Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Potřebuji se vykecavat.. ![]()
tatinkoj v loni našli rakovinu plic..,je težké a komplikované operaci vloni duben 2015-chemoterapie..tak sice to bylo komplikované..,ale tak tak se vše zvládl
uz se smál atd
ted je to cca mesic co mu našli pro změnu rakovinu jater ![]()
minuly týden jiz byl po chemoterapii je tam prý metastaze
nyní tento týden mu nebylo dobre chytil chřipku vcera jiz ho odvezl do nemocnice jelikož uz nemohl chodit, nejedl a zjistili mu zápal plic
![]()
což u rakoviny plic velmi komplikované
dr mi dnes řekla ze je to moc náročné a máme čekat.. jestli přežije zápal plic
![]()
ze uz je prý u nej par chvil.., mate prosim někdo zkušenost a zažil ve své rodině???
@evíkkkk u nás v rodině zemřelo hodně lidi na rakovinu
naposled strejda. Dávali mu pár týdnů života, ale žil mnohem déle. Moje kolegyně v práci dostala rakovinu, ale s manželem se k tomu postavili jako ke chřipce a nepřipustili si ani na vteřinu, že by mohla umřít. No a rakovinu porazila. Taky vím, že pomáhá změna životního stylu. Držím pěstičky ať se z toho tatínek dostane. I zázraky se dějí ![]()
Zkušennost bohužel máme… Blízký člověk měl nádor na mozku..a když do toho chytl zápal plic, tak nemohl dýchat, uvedli ho do umělého spánku a po 4 dnech zemřel
Rakovina je fakt sviňa ![]()
Držím palečky, ať to u vás dopadne lépe ![]()
Prosím o zachování anonymu.
@evíkkkk Moc ráda bych napsala, že se to zvládne.. Soubor těchto nemocí ale nemá moc dobré vyhlídky.. Buďte co nejvíce s tatínkem, držím palečky, ona přeci jen ta naděje umírá poslední. Vám a celé rodině přeji hodně sil v této nelehké a smutné situaci ![]()
Ach jo!!!
![]()
jak moc mu chci pomoct
takový to byl zdatný chlap
můj velký táta!! ja jeho malá holcicka i ted ve 39.letech.. ![]()
Co muze udělat zápal plic u rakoviny plic?? ze nemůže dýchat?? voda do plic??
@evíkkkk píše:
Co muze udělat zápal plic u rakoviny plic?? ze nemůže dýchat?? voda do plic??
On je zápal plic blbej u jakýkoliv rakoviny..jde o to, že rakovina hrozně oslabí celý organismus… ![]()
Cti na internetu, hledej informace. s tatinkem budte maximalne casu u nej a hlavne, porad se ptej lekaru a nevahej informace konzultovat i na jinem pracovisti. v masarykove onkolog. ustavu je nARODNI REGISTR, tam se da zjistit, jakym zpusobem byli uspesne leceni v cr i zahranici pacienti s danym typem nemoci. googli, googli, cti, ptej se. najdi toho nejlepsiho lekare, ptej se jinych, ktery lekar jim pomohl. a neboj se je uplacet
tolik rada z praxe. nemoralni, mozna, ale prakticka.
@evíkkkk karcinom plic sam o sobe zpusobi zapal plic, protoze se tam hromadi sekret a ucpavaji se plice. Zapal sam o sobe u tohoto onemocneni uz vic skody nenapacha, mozna jen ztizi dychani a zpusobuje kasel.
@Madam-Owl takže to nemusí byt tak hrozné? ano to se mu dýchá porad spatne i doma kdyz něco dělal, šel tak uz byl za dýchány
@evíkkkk tak samozrejme u rakoviny je telo hodne oslabene a organismus uz to tak dobre nezvlada a zapal plic je komplikaci a zatezi navic se kterou se musi telo vyporadat. Pak uz zalazi na lecbe a na telu jak se s tim popere.
@evíkkkk zkušenost nemám a tatínkovi přeji hodně sil v tak těžkém životním boji. Jediný co poradit je to, aby tatínek boj nevzdával naděje a víra dokáže zázraky. Držte se ![]()
Já mám osobní zkušenost s tatínkem, měl nádor na mozku. Jeho boj trval dva roky od nálezu. Celou dobu, přestože to bylo špatné od začátku, jsem se modlila, aby tu s námi byl ještě dlouho. No zůstal ty dva roky, ale ke konci v podstatě už jenom s jakýmsi primárním vnímáním, nechápal abstraktní pojmy. Pak umřel, právě kvůli zápalu plic v kombinaci s žádnou imunitou organismu. Trápil se dlouho.
Co jsem si z toho odnesla? Dej si pozor na svá přání, mohou se hnusným způsobem splnit. Jsem vděčná za každou chvílí, kdy jsme s ním mohli být, ale je mi ze srdce líto, že se tak dlouho trápil, než odešel. Kdyby se to tehdy stalo hned, asi by to pro něj bylo snazší, snažil se bojovat kvůli nám.
Velmi se omlouvám, že nemám veselejší příběh. Věřím, že to u vás může dobře dopadnout a dopadne. Drž se
![]()