Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, mám dotaz, na Facebooku a i v našem městě se to hemží rádoby obchody s dámským oblečením. Samé xxfashion, xxstyle atd. Vetsinou je to stejné oblečení za podobné ceny. Můj dotaz zní: myslíte, že je to z Polska? Nebo online nějaký velkoobchod? Chtěla bych rozklíčovat jaké jsou reálné nákupní ceny takoveho zboží.
Nevim, nicméně občas žasnu nad tim kde obyčejná osoba vezme třeba 10 hadru z lindex i s cedulkáma. ![]()
Záleží švagrová nakupuje online oblečení z Anglie, platí si tam sklad a lidi, co jí to pak pošlou do ČR ![]()
@Anonymní píše:
Nevim, nicméně občas žasnu nad tim kde obyčejná osoba vezme třeba 10 hadru z lindex i s cedulkáma.
Jo, tohle mě zrovna včera napadlo na Vintedu. Očividně dobrý zdroj a ještě na tom solidně vydělají ![]()
Občas jsem v místní skupince u podobných inzerátů viděla negativní komentáře, že tzv. „italskou módu“ nakupují v těch vietnamských velkoskladech.
Většinou jsou to roztříděné hadry z DE a podobně co končí v konťáku na textil. Nevím jak jinde ale za svou dobu servisního technika jsem objel více jak 150 firem které potřebuji hadry pro čištění strojů. A řeknu to takhle. Přijde balík do firmy, ten se rozdělá, holky proberou co je k čemu a to jde domů, zbytek na čištění strojů. Některé firmy mají pronajaté takové hadry, které si pak firma odveze, vypere a dodá znovu na užití. Pamatuji že v domovské firmě se dalo vyhrabat oblečení od kojence po velkého chlapa. V nynější firmě to funguj stejně. Přijde slisovaný balík hader, jde z toho vybrat značkové oblečení, ale nejdřív to přeberou skladníci. Jde to koupit i běžně na kila v nějakých boxech. Kdo co z toho vybere a za kolik prodá je druhá věc. Očividně tohle je lepší mystery box než z Aliku
Některé firmy to z důvodu rozebírání dokonce nechají strojně roztrhat.