Prodej bytu s hypotékou a koupě nového bytu na hypotéku

4387
25.1.12 15:18

Prodej bytu s hypotekou a kupa noveho bytu na hypoteku

Ahojte,
chcela by som sa spytat ci sa tu najde niekto kto ma skusenosti s predajom bytu s hypotekou v ktorom byvame a zaroven kupou noveho vacsieho bytu tiez na hypoteku.
Ako ste to riesili?
Totiz byvame v 3 izbovom byte a kedze este planujeme mat deti, tak by sme sa chceli casom prestahovat do 4 izboveho popripade vacsieho.
Asi existuje viacero moznosti a rada by som sa inspirovala ako ste vy riesili podobnu situaciu.
Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
525
25.1.12 15:27

Taky to tak plánujem a zatím moc možností nevíme,tak doufám že někdo odpoví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
25.1.12 15:30

Tak my jsme kupovali byt s hypo a dávali si sami hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
25.1.12 16:10
Jennýsek píše:
Tak my jsme kupovali byt s hypo a dávali si sami hypo.

Ja som myslela tak ze predavas byt s hypo a zaroven aj kupujes dalsi na ktory tiez potrebujes hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
25.1.12 16:12

Myslím to tak že jsme koupili byt a majitele toho bytu meli na to hypo jeste nesplacenou no a my sme ten byt koupili a samo ze jsme si vzali hypo kde bysme tky sehnali v dnesni dobe skoro milion a pul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
25.1.12 16:18

Já realizovala před dvěma lety. Měla jsem kupujícího na byt v hotovosti, ale nešlo časově sladit prodej starého a koupě nového. Takže prodej starého, doplacení hypotéky na starý. Pak cca 2 měsíce bydlení u rodičů a nábytek ve skladu a pak hotovost ze starého použitá jako akontace na nový byt a nová žádost o hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
25.1.12 16:26

Nejlepší je, abyste si došli do banky a nechali si vyčíslit zůstatek úvěru. Ideální je, pokud se s prodejem trefíte do ukončení fixace (protože tam nevznikají poplatky za předčasné splacení úvěru), kupující pokud si bude na váš stávající byt brát taky hypotéku, tak tohle potvzení bude dávat ve své bance a svou hypotékou doplatí tu vaši a event.rozdíl vám půjde na účet. To byste měli mít ošetřené i v kupní smlouvě. Vy si budete vyřizovat druhou hypotéku na nový byt a před čerpáním úvěru po Vás budou pravděpodobně chttít potvzení o tom, že ta první hypotéka je zaplacená. Záleží taky jaké máte příjmy. Jinak je to celkem standardní věc a banky s tím nedělají problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
25.1.12 17:30

No ono to asi dopadne ako u Barusak78 alebo nejako podobne.
Este nam fin. poradca vravel, ze sa to da riesit navysenim povodneho uveru, ze vtedy banky obvykle nedavaju ziadnu pokutu, pretoze si ich uver navysujes. Len to ma taky hacik, ze uz musis mat kupujuceho aj predavajuceho…co sa asi nepodari resp. podla mna je tam nizka pravdepodobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
25.1.12 19:02

Prodávala jsem byt z hypotékou a současně kupovala jiný na hypotéku před třemi lety. Je to jednoduchý pokud to časově vychází tak že se vše vyřizuje najednou, potom se ani neplatí penále v bance, pokud si tedy hypo na druhý byt ve stejné bance budeš brát. Tu první hypotéku banka prostě ukončila splacením z prodeje bytu a novou hypotéku jsme udělali na kupovaný byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
25.1.12 19:25
Allee píše:
Prodávala jsem byt z hypotékou a současně kupovala jiný na hypotéku před třemi lety. Je to jednoduchý pokud to časově vychází tak že se vše vyřizuje najednou, potom se ani neplatí penále v bance, pokud si tedy hypo na druhý byt ve stejné bance budeš brát. Tu první hypotéku banka prostě ukončila splacením z prodeje bytu a novou hypotéku jsme udělali na kupovaný byt.

Teda to sa vam pekne podarilo :D . Ako ste to riesili? Najskor ste si hladali novy byt ci najskor ste zohnali kupujuceho? Ci oboje naraz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
25.1.12 23:30
Monika123 píše:
Allee píše:
Prodávala jsem byt z hypotékou a současně kupovala jiný na hypotéku před třemi lety. Je to jednoduchý pokud to časově vychází tak že se vše vyřizuje najednou, potom se ani neplatí penále v bance, pokud si tedy hypo na druhý byt ve stejné bance budeš brát. Tu první hypotéku banka prostě ukončila splacením z prodeje bytu a novou hypotéku jsme udělali na kupovaný byt.
Teda to sa vam pekne podarilo :D . Ako ste to riesili? Najskor ste si hladali novy byt ci najskor ste zohnali kupujuceho? Ci oboje naraz?

Nejdřív jsme našli nový byt, nebo spíš on si našel nás :) a pak jsme hned začali prodávat ten stávající a měli jsme teda štěstí, že se prodal v podstatě během několika týdnů. Ale teda byla tam velká výhoda, že ten nový byt byl z nějakých důvodů ve vlastnictví realitní kanceláře a ne soukromého majitele, takže oni chápali situaci a i byli ochotní počkat až se prodá ten náš byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
10.6.12 15:01

Ahojte,
neviete ci existujeme moznost…pri predaji stareho bytu s hypo a kupe noveho drahsieho bytu s hypo…ze by sa navysil povodny uver a dohodla sa mimoriadna splatka (ked sa preda stary byt).
Totiz rada by som sa vyhla tomu, ze ked si vyberieme novy byt, predavat stary pod cenu len preto, aby sa rychlo predal a este byt v takom casovom strese lebo by hrozilo, ze mozeme prist o zalohu na novy byt (co byva cca. 150 000Kc).
Chceli by sme kupit nejaku radovku a predat panelakovy byt…jedna pani realitacka nam poradila, ze najskor mame predat byt a potom si hladat…ale to mi pride mega blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
25.8.12 10:35

Předčasné splacení hypotéky

Ahojte,
prosim Vas s bankou sme sa dohodli, ze predcastne splatime nas uver, ale asi az za cca. 16mesiacov…uz sme si dohodli datum aj penale s riaditelom banky.
Riaditel nam to vsak nechce dat ako dodatok k zmluve a v podstate nam to nechce dat pisomne. Chce aby to bola tzv „gentleman agreement“ teda ustna dohoda.
Uz ste sa s tym stretli? Mne to pride pre nas mega riskatne…ja sa s nim dnes dohodnem, zajtra ho zrazi auto a za co budem potom robit?
Pride mi to divne. Mate podobnu skusenost? Alebo ako ste to riesili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
25.8.12 10:43
@Monika123 píše:
Ahojte,
prosim Vas s bankou sme sa dohodli, ze predcastne splatime nas uver, ale asi az za cca. 16mesiacov…uz sme si dohodli datum aj penale s riaditelom banky.
Riaditel nam to vsak nechce dat ako dodatok k zmluve a v podstate nam to nechce dat pisomne. Chce aby to bola tzv „gentleman agreement“ teda ustna dohoda.
Uz ste sa s tym stretli? Mne to pride pre nas mega riskatne…ja sa s nim dnes dohodnem, zajtra ho zrazi auto a za co budem potom robit?
Pride mi to divne. Mate podobnu skusenost? Alebo ako ste to riesili?

A kde je jistota, že si to bude pamatovat nebo, že na tom místě bude sedět zrovna ON a ne někdo jiný. Ono co je psáno, to je dáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
25.8.12 10:48

@Monika123 Mě tedy spíš přijde divné řešit předčasné splacení hypotéky víc jak rok dopředu, když to jde vlastně kdykoliv a i penále je dané v podmínkách smlouvy, tak nevím co je na tom potřeba dohadovat předem?
A pokud je to za takhle dlouho, tak bych spíš řešila, kdy vám končí fixace, protože při konci fixace to jde splatit bez penále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí