Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71
Negativ?! Holka, přečti si můj příspěvek ještě jednou - abych ti ulehčila práci, zaměř se na předposlední odstavec!!! Komu není rady…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@smoulinka71
Negativ?! Holka, přečti si můj příspěvek ještě jednou - abych ti ulehčila práci, zaměř se na předposlední odstavec!!! Komu není rady…
No i tak dost negativ, nepřijde ti?
- Citovat
- Upravit
Obdivuji Šmoulinku, že ji baví celý večer vyjadřovat své negativní pocity a postoje k učitelům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@Selfijo, to mi přijde dost hodně. Mám letos druháky a 3× stejný text mi přijde zbytečný - ti, co číst umí, to nepotřebují, ti co tomu čtení moc nedají, tak ty to spolehlivě odradí.
no a teď, holky, poraďte, paní učitelka má už přes 40let, ale uči letos poprvé, do teď byla vychovatelka, i přesto, že má obě vysoké školy /1st.+ vychovatelství/…paní učitelka je opravdu skvělá, mám ji ráda, je férová, prostě fajn ženská, jenže ona je vůči mne hrozně nejistá, na stejné škole učí i kamarádka a tak to vím z první ruky
.. prostě nevím proč, paní učitelka je ze mne nervozní a při jakékoliv své chybě /třeba by dvakrát poslala přihlášku do stejného kroužku
/..prostě kvůli každé prkotině je na nervy, že to popletla zrovna u mne
.. nechápu, fakt nejsem žádná semetrika
… dcera je v pohodě, žádná skleníková kytka
… nějak mi ten punc učitelky momentálně spíše škodí
..no a tak zvažuji, jak jí říct, že mi to přijde taky hodně… aby si to tak moc nebrala…
dcera je průměrná čtenářka, takže to čtení 3krát nám docela trvá…a jak říkám, nebaví jí to, zároveň ale nechci dceři ulevovat v něčem, když to paní učitelka takhle zadala…
napadlo mne, že to paní učitelce řeknu třeba jako formou otázky… jestli by to takhle šlo. přečíst dvakrát a stránku navíc třeba ve své knize… asi tak, že??
no..těch 5 knih asi nedáme… ale to jsem klidná, vzhledem k tomu, že já jsem docela poctivka a dcera taky, tak vím, že když nepřečte ona 5 knih, tak minimálně další půlka třídy taky ne..takže paní učitelka určitě sama pochopí, že je to hodně
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi
Třikrát číst je zbytečné… Pokud číst potřebuje, nech ji to jednou přečíst v čítance, pak přejdi třeba na nějakou tu „povinnou“ četbu. Spíš bych si pak s ní o tom textu povídala. Alespoň tak to dělám ve třídě já. Pokud to tedy není extrémně těžký text.
Těch 5 knih není až tak moc, klidně jí z nich třeba vybírej jen kapitoly. Takhle to doporučuji já do čtenářského deníku.
- Citovat
- Upravit
@sloninka píše:
Obdivuji Šmoulinku, že ji baví celý večer vyjadřovat své negativní pocity a postoje k učitelům.
To tu ale děláte vy, že nadáváte na svoji profesi, já o ni nic nevím.
- Citovat
- Upravit
@J_Doe píše:
Tak mi prosím, odepiš na ten jeden jediný dotaz: Není pravda, že učit mohou lidé bez VŠ vzdělání?
Pedagog teď musí mít minimálně VOŠ vzdělání a hlavně aprobaci - vzdělání v oboru. Pokud si vzdělání právě nedodělává, tak letí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe s dovolenim odpovim - uz nemohou. Porad se pritvrzuje. Svagrova pred lety mohla ucit jen s nejakou statnici z AJ. Podminky pritvrdily - musela si dodelat pedagogicke minimum. Podminky pritvrdily - musela si udelat alespon bakalare na pajdaku. A ted do tretice - potrebovala by Mgr. aby mohla ucit. Smula.
Ted je proste potreba kompletni VS pedagogicke vzdelani s vyjimkou starych ucitelu a ucitelu odbornych predmetu, kteri maji ukoncene VS vzdelani v tom danem oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to tedy ne. Přečti si jakýkoliv můj dnešní příspěvek k této diskuzi a VŠUDE píši jenom klady své práce. ŽE jsem nikdy nechtěla dělat nic jiného, práce mě baví a dovoluji si tvrdit, že ji dělám dobře. Mám dobré vztahy s rodiči dětí a od vedení také kladné ohlasy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jedna čísi kamarádka je opravdu výpovědní vzorek o všech učitelích na všech ZŠ ve střední EvropěTohle mě fakt baví
![]()
Jsem učitelka, mám aprobaci na SŠ, momentálně si dodělávám ještě speciální pedagogiku, abych mohla učit na 1. stupni. Letos mám prvňáčky a musím říct, že jsem nikdy v životě nebyla tak „orvaná“ jako letos. Kvůli integraci je naše práce čím dál tím složitější. Mám ve třídě 13 dětí, z toho jedno je vyučováno dle plánu speciální školy. Dítě neudrží stolici, je psychotik, tluče děti (tudíž ho mám po celou dobu výuky takřka přivázaného u nohy). Další dítě má dg. selektivní mutismus - se mnou už trochu mluví, na nikoho jiného ze školy nepromluví. Ze zbývajících 10 „zdravých“ dětí jsou 3 ADHD a 2 ADD - podotýkám, že jsme klasická ZŠ… Krom tvorby ŠVP a klasických tém. plánů musím vypracovávat i individuální plány pro těchto 7 dětí pravidelně se scházet s jejich rodiči… Do toho práce s třídnictvím, povinné kroužky, tvůrčí dílny pro rodiče, náprava SPU, logopedická péče… Toto vše za 16 100 čistého - plus 400 za třídnictví. Jako bonus prázdniny na pracáku. Přijde vám to hodně?
Měla jsem možnost učit i na gymnáziu a průmyslovce. Nemůžu říct, že to nebylo fajn (alespoň finančně), ale ten pocit, když někoho naučíte číst a psát, když se k vám děti o přestávce přijdou pomazlit, povyprávět bolístky… To mi pár tisícovek nenahradí. Ovšem pokud bych doma neměla chlapa, co mě živí, učit bych nemohla. Miluju svou práci a ano, jsem v jednu doma, ale když mi v osm usne dítě, zasedám ke compu a pracuju do noci, do práce chodím na půl sedmou… Kdo dělá svou práci poctivě, nemůže ji ošidit.
Díky za zachování anonymu, nerada bych psala veřejně o žácích.
já taky učím na klasické zš, ovšem vzhledem k integraci určitých žáků /nechci specifikovat/..máme ve škole snad více asistentů než učitelů a výuka bez asistentů skoro už ani není.. pro mě to je třeba ale nepříjemné… mám pocit, že jsem pod dohledem a kolikrát bych se více ponořila do role
/třeba ve čtení, když napodobuji hlasy z pohádky
/ale přítomnost dospělé osoby mi prostě působí zábrany
/…
poslední rok, co jsem učila jsem měla 30 dětí a posílala jsem 9 žádostí na ppp… 5 se potvrdilo a 4 vzhledem k nízkému intelektu nemohli být klasifikování jako žáci s spec. poruchou..takže celkem 9 dětí s problémem a další 4 ze soc. slabšího prostředí, takže neustálé dopisování se sociálkou…
ano.. tohle je práce, kterou lidi nevidí…
pozastavuji se nad tvým platem,… jak dlouho máš praxi..??? to je divné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71
Omlouvám se, ale asi už jsem úplně mimo - mohla bys mi ta negativa vypsat?! ![]()
Pro mě je zásadní, že ráno vstávám s radostí a denně se do práce těším. Kdyby mě to nebavilo, za tu almužnu bych to u nás nedělala. Šla bych znovu učit za hranice. Ale jedno vím jistě - nikdy bych se nevrátila k úředničině. Pracovala jsem jako referentka pro styk se zahraničními klienty, zaměřovala jsem se na obchod. Prac. doba od 9 do 17:30. Nikdy jsem neprokrastinovala víc jak tehdy. Hodiny čumění do compu, zabíjení nudy hraním Solitare a fejzbůkem. Posunování ručiček hodin doslova silou vůle. Ale bylo to při studiu na VŠ a prachy byly víc než slušný. Přetrpět se to dalo… Teď zasednu za katedru v půl 7. a třídu zamknu v jednu (dobře, v pondělí až ve tři, mám dozory na obědě). Jenže v mezičase nestíhám jíst, pít, natož koukat do počítače, ale prac. doba mi uteče, ani se neohlídnu…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Selfi
Třikrát číst je zbytečné… Pokud číst potřebuje, nech ji to jednou přečíst v čítance, pak přejdi třeba na nějakou tu „povinnou“ četbu. Spíš bych si pak s ní o tom textu povídala. Alespoň tak to dělám ve třídě já. Pokud to tedy není extrémně těžký text.Těch 5 knih není až tak moc, klidně jí z nich třeba vybírej jen kapitoly. Takhle to doporučuji já do čtenářského deníku.
já si taky myslím, že je to zbytečné, právě řeším, jak to říct paní učitelce
.. dětem jsem také zadala, že si doma mají přečíst a hodně jsem pak také zkoušela už čtení s porozuměním…
těch pět knih… no.. uvidíme
… zkusím z té doporučené literatury, co máme, vybrat ty, které mají kapitoly, jež se dají vyjmout:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@smoulinka71
Omlouvám se, ale asi už jsem úplně mimo - mohla bys mi ta negativa vypsat?!Pro mě je zásadní, že ráno vstávám s radostí a denně se do práce těším. Kdyby mě to nebavilo, za tu almužnu bych to u nás nedělala. Šla bych znovu učit za hranice. Ale jedno vím jistě - nikdy bych se nevrátila k úředničině. Pracovala jsem jako referentka pro styk se zahraničními klienty, zaměřovala jsem se na obchod. Prac. doba od 9 do 17:30. Nikdy jsem neprokrastinovala víc jak tehdy. Hodiny čumění do compu, zabíjení nudy hraním Solitare a fejzbůkem. Posunování ručiček hodin doslova silou vůle. Ale bylo to při studiu na VŠ a prachy byly víc než slušný. Přetrpět se to dalo… Teď zasednu za katedru v půl 7. a třídu zamknu v jednu (dobře, v pondělí až ve tři, mám dozory na obědě). Jenže v mezičase nestíhám jíst, pít, natož koukat do počítače, ale prac. doba mi uteče, ani se neohlídnu…
.. jj, pracovní doba uteče.. je to fičák
.. já tady taky psala, že ranní kafe dopíjím u oběda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi
Asistentku mám jen na TV, díky Bohu! Teď se uvažuje nad další, kterou bych možná i uvítala, protože s tím jedním chlapcem není v mé moci pracovat tak intenzivně, jak by potřeboval. Ale úplně mi mluvíš z duše, taky mi to není extra příjemné.
Ze soc. slabého prostředí mám děti 4, z toho dva jsou v pěstounské péči prarodičů, takže s OSPOD si taky dopisujeme ![]()
Jsem 11. třídě, takže 20 500 hrubého - oficiálně totiž netvořím ŠVP, proto nejsem ani ve 12. Takhle to u nás chodí… A nemáme žádné osobko, odměny neexistují, letos mám poprvé celý úvazek, jinak spojujeme, co to jde. Jsme malá škola o cca 100 dětech. Mám praxi v ČR 4 roky, po státnicích jsme učila rok v zahraničí.
- Citovat
- Upravit
No já se ti divím, že to děláš, tolik negativ.