Rakovina plic mého otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22918
8.1.23 17:00

@Betty MacDonald a stihl nějakou chemoterapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42540
8.1.23 17:01
@lucynka25 píše:
@Betty MacDonald a stihl nějakou chemoterapii?

Ne, všechno odmítl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
8.1.23 17:03

Je toho teď moc, v úterý jsem našla doma ležet babičku (jeho mámu) ležela děsně dlouho a nemohla vstát, naštěstí jsem ji dala jakutakz dohromady. Vzala si moc neurolu a měla halucinace a viděla věci, které nebyly a upadla :cert: je z něj na nervy, tak se tim cpe. Nějak je to všechno teď na ho.no, na všechno jsem sama (samozřejmě s manželem), ale tím, že jsem jedináček, tak sama.. :,(
Babičku teď obstarávam, vařím ji, uklízím..čeká na operaci a jestli ji ty nohy nedají dohromady, tak je to pomalu na hospic. A do toho teď ten táta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
8.1.23 17:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42540
8.1.23 17:04
@lucynka25 píše:
Je toho teď moc, v úterý jsem našla doma ležet babičku (jeho mámu) ležela děsně dlouho a nemohla vstát, naštěstí jsem ji dala jakutakz dohromady. Vzala si moc neurolu a měla halucinace a viděla věci, které nebyly a upadla :cert: je z něj na nervy, tak se tim cpe. Nějak je to všechno teď na ho.no, na všechno jsem sama (samozřejmě s manželem), ale tím, že jsem jedináček, tak sama.. :,(
Babičku teď obstarávam, vařím ji, uklízím..čeká na operaci a jestli ji ty nohy nedají dohromady, tak je to pomalu na hospic. A do toho teď ten táta.

Ach jo :srdce: :hug: tvůj tatínek je ročník 68?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
8.1.23 17:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
8.1.23 17:06
@lucynka25 píše:
Babičku teď obstarávam, vařím ji, uklízím..čeká na operaci a jestli ji ty nohy nedají dohromady, tak je to pomalu na hospic. A do toho teď ten táta.

No, nemáš to jednoduchý, drže se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.1.23 17:08
@lucynka25 píše:
@Cimada operace prý nepřipadá v úvahu..Taky byl silný kuřák :roll:

Kuřák, to nehraje roli. Můj táta hulí jak sádrový ježek, oslavil loni 80 a plíce má dobré. Spíš tomu nahrály geny… Držte se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
8.1.23 17:13

Díky holky, nečekala jsem, že to může mít tak rychlý spád :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42540
8.1.23 17:16

@lucynka25 u mého otce to bylo konečné stadium. U toho tvého to tak být nemusí. Ale rozhodně má rakovina plic většinou špatný konec.
Vše záleží na tom, v jakém je nemoc stádiu a jaké jsou možnosti léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
8.1.23 17:18
@Cimada píše:
Kuřák, to nehraje roli. Můj táta hulí jak sádrový ježek, oslavil loni 80 a plíce má dobré. Spíš tomu nahrály geny… Držte se. :hug:

Hraje to roli, rakovina plic postihuje hlavne kuraky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76918
8.1.23 17:24
@vokishka píše:

nevím, jestli postihuje hlavně kuřáky :nevim: já znám v průběhu let 3 ženy, které zemřely na rakovinu plic, v životě nekouřila ani jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
8.1.23 17:28
@lucynka25 píše:
Díky holky, to je teda strašné :,(
No zadal tam asi jen babičku, ale to heslo vím, tak jsem právě myslela, že bych tam zkusila zavolat já. Babička je na tom teď strašně špatně, i kvůli němu, je to její jediný syn..
No asi to dobré nebude, když má nástup téměř okamžitě.. on je děsně tvrdohlavý a nic mi nějak nechce říct a mě je zase hloupé se ho tak nějak vyptávat. Nevím co dělat.

Hele, sedni si s tatou a promluv si s nim. Do telefonu, i kdyz znas heslo, ti fakt nikdo nic rikat nebude, zvlast v pripade, ze je tata zatim doma a muze tito rict sam, kdyz bude chtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
8.1.23 17:28
@stinga píše:
nevím, jestli postihuje hlavně kuřáky :nevim: já znám v průběhu let 3 ženy, které zemřely na rakovinu plic, v životě nekouřila ani jedna

Kouření je nejvýznamnějším rizikovým faktorem rakoviny plic, stojí až za 90 % případů. Nejhorší jsou v tomto směru cigarety, dýmky a doutníky jsou méně nebezpečné. Stejně zhoubně na plíce působí i pasivní kouření, je proto nutné vyvarovat se častého pobytu v zakouřeném prostředí. Pokud už kouříte, je namístě snažit se přestat, nebo alespoň kouření maximálně omezit, protože vliv má i počet vykouřených cigaret a celková doba kouření. Mezi další rizikové faktory patří vystavení radioaktivnímu záření, nebezpečným látkám, jako je radon nebo azbest, pobyt v extrémně znečištěném ovzduší bez ochranných pomůcek či genetická zátěž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
8.1.23 17:32
@vokishka píše:

Ano, je to tak. Nam v rodine zemrel silny kurak na rakovinu plic v 43 letech. Drzeli ho pri zivote asi 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí