Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Terezxx píše: Více
Taky swapuju, akorát mě někdy překvapí že tam dá někdo třeba obnošený jedno tričko a chce za to velkou čokoládu. To už bych to tričko měla nový za cenu velké čokolády ![]()
Dávám kamarádce pro syna. A kolegyni pro dceru.
Já bych užila třeba teď vel 134, 152 a pánské s/m ale platit za každou věc poštu
to už můžu jít do obchodu
V aktuální situaci na Moravě by to třeba před Vánocemi některým pomohlo spolu s hračkami pro děti nebo věcmi do kuchyně.
@mamule42 píše: Více
Mě dostává, když se mi někdo ozve na nějaké dražší věci a nabídne mi nějaký odpad z půdy
nebo marmeládu. Oblečení už dávám za cokoliv, většinou celý balík o několika kusech za mouku nebo třeba těstoviny, takže pro ně v řádu pár desítek korun. Ale nový Zopa fusak, dětské chůvičky, Barefoot obuv, nové hnízdečko, postýlku, přebalovací podložku…fakt nedám za nějaké stoleté harampádí nebo dýni
A zároveň mi přijde, že je to neprodejné ![]()
Většinu jsem tedy schovala pro další děti v rodině ![]()
A to kupujeme fakt hezké věci, moderní, značkové,…já bych druhým za takové oblečení a věci třeba urvala ruce ![]()
Mám pubertální dítě s autismem, v domácím vzdělávání a drtivou většinu věcí nezničí. Dostávám recenze typu, že mi někteří nakupující nevěří, že bylo prádlo vůbec nošené a myslí si, že je nové. Vždycky jsem kupovala věci dle kvality, funkčnosti, nechávala šít na zakázku. Drahé nezničené věci prodávám v řádech deseti a stokorun. Nevyplatí se to. Prodávám jedině na Vinted, pokud není člověk mediálně negramotný, podvést ho nelze. Dost toho naházím do kontejneru na textil. Prodej zabírá zbytečně moc času, který potřebuji trávit jinak.
Totéž se týká knížek. Chci jich mít naprosté minimum. Dost toho šlo do knihovny i mezi známé. Teď mi dělá radost nosit knížky do knihobudek. Spojím to vždy s procházkou. Knihy pod dvě stovky ochotná prodávat nejsem, raději je rozdá. Oblečení se válí všude obrovské hromady. Nikdo to už dnes nechce.
Já jsem toho na vintedu prodala vždycky dost, a co neprodam, daruju. Co je poskozene nebo proste už nenositelne, dávám do kontejneru na textil.
Ale vše už jen on-line, a místní swap? No to ani náhodou. Handrkovat se a vypisovat si s každým zvlášť o každém kuse, kdy si pro to kdo prijede a kam a co za to, a kolikrát už konverzace vysumela a nebylo z toho nic. Úspěšně jsem vysvapovala jen věci a zradlo pro kočku.
@LP4 píše: Více
Já převážně kusy. Mám dítě s postavou dospělé ženy. Vážíme i měříme stejně. Fakt je, že i na sebe mohu nakupovat v dětských velikostech
.
U věcí pro prťata budou praktičtější balíčky a jen dražší kusy zvlášť.
@coffewomen Bohužel tě zklamu, ale po mnoha letech prodávání a zkoušení vícero portálů jsem zakotvila na Vintedu. Především z toho důvodu, že díky tlačítku nemusím řešit komunikaci se zájemci a procesní záležitosti (generování kódů pro přepravu, sdělování čísla účtu apod). V době, kdy jsem měla věci na více portálech, jsem tam měla zdaleka největší tržby a tím, že už jsem zavedený prodejce, to na mě podvodníci ani nezkoušejí.
@KKK85 píše: Více
Jo, taky mám teď v září prodeje už za několik tisíc. Teď jak dali akci na dopravu se Zásilkovnou, tak to frčí.
@krecik.dzungarsky já se snažím na to jít chytre, takže prodavam hodně balíčky stejná značka stejný stav, a kombinuju to tak, aby tam bylo vždycky něco atraktivnějšího a k to u prihodim něco méně atraktivního, co by mohlo případně být ležák😁
Udělala jsem to tak i s některými damskymi věcmi ![]()
@LP4 píše: Více
Kusy. Mě samotné balíky nevyhovují, chci si sestavit vlastní.
@korn123 píše: Více
Já mám teda opačnou zkušenost. Dvoje Lindex šaty v top stavu už mi leží ve skříni druhým rokem. Ale jsou fakt hezké, takže za pakatel je prodávat nebudu a radši je věnuji, až nějaké dítě v okolí doroste do velikosti. Naopak nošené gumáky Wolf jsem teď prodala dvoje do druhého dne, souprava do deště z Lidlu, dneska ráno nahraná, je už v Zásilkovně, funkční věci, barefoot, pohorky, sportovní věci prodám taky prakticky všechny.
No vidíš, ale taky jsi to koupila nové a ne z druhé ruky ![]()
@Hoa Mai píše: Více
Tak na to je teď sezóna. To frčí hodně. Ale takové obyčejné tepláky, body, to nikdo nechce ani zadarmo.
Tak já většinou nabízím, většinou jsem spokojená, akorát teď jsem byla naštvaná že mě ženská vypekla a poslala si pro věci svýho tatíka, to už byl hodnotnějši swap, muselo se to odvézt autem a ona mi po něm poslala 400 g kafe. Kdybych to věděla tak se na to vykašlu. Taky si už co je drahý schovávám.