Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Vrátit zboží lze do 14 dnů. Vemte s sebou účtenku a tu odstřiženou visačku a neměl by být problém.
@Ocuna píše: Více
Jo. Ale v eshopu. Ne v kamenne prodejne. To zs isi na ochote prodejce.
@Anonymní píše: Více
Ajaj!
Tak jestli už je někde v odpadcích nenávratně ztracena, tak to zkuste bez ní. Za to nic nedáte. Třeba budou benevolentní…
@Baba píše: Více
Přesně tak. Divila bych se, kdyby ji vzali zpátky.
@Ocuna píše: Více
Kdyz jsem pracovala pri studiu v obchode, tak jsem tyto lidi naprosto milovala
prd vi, ale vyskakovali si, jak kdyz vystudovali prava
ne, kabelku v kamennem obchode prijmout zpet nemusi. Je to pouze jejich dobra vule.
@elinka90
Já na nikoho nevyskakuji, takže si prosím nechte komentáře, o tom jaký jsem typ člověka. Chtěla jsem jen poradit tak, jak jsem si myslela, že se věci mají. Je fakt, že většinou nakupuji na e-shopu, kde to za těchto podmínek možné je.
Každopádně, ať už s visačkou nebo bez, bude stejně nejlepší, když to tazatelka půjde zkusit a buď jí bude vyhověno nebo ne. Tím bych to uzavřela.
Pokud budou ochotní ji vzít zpět tak dost pravděpodobně jen za zboží stejné hodnoty nebo vyšší.
Pokud byla koupena v klasickém obchodě, evidentně již nošená a bez cedulek a ochranných nálepek, tak bych se velmi divila, kdyby ji vzali zpět.
Když budou hodně ochotní, maximálně kabelku vymění za jinou ve stejné nebo vyšší hodnotě. Ale vzhledem k tomu, že jsi ji zbavila visačky, nevidím to reálně.
Vždycky doma všechno vyzkouším, pořádně prohlídnu a až když je to ok, tak odstraním visačku, případně další nálepky. Nechápu, že si to pořádně neprohlídneš a hned po příchodu všechno serveš.
Divila bych se, kdyby ti vzali nošenou kabelku bez etiket. Nevím jak je to definované v obchodním zákoníku, ale obecně ti prodejci všude uvádějí, že vracené zboží musí být logicky nenošené a s veškerým značením, tak aby to mohli znova prodat za plnou cenu.
@Anonymní píše: Více
Vrátit v žádném případě.
Max. by to vyměnili nebo dají poukázku na nákup na příště, to ted hodně dělají, když jsem něco někde kupovala a nebyla si jistá velikostí, tak to nabízejí.
Ale pozor…nenošené a s visačkou.
A ty jsi s kabelkou šla dnes ven na sluníčko, takže je nošená.
Dobrý večer dámy, potřebovala bych poradit. Můžu vrátit kabelku, kterou jsem zakoupila včera, ale nejsem s ní spokojená? V obchodě na ni svítilo to umělé světlo a barva vypadala pěkně jako taková světle hnědá, dneska jsem s ní šla ven a na sluníčku vypadá jako oranžová, no prostě hrozně. Jsem hodně zklamaná, protože je fakt hezká až na tu barvu a já ji fakt s šatnikem nesladím. Sundala jsem z ní už vysačky a nálepky co na nich bývá. Myslíte, že můžu normálně přijít do toho obchodu a vrátit ji bez udání důvodu? Děkuji za Vaše zprávy a přeji pěkný večer.