Rakovina plic mého otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
955
5.3.16 14:47

Modlím se každy den
strašně bych chtěla aby se z toho dostal
uz byl takový veselý, jiný
a kdyz mu řekli ze je tam zase rakovina, ale jinde zase ho to zrazilo k zemi
ma i velké deprese
ano snaží se kvůli nam, mysli na nás a bojuje, ale myslim ze uz nemá sílu
nechce jist, bez smíchu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.16 15:21

Dám Vám naději, můj děda měl rozsáhlou rakovinu žaludku a střev. Diagnostikovali mu to asi v 50 letech. Umřel před 10 lety ve svých 88. Byl často nemocný, přestál mnoho zápalů plic, každé dva roky ho operovali a brali nu další kousky žaludku a střeva a přesto dokázal být skvělým dědou, otcem a manželem skoro až do konce. Když jsem ho viděla naposledy, řekl mi, že ví, že se z příštího pobytu v nemocnici nevrátí a jediné, čeho lituje, že už nebude s babičkou. Umřel dva týdny po jejich 60 výročí svatby.
Držte se, rakovina sice nejde nikdy úplně porazit, ale dá se s ní hodně dlouho bojovat a při tom boji žít pro své blízké.
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě hodně citlivé.

• Citovat
  • Upravit
72725
5.3.16 16:47

@evíkkkk máme prolezlou rodinu, víme, že to budem mít taky.. no nestresuju se, i když vim, jak hnusné to je.. každopádně drž se :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
5.3.16 18:30

Já bych se nejvíce obávala té kombinace rakovina plic a jater. Zvláště ta játra, ta jsou celkem zákeřná :( Držím palce a doufám, že nám tady napíšete, že se z toho všeho tatínek dostal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
5.3.16 18:50

A není na těch játrech metastáza z těch plic? To by bylo mnohem obvyklejší, primární rakovina jater zas tak častá není, ale metastázy na játrech jsou běžné u velmi mnoho druhů rakovin.
Naděje určitě umírá poslední, chápu, že chceš slyšet příběhy, které dobře dopadly, ale ono to nemá moc smysl, nelze srovnávat různé druhy rakoviny (některá je relativně úspěšně léčitelná, jiná je jistá smrt s nebo bez léčby) a vlastně ani nelze srovnávat dva pacienty se stejným nádorem, každý má ten orgán postižený jiným způsobem, jiné komplikace, jiný celkový stav… Každopádně přeju tatínkovi úspěšnou léčbu, medicína dnes dokáže opravdu leccos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
5.3.16 18:58

Holky porad nam říkají ze je to spatne
dnes i trosku jedl.., ale ale
tak moc bych si prala aby to dopadlo dobre..,ale

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
5.3.16 19:05

To je mi líto. Vím, že je to těžké, ale v terminální fázi je asi lepší přát nemocnému rychlý a bezbolestní konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.3.16 19:46

Eviku, kolik je tatínkovi? Jsou i příběhy s dobrým koncem, vždyť prezident Havel, silný kuřák, měl nádor na plicích a neodešel na tuto nemoc, Ano, ta játra, ale snad nějaká naděje je, medicína je velmi pokročilá. Bojujte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
5.3.16 21:20

@Burj Chalifa bude mu 65let
nejhorší je ze to máme všichni
ja v 17.nador štítna žláza-je mi 38let
mamka rakovina prsa a v loni také štítna žláza
segra také štítna žláza
takže všechny holky máme nádor
ted taťka plíce a játra
je tohle normální??? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
5.3.16 21:32

3× štítná žláza???Ty jo, byly jste někde na genetice??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
5.3.16 21:59
@evíkkkk píše:
@Burj Chalifa bude mu 65let
nejhorší je ze to máme všichni
ja v 17.nador štítna žláza-je mi 38let
mamka rakovina prsa a v loni také štítna žláza
segra také štítna žláza
takže všechny holky máme nádor
ted taťka plíce a játra
je tohle normální??? :?

Mozna neni, uz nekoho napadlo poslat vas na genetiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
5.3.16 22:11

Holky ano
dělali mi ji v loni v Praze v Motole
kdyz jsem byla po 10.letech na ozáření
nic nevim zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
6.3.16 14:34

Tak děvčátka byli jsme za tatkou
mluvili opět z dr
Noc byla prý velmi náročná/komplikovaná
dr nás i řekli ze mysleli ze nepřežije… :,(
dali mu i morfium
komplikace z dýcháním
musí do pátku vydržet co dobere antibiotika a pak nam ho daji domu
chtěli nam ho dat do ted nevim přesný název proste tam kde uz je poslední šance a lidi umírají
odmítáme
bude k nam jezdit charita a pomáhat
Doufám ze to taťka vydrží a vrátí se domu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.16 17:20

@evíkkkk Moc držím palec :hug:
Teta měla rakovinu prsu s metastázemi (játra), chemoterapie atd., vypadalo to s ní zle. Byla v hospicu, kde byl personál křesťanského založení, a bylo úžasné, jak se tam o pacienti starali s úctou a byli hodní, daleko více péče a lidského přístupu, než v normální nemocnici.

V tom hospicu to dopadlo tak, že se tam zotavila, dala dohromady a vrátila se do domácího ošetřování :dance: Ještě asi dalších deset let žila kvalitní a plný život, pak se bohužel rakovina vrátila, a nedopadlo to už dobře.

Ona sama, i když byla v hospicu, měla nezlomeného ducha, a dokázala si udržet smysl pro humor. Doktoři jí nedávali šanci skoro žádnou, ale myslím, že ta psychika jí hodně pomohla.

Ať se tatínek drží a vy též.

• Citovat
  • Upravit
955
6.3.16 17:34
@Anonymní píše:
@evíkkkk Moc držím palec :hug:
Teta měla rakovinu prsu s metastázemi (játra), chemoterapie atd., vypadalo to s ní zle. Byla v hospicu, kde byl personál křesťanského založení, a bylo úžasné, jak se tam o pacienti starali s úctou a byli hodní, daleko více péče a lidského přístupu, než v normální nemocnici.

V tom hospicu to dopadlo tak, že se tam zotavila, dala dohromady a vrátila se do domácího ošetřování :dance: Ještě asi dalších deset let žila kvalitní a plný život, pak se bohužel rakovina vrátila, a nedopadlo to už dobře.

Ona sama, i když byla v hospicu, měla nezlomeného ducha, a dokázala si udržet smysl pro humor. Doktoři jí nedávali šanci skoro žádnou, ale myslím, že ta psychika jí hodně pomohla.

Ať se tatínek drží a vy též.

moc děkujeme :srdce:
mamka ani mi nechceme dat tatínka do hospicu.., říkali jsme ze ho chceme mít doma, víme bude to velmi velmi náročný, ale bude snažit se tatínka nechat s námi
trhalo by mi to srdíčko
on je strašný ciťa, on na to moc mysli, ma deprese a neni v tomhle bojovník
strašně se boji :?
věříte ze se bojím každou minutu,,??
strašný pocit :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat