Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@dog.s píše:
Ahoj. Ja se chci jen zeptat kde prodavate věci po dětech? Oblečení a příslušenství? Mám tu půl roku staré lehátko pro miminko, jako nové a kolébku do které už je velký. Prodávám vše za rozumnou cenu, píšou mi zájemci, ale chtějí to ještě dovézt nebo slevy i když prodávám dost pod cenoutřeba lehátko 1.700 je jako nové, prodávám za 1.000 Kč a kdyby měli zájem najdu i záruku. Jebto hodně? Hrací kolébku s kolotočem prodám za 800 Kc. Ta je starší, ale zachovalá. Nedovedu si představit tohle posílat poštou
ale nedaří se mi toho zbavit
hadrů tu mám od 0-5 měsíců celou výbavičku od jara do zimy. Poprvé něco prodávám a nějak mi to nejde
Dám příklad se tím lehátkem. Tak paní si ho koupi za 1000 použité a ty si tak získala nové za 700 a to mi prostě nepřijde fér
oblečení vyhazuju a kočár s gelovými koly šel za 1000,vanička schnuggle bez vad za 300… Kolikrát tu dávám zdarma podložku, lahvičky (nepoužité) a měsíce to nikdo nechce.
To lehatko mame od Vanoc. Maly v nem byl tak 5× je uplne nove da se rict. Nikdy ho ani nepoblinkal. Mam na nej zaruku. Houpe se ruznymi stupni, hraje ruzne pisne. Mam k nemu i sitku proti hmyzu. Nemyslim si, ze chci moc. Orientovala jsem se cenami okolo a jeste vychazim levneji nez jine maminy za takovy stav lehatka.
A to obleceni je zcasti nove. Vetsina a je mi lito to vyhodit. Na charitu, myslite ty popelnice? To jsem videla jak vybiraji romove a co se jim nehodi hodej na zem a hadry jsou zniceny od deste.
Ja myslela, ze jsou maminky, ktery za pytel plny veci nejakou tu stovku daji. Nechci prodavat po kusu. Ne kazda ma na to nakoupit si nové. A charita nejsem přece. ![]()
Jo, obleceni do kojenaku klidne daruju, ale lidem ne.
A hraci kolebku jsem ze 3k dala jen za 800 Kc. Takze na cenach nevydelavam. Prisla mi cena vuci stavu adekvatni, protoze ta byla hodne pouzivana.
A co se tyka ceny. Kdyz nekdo kupuje z druhe ruky, jiste je 700 kc docela dost velky rozdil ne.
Zkusim nechat a uvidime. Ale prece nejsem kurýr nebo vy věci tem lidem i vozíte holky?
@stinga No treba u toho lehátka. Je jako nové. Nez ho prodat za 500,. to si ho opravdu radeji schovám.
@dog.s jaka by se ti libila odpoved? Vetsine se shodla, ze puvodne drahe veci za tve stanovene ceny netahnou. Ty stale na nich trvas. Ale kvuli tomu ti nikdo nezacne psat, ze ceny jsou fajn a ze lidi jsou blazni, kdyz do toho nejdou.
Ja nerozumim tomu co je draheho na houpacce za 1.000 kč. Je to o 700 kc mene za relativne nove lehatko v top stavu jeste v zaruce. Ale to je asi jedno. Jen jsem se zeptala.
@dog.s píše:
@stinga No treba u toho lehátka. Je jako nové. Nez ho prodat za 500,. to si ho opravdu radeji schovám.
si ho schovej
nikdo tě přece nemůže nutit, abys něco někomu dávala, nebo to prodávala pod „tvojí“ cenou. Jen ses zeptala, jak je možné, že se toho nemůžeš zbavit… Já to taky měla u některých věcí tak, že buď se to prodá za danou cenu a nebo to radši dám kamarádce ![]()
U toho oblečení typickej příklad - já kupuju pro malou (teď 2 roky) vždycky nějakej větší balík bazarovejch věcí za pár stovek. Kupuju jí i nový věci, ale na lítačku na zahradu jí dávám bazar. No a potřebovala jsem pro ni ještě pár triček, tak jsem poptala a nějaká maminka mi poslala asi 10 pěkných triček a že mi je nechá za 75 korun za kus
Že jsou značkový (next, h&m) a že je měla její malá jen párkrát na sobě. No tak si pojďme říct, že za tuhle cenu třeba v tom h&m koupím ty trička nový a to ani nepůjdu do slev, že. A že byla pořizovací cena třeba 200 mě fakt nezajímá.
PS: a houpací lehátko jsem prodávala za 400 a ženský se předháněly, kdo si pro něj dřív přijede ![]()
@dog.s píše:
Ja nerozumim tomu co je draheho na houpacce za 1.000 kč. Je to o 700 kc mene za relativne nove lehatko v top stavu jeste v zaruce. Ale to je asi jedno. Jen jsem se zeptala.
Tak ho tam za tu cenu nech, třeba ho nakonec prodáš. Jestli ho máš kde uskladnit, tak je to fuk. A když ne, dáš ho za 600 a bude pryč hned ![]()
@dog.s víš, co je největší sranda? „Všichni“ prodávají za 30 procent ceny max a já když výjimečně něco sháním na bazaru, viz ta vanička, tak to pod 600 nešlo
je to taky o náhodě, kde bydlíš, kolik je kolem maminek ochotných koupit ![]()
Já než bych prodávala věci za třetinu původní ceny a méně, fotila se s tím, sepisovala, domlouvala se se zájemci, odepisovala, přeměřovala… a pak třeba ještě čelila stížnostem, tak to radši rozdávám. Pěkné oblečení kamarádce, horší do kontejneru na charitu. Teď hledám, kde udat starší, ale stále v super stavu kočár (tam ke všem těm činnostem patří ještě vytahnout ze sklepa, sestavit, pak teda vyfotit, zase rozložit, uklidit, případně totéž znova s každým možným zájemcem… fakt se mi brutálně nechce). Na FB mi padly do oka sklady věcí pro dočasné pěstouny, tak asi zkusím tam.
Jinak pár věcí jsem prodala jednou přes známé (jednou golfky za 1000, jednou cestovní postýlku, vajíčko, matrace, ještě něco tam myslím bylo - to vše jako balík za 2000) a nějaké to oblečení na bazárku, který u nás pořádá sdružení dvakrát ročně (ale musí člověk jít s cenou opravdu hodně hodně dolů, aby něco udal, a je to taková loterie - někdy se prodá věc, kterou bych si snad sama nekoupila
jindy se mi podle mě pěkná zachovalá věc za velmi slušnou cenu vrátí). Plus máme FB skupinku s bazarem, tam asi zkusím šoupnout kolo.
Jinak z logiky věci bych šla s cenou čehokoliv pod 50% - protože jinak se kupci vyplatí nová věc (kterou následně může zase prodat a část náladů se mu vrátí). Praxe je taková, že i těch 50% bývá, až na pár výjimek (jako například ergo nosítka), pro zájemce moc
(aspoň v mojí „bublině“
)
@Jitul.kaaa9 Zrovna jsem dávala pryč trička (všehochuť - Lidl, tesco, Hm…), nakonec šly kamaráce spolu s dalšíma věcma „za kafe a dort“
ale předtím jsem je nabídla komusi přes FB, kdo zrovna sháněl, a zvažovala, jakou cenu případně hodit - jestli 30 za kus nebude už moc
Ten kdosi se ani neobtěžoval mi napsat pod fotku (speciálně foceno pro tu paní, která poptávala), že to nechce. Bývala bych klidně „vyměkla“ a dala třeba za 20 nebo za nějaký balíček dobrot pro dceru, ale tohle mě nějak utvrdilo v tom, že to mám sbalit a dovalit tý kámošce ![]()
@dog.s píše:
To je jednoduche - to, v akom to je stave vie predavajuci, kupujuci v tej znizenej cene zaratava aj svoje riziko, ze to bude realne v horsom stave nez inzerovane. A svoj cas. Predsa len, kupit nove na eshope = dovezu mi to domov, nove, nemam s tym ziadne problemy. Ak je rozdiel medzi bazarovym a novym moc maly, nestoji to za to.
@krtek93 já se ti nedivím
já to dám na net a když to nikdo nechce, mám to schovaný, že to dám nějaké kamarádce, co čeká mimino. Nebo u nás se koná dvakrát do roka taková burza všeho - věci tam daruješ, můžeš si tam koupit co chceš, všechno je snad za 5 korun. A výtěžek pak jde na akce pro děti v naší obci.
Jo a s tím přeměřováním je to taky vtipné, jako u něčeho mám ještě pochopení. Ale třeba nedávno jsem dávala na bazar ZADARMO tenisky, moje, nošené, ale v normálním stavu, jen teď jedu barefoot, tak už je nenosím. A na to mi napsaly snad tři zájemkyně, jestli bych jim nepřeměřila stélku
No dostala je ta čtvrtá, co si je vyzvedla a nechtěla přeměřit nic ![]()