Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1247
15.10.14 20:12

Jinak úroveň gramatiky u našich studentů je fakt víc než tragická :cert: Nedávno jsem třídě připravila doplňovačku, která byla podle mého názoru dost primitivní (y/i ve zcela zjevných případech, interpunkce před ale a že). Čekala jsem jedničky a dvojky, ale nakonec měla polovina třídy pětku :nevim: Víc už pro ně fakt udělat nemůžu. To už bych jim rovnou při psaní mohla diktovat, jak je to správně :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
15.10.14 20:15

Paradox také je, že na aplikovanou matematiku je přijat bez přijímacího řízení každý, kdo úspěšně složí státní maturitu z matematiky. Stačí i za čtyři. :zed: Jasně, ono se to po prvním semestru protřídí, ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.10.14 20:17

@SAJ Tak to se dostaneš i na řízení letového provozu na ČVUT. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25067
15.10.14 20:17

A co je tak v tom nechat jednou vykoupat? :lol:

@mončatka píše:
@Camael Mám úplně stejnou zkušenost. Kdykoliv opravuju někomu diplomku, tak se musím skoro pořád domýšlet, co tím chtěl vlastně básník říct :nevim: Občas se u toho pořádně zapotím. Říkám si, co by na to asi řekli při obhajobě, kdyby to tam dotyčný donesl tak, jak to skutečně napsal :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
15.10.14 20:22

@MartinaIrena No jo, když já mám dobré srdce :nevim: :mrgreen: :mrgreen: Já se s tím nejen trápím, ale ještě to dělám zcela zdarma :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
15.10.14 20:23

@mončatka Nečtou, když už čtou, tak statusy přátel na fb. Když mají něco napsat, tak si to stáhnou na internetu a ani se kolikrát neobtěžují si to upravit na míru (rod například). Je to hanba naší doby a obávám se, že líp nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.10.14 20:24
@mončatka píše:
Jinak úroveň gramatiky u našich studentů je fakt víc než tragická :cert: Nedávno jsem třídě připravila doplňovačku, která byla podle mého názoru dost primitivní (y/i ve zcela zjevných případech, interpunkce před ale a že). Čekala jsem jedničky a dvojky, ale nakonec měla polovina třídy pětku :nevim: Víc už pro ně fakt udělat nemůžu. To už bych jim rovnou při psaní mohla diktovat, jak je to správně :cert:

a je otázka, kolik by jich to napsalo správně pak  :lol:

jo, my když se na střední ptali paní profesorky, kdy přestaneme pořád psát ty diktáty, tak s úsměvem odpovídala „Až budete všichni gramotní…“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
15.10.14 20:26

@eva valoi Toho se taky bojím. Je to rok od roku horší :cert: A opravdu nečtou. V pondělí jsme v rámci projektu společně četli noviny a drtivá většina z nich je měla poprvé v ruce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.10.14 20:27

No jo…Hlavně aby paní učitelka nepoužívala při opravě diktátu červenou, protože děti jsou pak frustrované, že tam jsou moc vidět chyby!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
15.10.14 20:28

@Etcetera78 To si právě taky myslím, že i kdybych jim řekla, jak je to správně, tak by se stejně našel aspoň jeden „chytrák“, který by tu pětku měl :mrgreen: Začala jsem dělat i to, že před písemkou jim tak zhruba řeknu, co po nich v otázkách chci, na co nemají zapomenout, a stejně to tam půlka třídy nemá :cert: Fakt škoda mluvit :roll: Víc klesat v nárocích už ale nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
15.10.14 20:29

@hanka.br. Děti dneska frustruje skoro všechno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
15.10.14 20:32

Občas i vlastní rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
15.10.14 20:35
@eva valoi píše:
@blecha72 Na učitelství v mš stačila dřív střední pedagogická škola. Na kvalifikovanou zdravotní sestru střední zdravotnická škola. Dnes nikoli. Ono to bude možná tím, že na střední školy se dříve chodilo s vyznamenáním, dnes osm čtyřek není žádnej problém.

Pamatuji se, že jako holka jsem chtěla jít na zdrávku a máma mi vždycky říkala, že se musím líp učit, že tam berou pouze s dobrým vysvědčením. Kde ty časy jsou.

Ty chytré jdou na voš, bakalařinu, ty horší si holt nepíchnou ani injekci.

No ale musím se zastat i „čtyřkařů“ díky jedné známé. Na ZŠ měla několik čtverek, ale strašně moc chtěla jít na zdravku. Všichni ji od toho odrazovali a na přijímačkách se stejně na všeobecnou zdr. sestru nedostala. Na druhý pokus ji aspoň vzali na obor ošetřovatel a najednou měla samé jedničky, sem tam dvojka. Na konci prvního ročníku jí škola nabídla přechod z oboru na všeobecnou sestru a stejně byla premiantkou třídy! :) Když člověk dělá to, co ho baví, tak učení jde skoro samo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
15.10.14 20:37

@Petule030 To určitě. Ono v praxi se často lépe uplatní i ti, kteří nejlepší výsledky neměli. Věřím tomu, že pokud ji to bavilo a byl to její sen, tak to takhle bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
15.10.14 20:40

@Petule030 Musím přispět s trochou do mlýna. Spolužáku na gymplu bylo doporučováno, aby z důvodu neprospěchu přešel na učňák, vydržel, na vysněnou školu se dostal napotřetí, v současnosti je jedním z nejmladších profesorů v republice. Prostě borec.
Z praxe znám taky člověka, který byl na gymplu dost mimo (pravopis na hadry :mrgreen: ), v současné době spolupracuje s Akademií věd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat