Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, kde prodáváte oblečení po svých dětech? Jsem úplně otrávená z FB - Markrtplace, kde mně neusále píše jedna sorta lidí. Když tam dám něco nového, chtějí jen mé údaje a tím se dostat na můj účet, už toho mám plné zuby. Vinted mně moc nevyhovuje. Prosím, doporučte dobrou skuupinu, jak na nákup, tak prodej, kde jste spokojené a neřešíte podvodníky. A také se chci zeptat, nevíte o nějakém sekáči, který vykupuje oblečení?
Podvodníci jsou úplně všude, jakmile dáš něco nového. Tomu se nevyhneš. Já moc oblečení neprodávám, ale nejlepší jsou asi místní skupinky na FB. A symbolická cena.
Já nafotila v pondělí a navkládala na vinted a prodali se mi věci za 2000…
Už ne prodávám. Většinou věci daruji. Spousta lidí se divně ksichtu i na krabici za 250
. Kč. Kolikrát mi přišlo, že by to chtěli přivést, vyprat, vyžehlit, naskládat do skříně a stejně by se jim to nechtělo platit.
občas dám zbylou bednu do skupiny Nevyhazuj! Daruj!. Já se zbavíme přebytků a někomu to třeba ještě poslouží.
Zatím mám komu dál nabízet. Takže to do skupiny dávám opravdu zřídka.
V aktuální situaci, kdy spouste lidem vzala voda vsechno tak bych veci po detech darovala tam kde je to potreba.
Nez se s tim otravovat pres inzeraty… samozřejmě pokud mi na tech par stovkach zivotne nezalezi.
Já taky většinu daruji. Jen dražší pěkný věci zkouším prodat a na FB ale ve skupině kde jsou lidi z našeho okolí co si mohou přijit, přijet.
Nejlepší jsou místní skupiny maminek na Facebooku. Lidi si pro to můžou přijet a je to z ruky do ruky.
@coffewomen píše: Více
nikde, nikdo nemá zájem o nákup dětského oblečení, už asi 5 let házím do bílého kontejneru charity, která z oblečení dělá hadry na úklid,
někdy mi srdce krvácí, ale čas na focení a balení, kdy vydělám 100 nebo nic, je mi dražší,
Vinted mi také nevyhovuje
@JancaS84 píše: Více
@coffewomen píše: Více
Mám pocit, že jak to není Lindex, Newbie, apod.. tak to nikdo nekupuje.
Už jsem prodej vzdala a vše dávám na místní swap. Měním za spotřební věci, tak alespoň uvolním místo ve skříni a dostanu něco, co využiju, třeba mouku.
Nechávám to tam tak 14 dnů a když to neudám, házím vše do červené charita popelnice. Přijde mi, že těch hadrů je tolik, že ani „zadarmo“ to nikdo nechce. A to nenakupujeme ani v Pepcu, Kiku, ale spíš Sportisimo, Takko, Bushman, Hm,…
Teď jsem vyhazovala několikatery párkrát nošené šaty po dceři z Takka. Mikiny, trička, kraťasy. Bez jakékoliv vady. A to jsem si byla jistá, že po nich někdo skočí. Ještě měsíc jsem je tu pak skladovala, protože mi toho bylo líto, ale už jsem to taky vyhodila. Co s tím, nafukovací byt nemáme. ![]()
Jediné, co frčí z druhé ruky je Lindex, Newbie a podobné značky a to my nevedeme, tak asi bohužel ![]()
@stinga píše: Více
Zadarmo někdy jo. Teď jsem dávala nějaký věci a včera si přijela jedna paní, donesla dvě čokolády. Zítra se má stavit ještě druhá.
Nebo se to snažím dávat po kamaradkach, ale těch co mají malý děti už moc nemám.
Nikde. Hezké kousky rozdám, zbytek putuje do kontejneru na textil, co tu má charita
V dnesni dobe uz se obleceni po detech neprodava, ale daruje. Ja temer vse dostala darem a zase to darem posilam dal.
Taky uz se mi to nechce prodavat, lepsi davam do mistni charity, horsi do kontejneru na obleceni. Jeste pred 10 lety kdyz dcera byla miminko, se to i vyplatilo prodavat, ted uz ne. Je s tim vic prace nez uzitku.