Profese učitele

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
14.10.14 21:15

@smoulinka71
Neřekla bych. Třeba teď po mateřský jsem nastoupila s myšlenou, že musím nějak vyřešit to, abych opravdu neřešila všechno, protože bych odpoledne nebyla schopná fungovat ještě s malou. Myšlenka dobrá, ale praxe jiná. A to stačí v jedné třídě (fajnových 27 dětí) jeden borec s ooobrovskými výchovnými problémy (nechci psát z pochopitelných důvodů podrobnosti). Nevěřila bys, co energie vydám na to, abych ho ukočírovala do stavu, aby v té třídě bylo možné učit, což mě vyčerpává jak blázen. Pořád říkám: Kéž bych mohla „jen“ učit, to by byla fakt pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.10.14 21:16
@smoulinka71 píše:
Tak dlouhá dovolená by nevadila asi 99% populace i za cenu, že bych si za ni připlatila, tak bych ji tedy brala. Ale vadí učitelkám. :think: :think:

Myslím, že jim nevadí. Ale nevýhodou je, že si skutečně nemůžeš vyjet na dovču mimo hlavní sezónu nebo s dětma na hory, když chceš. Jsi vázána prázdninami a přesto nejede vlak. Jinak délka naší dovolené je standardní jako u státních zaměstnanců - ti si však obvykle mohou volit, kdy si ji vyberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 21:16
@bee.rush píše:
@smoulinka71 což jsi mi stále neodpověděla, jestli je pomocná učitelka, nebo hlavní. To, že studovala vysokou v UK neznamená, že má dostatečnou kvalifikaci (jazykovou) na post hlavní učitelky. Předpokládám, že dle profese má průměrný roční plat cca 22k liber…?

Já nechci kecat, na podrobnosti jsem se ji neptala, každopádně pracuje na plný úvazek a ona má jejich občanství, už je tam asi 15 let a vdala se. Podle mě je to o člověku, myslím dokonce, že má dvě vysoké školy, ale ona si opravdu nestěžuje ani na tu profesi, ani na nic jiného a to mají prázniny kratší jak tady.

• Citovat
  • Upravit
6021
14.10.14 21:17

Můj názor je, že za učitele může jít kdejaký b.bec. Tím ale rozhodně nechci říct, že jsou všichni pitomí. My si školy i školky vybíráme, a tak (ťuk-ťuk) nacházíme většinou učitele, kteří šli do toho srdcem.

Profese učitele je „skvělá na flákání“, pokud to někdo tak pojme (a je jich v čechách bohužel pořád ještě hodně), ale i hodně náročná pro ty, kteří to chtějí dělat dobře. A těm já fandím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
@smoulinka71 píše:
Tak dlouhá dovolená by nevadila asi 99% populace i za cenu, že bych si za ni připlatila, tak bych ji tedy brala. Ale vadí učitelkám. :think: :think:

já myslím, že nevadí, spíše jde o to, že prostě nedostaneš volno přes rok.. naskytne se ti třeba nějaký zájezd a nemůžeš jet.. mě třeba štvalo, že jsme měli partu lidí, co si vždy v září /to bylo už levnější/pronajímalo plachetnici a brázdili Jadranem… a já nikdy nemohla… nikdo z nich o prázdninách jet nechtěl… drahé…
takže jednou jsem se hecla a šla za šéfem a řekla, že prostě v září chci jet a jedu… :)… a taky jsem jela… naštěstí náš šéf je normální a věděl, že nejsem člověk, co toho zneužívá a chce to tak dělat každý rok :)… ale i tak jsem se cítila nepříjemně vůči kolektivu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270

@Selfi
Jo, to je pravda, myslím to hlídání a nejdražší dovolené, ale když si fakt upřímně přiznám, kdy se zregeneruju, stačil by mi měsíc, ten další bych radši během roku. Kor od dubna dál bych už brala víc pauz. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 21:18
@hanka.br. píše:
Myslím, že jim nevadí. Ale nevýhodou je, že si skutečně nemůžeš vyjet na dovču mimo hlavní sezónu nebo s dětma na hory, když chceš. Jsi vázána prázdninami a přesto nejede vlak. Jinak délka naší dovolené je standardní jako u státních zaměstnanců - ti si však obvykle mohou volit, kdy si ji vyberou.

Tak já si můžu vzít dovolenou max. týden o prázdinách a to ještě tehdy, když nemáme nic důležitýho, celkově se mi dovolená většinou převádí do příštího roku, nicméně je to moje volba.

• Citovat
  • Upravit
5088
14.10.14 21:20
@J_Doe píše:
Můj názor je, že za učitele může jít kdejaký b.bec. Tím ale rozhodně nechci říct, že jsou všichni pitomí. My si školy i školky vybíráme, a tak (ťuk-ťuk) nacházíme většinou učitele, kteří šli do toho srdcem.Profese učitele je „skvělá na flákání“, pokud to někdo tak pojme (a je jich v čechách bohužel pořád ještě hodně), ale i hodně náročná pro ty, kteří to chtějí dělat dobře. A těm já fandím.

v podstatě máš pravdu, ale to, co píšeš, by se dalo snad najít v téměř každé profesi… jsou jen některé práce, kde za tebe mluví jen kvantitativní výsledky /třeba obchoďaci, to si myslím, že není nic darovaného/..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.10.14 21:22
@Terdul píše:
@smoulinka71Z ceho si to chces priplatit? Z 15 tacu cistyho :lol:?
… to by mě zajímalo, jak je to s platy učitelů– jestli jsou velké rozdíly třeba vzhledem ke krajům…??
15 táců čistého teda nemám :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26236
14.10.14 21:22

Kdejakou práci může dělat blbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 21:24
@Terdul píše:
@smoulinka71Z ceho si to chces priplatit? Z 15 tacu cistyho :lol:?

I o prázninách jsou slušný lastminute.

• Citovat
  • Upravit
6021
14.10.14 21:26
@Selfi píše:
v podstatě máš pravdu, ale to, co píšeš, by se dalo snad najít v téměř každé profesi… jsou jen některé práce, kde za tebe mluví jen kvantitativní výsledky /třeba obchoďaci, to si myslím, že není nic darovaného/..

To nedokážu říct, co jsem dělala ve firmách, tak se opravdu hodně hledělo na výsledky, a kdybych to flákala, tak bych rychle šla o dům dál, nebo by mě ani nevzali. :nevim:

Já nevím, viděla jsem u známé, kolik dostane čistýho, a já jsem v komerční firmě vydělala jenom o něco víc. A to mám pocit, že jsem se tam opravdu neflákala, ale makala jak šroub (nešlo o manuální práci :-)) Je pravda, že srovnávám svoji odměnu z roku 2004, a odměnu učitele z roku 2013, ale i tak. Ano, mají o něco míň, ale zase to vyváží to volno, které mají. Já, když jsem odcházela z práce v pátek v 5, tak na mě nadřízený koukal, kam jako jdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
14.10.14 21:26

@smoulinka71 Jak ses ptala na to, jestli na základkách učitelé chodí domů dřív, tak je to opravdu jak kde. Moji bývalí spolužáci, kteří ve školství zůstali a učí na základkách, to mají různě. Na základce, kde učí jedna moje kamarádka už zavedli povinných 8,5 hodin na pracovišti, takže musí přijít ráno nejpozději na 7 hodinu a odcházet nesmí před 15:30. U další mojí spolužačky se toto připravuje také. Já jsem ze školství odešla, když se toto také na mé škole zavádělo - instalovaly se opravdu klasické píchačky jako v dělnických profesích :). U kamaráda na základce tento systém sice nemají, ale zato pan ředitel šetří peníze tak, že komu může, dá pracovní smlouvu na dobu určitou, a to do 30.6. a novou smlouvu s dotyčným uzavře opět od začátku dalšího školního roku. Takže prázdniny stráví dotyčný učitel nezaměstnaný a záleží už na něm, zda se zaeviduje na úřad práce. Tak si myslím, že se určitě nedá obecně říct, že všichni učitelé na základce chodí domů brzo a mají prázdniny, jak si pořád přeješ slyšet. Je to různé - podle ředitele školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.10.14 21:27
@Terdul píše:
@Selfi je to dle skol. A nas hamiznej rida dava jen zaklad 20200 kc hrubyho. Nafasuje od kraje samozrejme plnou vysi dle tabulky.
.. no… fakt asi záleží… já teda nevím přesně, kolik mám hrubého, ale se slevou na dani mi plat vždy udělá ke 21… paradox je, že když odečtu cestu /jezdím autem/ a slevu na dani /kterou mi ale na konci roku stejně ještě vrátí/tak mám mateřskou vlastně skoro stejnou jako plat… :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.10.14 21:30
@J_Doe píše:
To nedokážu říct, co jsem dělala ve firmách, tak se opravdu hodně hledělo na výsledky, a kdybych to flákala, tak bych rychle šla o dům dál, nebo by mě ani nevzali. :nevim:Já nevím, viděla jsem u známé, kolik dostane čistýho, a já jsem v komerční firmě vydělala jenom o něco víc. A to mám pocit, že jsem se tam opravdu neflákala, ale makala jak šroub (nešlo o manuální práci :-)) Je pravda, že srovnávám svoji odměnu z roku 2004, a odměnu učitele z roku 2013, ale i tak. Ano, mají o něco míň, ale zase to vyváží to volno, které mají. Já, když jsem odcházela z práce v pátek v 5, tak na mě nadřízený koukal, kam jako jdu…

Je to tak, jak říkáš, prostě soudíš podle sebe, protože jsi dříč :)… a já zase podle sebe, protože jsem poctivka :)… znám třeba kámošku, co dělá asistentku v docela velké firmě /nebudu jmenovat, ale je to velká firma vyrábějící mléčné výrobky…atd../… a má tam neskutečnou flákárnu.. pokaždé, co ji zavolám, tak je schopna proklábosit i hodinu se mnou..to já jsem na mateřské :).. zatímco já si v práci uvařila kafe v 7,45 a pravidelně jsem ho dopíjela až před polednem… :)..prostě jsem nestíhala.. obzvláště, když máš dozor…,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat