Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@lucynka25 píše:
@Betty MacDonald a stihl nějakou chemoterapii?
Ne, všechno odmítl.
Je toho teď moc, v úterý jsem našla doma ležet babičku (jeho mámu) ležela děsně dlouho a nemohla vstát, naštěstí jsem ji dala jakutakz dohromady. Vzala si moc neurolu a měla halucinace a viděla věci, které nebyly a upadla
je z něj na nervy, tak se tim cpe. Nějak je to všechno teď na ho.no, na všechno jsem sama (samozřejmě s manželem), ale tím, že jsem jedináček, tak sama.. ![]()
Babičku teď obstarávam, vařím ji, uklízím..čeká na operaci a jestli ji ty nohy nedají dohromady, tak je to pomalu na hospic. A do toho teď ten táta.
@lucynka25 píše:
Je toho teď moc, v úterý jsem našla doma ležet babičku (jeho mámu) ležela děsně dlouho a nemohla vstát, naštěstí jsem ji dala jakutakz dohromady. Vzala si moc neurolu a měla halucinace a viděla věci, které nebyly a upadlaje z něj na nervy, tak se tim cpe. Nějak je to všechno teď na ho.no, na všechno jsem sama (samozřejmě s manželem), ale tím, že jsem jedináček, tak sama..
Babičku teď obstarávam, vařím ji, uklízím..čeká na operaci a jestli ji ty nohy nedají dohromady, tak je to pomalu na hospic. A do toho teď ten táta.
Ach jo
tvůj tatínek je ročník 68?
@lucynka25 píše:
Je toho teď moc, v úterý jsem našla doma ležet babičku (jeho mámu) ležela děsně dlouho a nemohla vstát, naštěstí jsem ji dala jakutakz dohromady. Vzala si moc neurolu a měla halucinace a viděla věci, které nebyly a upadlaje z něj na nervy, tak se tim cpe. Nějak je to všechno teď na ho.no, na všechno jsem sama (samozřejmě s manželem), ale tím, že jsem jedináček, tak sama..
No, nemáš to jednoduchý, drže se.
@lucynka25 píše:
@Cimada operace prý nepřipadá v úvahu..Taky byl silný kuřák
Kuřák, to nehraje roli. Můj táta hulí jak sádrový ježek, oslavil loni 80 a plíce má dobré. Spíš tomu nahrály geny… Držte se. ![]()
@lucynka25 u mého otce to bylo konečné stadium. U toho tvého to tak být nemusí. Ale rozhodně má rakovina plic většinou špatný konec.
Vše záleží na tom, v jakém je nemoc stádiu a jaké jsou možnosti léčby.
@Cimada píše:
Kuřák, to nehraje roli. Můj táta hulí jak sádrový ježek, oslavil loni 80 a plíce má dobré. Spíš tomu nahrály geny… Držte se.
Hraje to roli, rakovina plic postihuje hlavne kuraky
@vokishka píše:
nevím, jestli postihuje hlavně kuřáky
já znám v průběhu let 3 ženy, které zemřely na rakovinu plic, v životě nekouřila ani jedna
@lucynka25 píše:
Díky holky, to je teda strašné
No zadal tam asi jen babičku, ale to heslo vím, tak jsem právě myslela, že bych tam zkusila zavolat já. Babička je na tom teď strašně špatně, i kvůli němu, je to její jediný syn..
No asi to dobré nebude, když má nástup téměř okamžitě.. on je děsně tvrdohlavý a nic mi nějak nechce říct a mě je zase hloupé se ho tak nějak vyptávat. Nevím co dělat.
Hele, sedni si s tatou a promluv si s nim. Do telefonu, i kdyz znas heslo, ti fakt nikdo nic rikat nebude, zvlast v pripade, ze je tata zatim doma a muze tito rict sam, kdyz bude chtit.
@stinga píše:
nevím, jestli postihuje hlavně kuřákyjá znám v průběhu let 3 ženy, které zemřely na rakovinu plic, v životě nekouřila ani jedna
Kouření je nejvýznamnějším rizikovým faktorem rakoviny plic, stojí až za 90 % případů. Nejhorší jsou v tomto směru cigarety, dýmky a doutníky jsou méně nebezpečné. Stejně zhoubně na plíce působí i pasivní kouření, je proto nutné vyvarovat se častého pobytu v zakouřeném prostředí. Pokud už kouříte, je namístě snažit se přestat, nebo alespoň kouření maximálně omezit, protože vliv má i počet vykouřených cigaret a celková doba kouření. Mezi další rizikové faktory patří vystavení radioaktivnímu záření, nebezpečným látkám, jako je radon nebo azbest, pobyt v extrémně znečištěném ovzduší bez ochranných pomůcek či genetická zátěž
@vokishka píše:
Ano, je to tak. Nam v rodine zemrel silny kurak na rakovinu plic v 43 letech. Drzeli ho pri zivote asi 3 roky.