Prodělali jste vy nebo vaše dítě černý kašel?

20.1.14 11:12

Prodělali jste vy nebo vaše dítě černý kašel?

Ahoj, zajímalo by mě, jestli jste vy nebo někdo z vašich blízkých prodělal černý kašel.
Mám syna 9 let a od malička mi hrozně kašle. Není to tedy pořád, teď měl cca rok klid, před vánoci byl nastydlí, kašlal ale tak nějak se z toho dostal a včera večer opět neskutečný dávivý kašel, nemohl dýchal a pak se z toho pozvracel. Když jsem hledala nějaké info, nalezla jsem články o černým kašli a hrozně mi ty jeho příznaky ten černý kašel připomínají :? děkuji za vaše názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3515
20.1.14 11:14

@kaculkadraculka moje babička prodělala černý kašel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
20.1.14 11:16

Moje nevl. matka a taťka ho měli teď v prosinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117

Já jo, ve 14 letech a trvalo to pěkných pár týdnů. Když jsem zakašlala, hned jsem zvracela. A když jsem téměř cokoli snědla, tak to šlo taky hned ven. Rodiče mě vzali k lékaři. Doporučuju. Dozvěděli jsme se, že to není tak málo častá nemoc, jak se traduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

@kaculkadraculka tak si zajdi k doktorovi a nech ho otestovat. Tady asi nic nevymyslis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.1.14 11:17

Stačí jít k lékaři, udělá testy a bude jasno. Kamarádka byla v podezření, nakonec vyšly plicní chlamydie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
20.1.14 11:17

Byla jsem na přelomu srpna-září v dětské léčebně s malý, léčebna zaměřená právě na dýchací potíže a děti s častým kašlem…
a byla tam maminka s dvěma dětma po prodělaném černém kašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.14 11:20

Jdu dnes k dětské, tak se ji na to zeptám, aby je synovi udělala. Četla jsem, že se to dělá z krve a pak nějaký výtěr z krku?
Přes den kašle ale večer je to fakt hrozný!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
20.1.14 11:21

@kaculkadraculka

vem syna k dr. a vše jí popiš. Černý kašel se dá poznat jedině z krve, ani na poslech ani na rentgen nic, jenom z krve. Starší syn to prodělal vloni touto dobou, ve svých 12ti letech - byl doma 5 týdnů, bral 3 atb. po sobě. Nález z krve byl takový, že měl vysokou hodnotu protilátek, takže dle dr. prostě černý kašel musel prodělat. Je pravda, že na takové ty „kašle“ taky trpíval - někdy víc, někdy míň, někdy měl taky i celý rok úplný klid…Ale syn měl u toho vysoké horečky (má tvůj syn teploty?)

Jo a před 2 lety měla černý kašel kuchařka ve školce…

Říkám - jedině vzít k dr. a když tak ji poprosit o odběr krve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
20.1.14 11:22

@kaculkadraculka

syn taky kašlal až zvracel, vůbec nic nemohl jíst.

Výtěr k krku nevím - ale to černý kašel neprokáže. Černý kašel prokáže jedině a pouze odběr krve na to - nic jiného.

Držím palce a jestli si vzpomeneš, napiš, jak ste dopadli!!! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
20.1.14 11:31

Taky jsem mela cerny kasel.
Ale tady ti vazne neporadime, takze jedine testy u doktorky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.14 11:34

@AngelLilly a jak to u tebe probíhalo? Kašlala jsi hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
20.1.14 11:36

@kaculkadraculka

prostě je to kašel až do zvracení a takový štěkavý, že nelze přestat a spíš v takových „návalech“ nebo jakoby „záchvatech“.

Prosím tě, vem syna k dr. - to bude to nejlepší, co můžeš udělat ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
20.1.14 11:43
@kaculkadraculka píše:
@AngelLilly a jak to u tebe probíhalo? Kašlala jsi hodně?

Ja jsem astmatik, takze ja mela tak 4× do roka zapal plic. Takze ja kaslala neustale. Ten cerny kasel byl u me takovy, ze jsem kaslala vazne jak tuberak, ale nikdy mi to neslo az do zvraceni. Neprislo mi to zas tak hrozny, ale to bylo asi tim, ze jsem byla zvykla na neustaly kaslani. Ten kdo je zdravej a ma ten cerny kasel, tak by to videl jinak. Jeate vim, ze jsem pak byla tyden v nemocnici, ale to jsem ho uz mela vyleceny.
A byla to docela sranda v lekarne, protoze nam nechtela vydat leky, ktere jsme meli predepsane, protoze to byly silny leky pro dospely a to ja jeste nebyla. Nakonec volala a overovala si to primo u doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.1.14 11:46

@kaculkadraculka
Kamaradky cela rodina, vcetne kojence… neockovaneho.
Horecky nejsou vubec pravidlem, crp nizke. Serologicky prukaz protilatek je slozity, delaji se dva odbery v casovem odstupu. Nebo take pertusovy toxin.
Vyter z krku u dr neukaze nic, dela se specialni, hluboky laryngealni vyter na specialni pudu, bordet. gengou, tu v ordinaci nema.
Taky se dela vysetreni pcr ze steru, to je nejrychlejsi.
Nicmene, kazdy kasel se zvracenim nemusi byt zdaleka jen pertusse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí