Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den! Mám mastnou plet a mám pupínky v obličeji. Prosím poradte mi nejaky produkt, po kterem pupínky zmizi:S Premyslela jsem nad radou Ryor aknestop ( vlastnim tonikum z rady), ale pak jsem cetla ze ucinkuje jen na plet s extremnim akne. Je mi skoro 15.
Děkuji předem:-)
Ja bych ti poradila navstevu dermatologa a retinoidy, jsou jen na predpis
Skinoren je dokonaly a volne k prodeji. Jinak omez mlecne vyrobky.
Zalezi na hodne moc vecech, jak moc mas pupinky, jestli je to dedicny - jestli tvoji rodice jako mladi taky meli akne, jestli to muzes mit z jidla apod. apod.. Pokud to mas hodne, zasla bych radsi ke kozni, at si to jeste nezhorsis, pokud je to klasicky pubertacky akne, zkousela bych produkty na aknozni plet a sama zjistis, co ti vyhovuje. Obecne je zakladem plet moc nevysusovat, coz teda tyhle produkty delaji, takze prihod jeste krem - ne mastnej, ale hydratacni, aby plet nemela tendenci vypoustet prilis mnoho mazu, pak by ses dostala do zacarovanyho kruhu. Z dostupnejch produktu bych zkusila Clean&Clear (nekomu nemusi vyhovovat, je celkem agresivni) - jejich gely a cistici vody, Garnier Pure radu, mozna i ten Ryor. Ale musis sama zkusit, co primo na tebe bude platit.
Jo a cistit, cistit, cistit. Rano a vecer, + peelingy treba jednou, dvakrat tydne. S tema bych to neprehanela, jen nejakej jemnouckej, mozna i nejakou masku treba jednou tydne. Idealne nejakou, co trochu vysusi, zmatni a vytahne zaneseny pory.
Dobrý den,
v těchto dnech je Vám na eMiminu k dispozici Žaneta Češková ze společnosti L´oreal. Odpovídá na dotazy, co potřebuje pleť se sklony k nedokonalostem u dospělých. Zeptejte se na cokoliv ohledně péče o pleť.
Hezký den všem ![]()
Monika