustat doma a nejit do lesa. )
@sakota píše:
Terien mi nekdy taky prijde zbytecne radikalni, ale tady s ni souhlasim. Nevidim nic spatneho na tom chovat se zodpovedne a ohleduplne a v ramci narizeni a pritom chodit ven. V tom neni pro nikoho zadne riziko, pokud clovek pouziva hlavu. Rizikovy je pohyb po meste a v praci. Jo a doufam, ze nikdo z tech, kdo tu lyncujete lidi, kteri se dle pravidel jdou projit do prirody, se neodvazitr vylezt z baraku s nezakrytym oblicejem. Protoze to je sice nenarizene, ale mnohem, mnohem efektivnejsi nez zustat doma a nejit do lesa. )
Vsak jasne, nikde jsem nerekla, ze nekdo ma byt zavreny jen doma. Jen jsem zminila ten pripad, kdy je moznost byt venku na zahrade, a tim nechat moznost lesa tem, kteri to potrebuji - tedy tem, co nemaji moznost zahrady.
Taky s dětmi pujdu na procházku. Hodinku dopo, hodinku odpo. Bydlim v paneláku, ale na kraji města, takže mam les naštěstí kousek. Na hřište, do města apod samozřejmě s detmi nepujdu, nakupovat bude chodit manžel.
Procházky jdou jediné vhodné a zdravé. Tak si zváží šátek kolem pusy, ale v paneláku zavřená nebudu prostě.
Možná všichni nějaké rousky. Kdybyste měla nějaký typ z čeho, nebo kde objednat, budu ráda.
Nebo už rousky jsou?
Nejsou. Ale je spousta navodu na pratelne bavlene. Staci zadat do googlu. ![]()
Může se ven. Ale s rouškou nebo šátkem přez pusu a dodržovat odstup
@g.sandova Roušky stále nejsou. U nás ve městě nekteré firmy nebo šikovné paní začali šit roušky po domácku a nabízejí je. Je to od nich moc hezké. Kdybych uměla šít, tak bych jich asi taky několik ušila a darovala, ale bohužel jsem na tohle levá. Já jsem poprosila maminku, jestli by mi ušila jednu pro manžela, ten chodí do práce, tak aby ji tam měl.
Tak já jsem v docela blbé situaci. Zítra musím na kontrolu na gynekologii. Mám nějaké potíže s těhotenstvím a hlavně si musím nechat vystavit rizikovou neschopenku a jsou to dvě stanice vlakem. Nemam auto a nemám hlídaní, takže 7-letá dcera poputuje se mnou. Samotnou jí doma nechat nemůžu. A na tu kontrolu prostě musím. Je neodkladná.