Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@bamba @Terdul No, to jsem na to zvědavá, jestli je zvládnu něco naučit a alespoň trochu motivovat. Já mám známého, ten učí na nějaké speciální škole. On dokáže mít radost, když alespoň jeden nebo dva z jeho žáků pokračují po té speciálce někde na učňáku. Já nevím, jestli dřív nevyhořím.
Vážím si speciálních pedagogů a vůbec učitelů, kteří ten tlak vydrží, ten pocit marnosti.
Tady to třeba nebude až tak extrémní, ale měla bych mít dvouleté obory, takže opravdu asi nesmím mnoho očekávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše: @ J Doe, tady si počtěte. Je to o požadavcích na kvalifikaci učitele, mimo jinéhttp://www.msmt.cz/…ich-k-1-zari
Tady si počti zase ty:
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
„VŠ vzdělání nemá 17 tisíc pedagogů“
„Návrh zákona ale také předpokládá, že všichni ostatní, kteří VŠ vzdělání nemají, by do konce roku měli alespoň zahájit studium pro získání pedagogické kvalifikace, jinak by měli skončit.“
Pořád se mluví o tom, že musí ZAČÍT studovat. Začít studovat a dostudovat je snad rozdíl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meha píše:
@Camael To určitě, já jsem nechtěla v žádném případě hanět učitele na ZŠ, to je jen ukázka z okruhu mých známých, je mi jasné, že to můžeš šulit všude.
Právě proto bych chtěla, aby učitelky jako třeba Ty, které jste poctivé, chcete, aby to studenty bavilo, si vydělaly více peněz než někdo, kdo na to kašle.
A fakt mě mrzí, že to tak nefunguje.
no dobře, ale tohle přece má možnost odlišit ředitel v odměnách, aspoň by to tak mělo být…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terdul@ Jsou i dvouleté, ale teď koukám, že ty obory jsou tříleté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72
Abys to měla přímo z ministerstva:
http://www.msmt.cz/…ane-pedagogy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul Já jsem to trochu pomotala, protože tam jsou třeba cukráři, to je obor, který já pamatuji jako dvouletý, dokonce i teď jsou někde dvouletí, ale tady na tom učňáku je to na tři roky.
Třeba se mi tam bude líbit víc, než tenkrát na tom gymplu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
@smoulinka71 Tak ty jsi hlavně napsala přesně tohle: *„Když pominu, že učit je záslužná práce, tak si myslím, **že je to oproti jiným zaměstnání procházka růžovou zahradou.“*** A tohle poznání jsi učinila na základě čeho, když učitel nejsi?
tak v tomhle se šmoulinky zastanu, tu růžovou zahradu jsem původně zde v diskuzi psala já…jelikož pro mě osobně to, že mám možnost učit (ted´ po RD kvůli dětem a dalšímu studiu zatím jen částečný úvazek) vzhledem k regionu a k tomu co jsem vše dělala předtím prostě pohoda je
a jsem naprosto spokojená, jelikož se mi plní sen a tím, že nemám pedagogickou fakultu, ale ekonomickou a k tomu si dodělávám vše potřebné dle zákona o pedag. pracovnících je to o to větší vítězství, jelikož ta práce mě neskutečně baví a největším potěšením a satisfakcí pro mě je, že i po delší době (po MD při náhodném setkání) mi děti (studenti) říkají, že je to se mnou bavilo a že se jim stýská (a to mě taky)…
Příspěvek upraven 15.10.14 v 09:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Tady si počti zase ty:http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
„VŠ vzdělání nemá 17 tisíc pedagogů“
Pořád se mluví o tom, že musí ZAČÍT studovat. Začít studovat a dostudovat je snad rozdíl…
„Návrh zákona ale také předpokládá, že všichni ostatní, kteří VŠ vzdělání nemají, by do konce roku měli alespoň zahájit studium pro získání pedagogické kvalifikace, jinak by měli skončit.“
Požadavky na kvalifikaci jsou dané, výjimka platí do roku 2015, tzn. od roku 2015 musí všichni splňovat kvalifikační požadavky, popř. začít studovat. Tento požadavek se nadále nevztahuje na staré učitele s dlouhou praxí, rodilé mluvčí či učitele odborných předmětů.
Pokud více důvěřujete novinářům než oficiálním stránkám z ministerstva- váš boj.
Oni i ti nekvalifikovaní učitelé dnes mají vš vzdělání, jen v jiném oboru, než vyučují, či jim jen chybí dostudovat DPS
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
@blecha72
Abys to měla přímo z ministerstva:
http://www.msmt.cz/…ane-pedagogy
Ano, ale ty výjimky se vztahují i na učitele s vš vzděláním nebo třeba na výborné herce, kteří mohou vyučovat na DAMU bez patřičného formálního vzdělání. Nebo když k nám přijede vyučovat konverzaci Angličan- nikdo po něm nebude chtít český pajdák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul Jak jim třeba vysvětlit gramatiku? Třeba jen to nejjednodušší - použití přítomného času. Má smysl to nějak teoreticky rozebírat? Nebo to učit čistě prakticky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:Zatím nejrozumnější příspěvek, co jsem četla
Souhlasím ve všem, s tučně zvýrazněným obzvlášť
nevím jak moc si to četla, ale já už někdy na začátku diskuze psala, že jak nejseš připravená, tak tě děti na místě sežerou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdula1 souhlasím, mám zkušenost jak ze středního školství, tak z druhého stupně a když to srovnám tak 2.stupeň je fakt masakr…zlatá střední ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka Učím na střední a jsem šťastná. Na 2. stupeň základky by se mi nechtělo, přijde mi to víc o udržování kázně ve třídě než o skutečném učení. Střední školu si děti přece jen už vybírají s nějakým jasnějším záměrem a snad i s touhou někam to dotáhnout. I když v posledních letech to tak bohužel úplně není. Od té doby, co je málo dětí a nedělají se přijímací zkoušky (alespoň u nás), tak úroveň studentů jde radikálně dolů. Už si to nemusí „zasloužit“, nemusí dělat zkoušky, prostě se dostanou a hotovo
Upřímně se těším na to, až dorostou silné ročníky a bude zase z čeho vybírat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to i o tom, co od těch žáků očekáváš. Jedna má známá (SŠ profesorka) učila po dětech na učňáku a šílela, že jsou tuponi.No jo, matikářka
.Byla tam hodně nešťastná, ale je to už dost dlouho. Odstěhovaly jsme se obě takže kde učí teď nevím.