Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Bábrdl píše:
No, museli by ti u soudu prokázat, žes to měla jako práci. Ty bys tvrdila, že to byl „vztah“. Těžko říct.
Spis naopak, ona by musela financaku a zivnosztaku prokazat, ze to nebylo podnikani.
Taky jsem se tomu divila, ale plati se pry za fotky i eroticka videa. Nekteri lidi si tim pry vydelaji desitky tisic korun mesicne. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Spis naopak, ona by musela financaku a zivnosztaku prokazat, ze to nebylo podnikani.
Já jsem třeba posílala svým rodičům pravidelně peníze, protože hlídali dceru, ať se nemusíme tahat o koruny, co kde sněla atd. Nevím, jak by dokazovali, že to není práce
Naštěstí je nikdo neudal ![]()
@Bábrdl Tak zrovna v ramci rodiny by to myslim nikdo neřešil, ovsem kdyby tvoji rodice hlidali peti ruznym rodinam, tak uz je to neco trochu jineho.
@j.a.n.i1 píše:
@Bábrdl Tak zrovna v ramci rodiny by to myslim nikdo neřešil, ovsem kdyby tvoji rodice hlidali peti ruznym rodinam, tak uz je to neco trochu jineho.
A to je právě ono.
Teď mě tak napadlo, když mám přerušenou živnost a teď si ji obnovim tak je to ok? Nebo musím přímo nahlásit o co se jedná. 😁 Příjem určitě nepřesáhl 30000,–
@Anonymní píše:
Teď mě tak napadlo, když mám přerušenou živnost a teď si ji obnovim tak je to ok? Nebo musím přímo nahlásit o co se jedná. 😁 Příjem určitě nepřesáhl 30000,–
Tak živnost musíš mít na určitou činnost.
@Anonymní píše:
To ale nerozhoduje. Tam rozhoduje ta „soustavnost“. Ten limit platí např. pro prodej přebytků ovoce z tvé zahrádky, Pokud máš opakované / soustavné příjmy, musíš danit i třeba tisíc korun (resp. podat daňové přiznání).
@Mediula píše:
Tak živnost musíš mít na určitou činnost.
No, v principu nemusi, volna zivnost je vlastne jen jedna.
Pokud vyděláváš více než 30 tisíc, tak jedině přes živnost. To, že za to někdo platí chápu, protože koupí májí ti lidé exkluzivní přístup, na tomto principu funguje např. zmiňované OnlyFans. Odsuzování nechápu, lidé plivou na sexuální pracovníky (hlavně ženského pohlaví), a pak na ně po večerech hledí při masturbaci. ![]()
@Bábrdl píše:
A to je právě ono.
Ale ona to neprodava jen jednomu…
@Prof. Farnsworth To chápu, ale to teď dělám cca od srpna tohoto roku..takže měsíc.
Takže to mám jít radši nahlásit a pak zdanit?
Jinak já mám pozastavenou činnost na výroba, obchod a služby.
Ale to je asi jedno.
Tak teď jsem z toho úplně vyjevena, tohle mě vůbec nenapadlo.
@Lingua 30 tisic tam nema zadny vliv, když o tom nic nevis, tak nerad
@Anonymní píše:
@Prof. Farnsworth To chápu, ale to teď dělám cca od srpna tohoto roku..takže měsíc.
Takže to mám jít radši nahlásit a pak zdanit?
Jinak já mám pozastavenou činnost na výroba, obchod a služby.
Ale to je asi jedno.Tak teď jsem z toho úplně vyjevena, tohle mě vůbec nenapadlo.
Obnovila bych zivnost a pak to v dp uvedla jako příjmy a nikdo na tebe nemuze.
@j.a.n.i1 píše:
@Lingua 30 tisic tam nema zadny vliv, když o tom nic nevis, tak nerad
Aha, tak to se omlouvám, psalo to tu více lidí. Hlavně jsem ale chtěla doručit tu druhou část o předsudcích a pohrdání sexuálními pracovnicemi. ![]()