Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Normálně to prodáš přes realitku. Komerční nemovitosti se prodávají stejně jako byty a domy.
@Anonymní píše: Více
Prodáváš neobvyklou nemovitost, nebudou ti na ni stát zástupy kupců. Realitka není jen od toho, aby sepsala smlouvy a provedla tam zájemce. Potřebujete k prodeji udělat profesionální prezentaci a náležitě inzerovat. To sama opravdu nezvládneš a hlavně tu inzerci ani nezaplatíš, pro nerealitky je drahá.
Jisteze je to realne - os. zkusenost. zaplatila jsem si 3 mesice inzerce na bezrealitky.cz, prodavala jsem obr velky dum s velkou zahradou a asi s 10.zajemcem to vyslo.
Chtela jsrm prodat co nejdriv, uz se nam fakt nechtelo sekat tam travu a ten dum udrzovat, nechteli jsme tam uz dalsi zimu toput uhlim, byla to mysarna, a tak jsem tomu prizpusobila i cenu; kdyz vidim ted na sreality ty stare hruzabaraky a lidi za to chteji od 5mil.vyse a prodat nemohou, tak jsem rada za rozhodnuti jit o neco sice pod cenu, ale zbavit se velke zateze, kterou pto nas twnto dum s pruslusenstvim predstavoval.
Prodavala mi to i realitka, ale bez uspechu, dovedli i nejake ty „investory“, ale ti chteli slevit jeste dalsi vic nez milion, proste jen vykukove, takze s temi jsrm byla hned hotova.
@Vada píše: Více
A co umi ta realitka, prosim te? Krom toho, ze te ocese o penize na svou zlodejskou provizi?!
Smlouvy realitce dela rovnez advokat/notar stejne tak, jako je udela i beznemu smrtelnikovi, vc. navrhu na vklad na katastr s veskerym dotazenim do konce - za cca 15tis.Kc a toto je cena jak prazskeho advokata, tak kupodivu i toho moravskeho z mensiho mesta. A realitka si rekne nestydate trebas o 200tis.Kc provize, trochu rozdil, nemyslis?!
A tam kde inzeruji realitky, muzes inzerovat taky.
Prodej nemovitosti má daná pravidla. Je potřeba se s nimi seznámit. Není to žádná věda. Za posledních deset let jsme v rodině prodávali tři nemovitosti, zásadně bez překupníků. Měli jsme placenou inzerci na známých stránkách, upravené vzorové smlouvy a úschovu peněz na jistotních účtech. Nějaký čas a peníze to stojí, je to ale nepatrný zlomek toho, co chtějí překupníci a co by bylo nutné vydělat jinak.
Taky jsme jednou prodali byt a podařilo se bez realitky. Realitka nás sice naháněla, že mám to proda, my si ovšem zjistili ceny, jaké se pohybují a šlo to i bez ní. Vůbec nám nechyběla. Slo ji jen o provizi.
@Ahep píše: Více
Realitka umí koupit i prodat nemovitost. Je to jeji předmět podnikání a proto se plati. Tolik k tvé otazce „Co umí realitka“.
Zadala bych si do vyhledávače „komerční nemovitosti prodej koupě“, možná ti vyběhnou weby, které by tě pro inzerci ani nenapadly.
Komerční jsem ještě neprodavala. Jen byt, sami, a starý dům, s realiťákem, v obou případech spokojenost
Prodáš i bez realitky. Ano, s inzeratem si budes muset pohrat, aby to zaujalo. Ale jinak zaplatis inzerat na sreality, realitni fotograf ti to nafoti (před 3 roky v Praze jeden stal 1500Kc) a zařídíš si právníka kvůli smlouvě. Žádná vyšší dívčí.
V realitách se pohybuju hodně, je to součást našeho podnikání. Něco jiného je prodat jednou za sto let byt nebo dům a druhá věc je prodávat nemovitost se zvláštním využitím a určením. Takové nemovitosti často kupují cizinci nebo je kupují firmy. Vyhledávají je napříč republikou. Pokud tu nemovitost chceš prodat za dobou cenu, tak se na osobní prodej rovnou vykašli. Takovou nemovitost ti na bazoši nikdo hledat nebude a pokud ano, tak ti za ni rozhodně nezaplatí odpovídající cenu. Je to obchod, je potřeba marketing, realtky dělají profesionální prezentace, nemají k tomu v inzerátu jen pár fotek, ale i komentovaná videa a prohlídky nemovitostí dělají profíci, co ví, jak jednat s klientem. Provizi realitce stejně platí kupující, tak nějak nechápu, o co ti jde. Ale je to tvoje věc. Já tohle radši svěřím odborníkům a pak vím, že mám dost reálnou šanci dostat za tu nemovitost mnohem vyšší cenu.
P. S. ne nejsem realiťák, kdyby mě tady někdo podezříval, jen mám dost a dost zkušeností.
No tam určitě ne, je to tam samý podvodník. Prodávající to klidně může zadat realitce, provizi jí platí kupující. Má to pak bez starostí. Samozřejmě si může také inzerovat prodej i sám. Je ale dobré si zjistit předem reference nejen o realitce, ale i dotyčném realiťákovi. Někteří jsou k ničemu a nekonají.
Plánujeme prodat nemovitost, která by se dle našeho názoru po nějakých úpravách více hodila pro účely podnikání (např. pronájem, svatby, apod.) Kde sehnat někoho, kdo by mohl mít o takovéto prostory zájem? (nějaký investor, sponzor…) Někoho, kdo by
Jde o velmi pěkné místo, které má velký potenciál…velká zastavěná plocha, velká zahrada apod…
Třeba máte zkušenost a poradíte…