Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@SAJ píše:
Neexistují delší minuty než ty, které stojíš nepřipravená před třídou. Děti jsou naprosto nemilosrdné.
Navíc jsou lidé, kteří se na tuhle profesi nehodí a jsou mizerní kantoři ať se snaží jak chtějí.Je to krásná profese, ale o jen pár hodin tě dokonale vyflusne- ale kdo nevyzkoušel, neuvěří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdula1 píše:
Ja si na manzelovo ucitelovani (stredni skola) nemuzu stezovat. Napisu proc - a budou to vsechna ta znama „klise“, ale v jeho pripade to tak je.Doma pripravy ani opravy nedela (zustane chvili po/pred vyucovanim v kabinete a kdyz uz doma, tak ma vse na notasu a opravdu tim stravi minimalni dobu). A to uci predmety, ktere jdou rychle dopredu (programovani+vypocetka), neni to, ze neco splaca a ma na dalsich par let vystarano.
Pracovni doba nesrovnatelna s moji osmihodinovou od-do. Jde na rano - konci po poledni. Dva dny v tydnu jde na pozdeji - vyspi se
Nestezuje si.
Plat nadprumernej (brano z hlediska celostatniho prumeru). Tridnictvi, sprava skolniho systemu, odmeny za vedeni ruznych praci (ted mu treba „jeho“ chranenec vyhral celostatni SOCku).
Prazdniny
Negativum jediny - nemuze si dovolit byt nemocnej nebo zrusit vyuku z jinych duvodu, ptze ho nema kdo zastoupit. Takze kdyz maji deti akci ve skolce a on zrovna uci, tak bohuzel pech.
Smekám. Fakt.
![]()
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71
Třeba k tomu volnu. Já furt tvrdím, že je to blbě nastavený. Dva měsíce v kuse mi jsou na prd. Ta práce je tak únavná psychicky, že bych brala kratší volna častěji. A kdo si to zkusil, ví, že nemít ještě to volno, je učitel v blázinci za 5 let. Třeba když jsem měla jen toho staršího, milovala jsem prvních 12 dní letních prázdnin, kdy odjel na tábor. Já ležela jak mrtvola v zahradním lehátku a nebyla schopná pohybu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ale vážně…
učím a mám tu práci ráda… lidé, kteří nemají vhled nemůžou vědět, že hodně práce je třeba kolem třídnictví, pokud máte problémovou třídu, tak vypisování pro ppp či soc. také zabere dost času… ale na druhou stranu, práce je to pro mne pohodová, ano, psychicky náročná je, obzvláště když pokaždé dostanu 30 prvňáků
…ale na druhou stranu si myslím, že je to třeba ideální práce pro ženu, která má malé děti… a potřebuje řešit vyzvedávání ze školy, školky… vše stihnu a co potřebuji do práce, tak dodělám večer, stejně.. nevím, jak ostatním kantorům, ale mě stejně nejde po odučení všech hodin hned sednout, opravovat a vymýšlet na další den.. potřebuji na pár hodin vypnout, jelikož jsem totálně vyfluslá
… cestou do práce mám rádio na plné pecky a cestou zpět jedu v absolutním tichu
…
co se týče platu, tak jistě, kdo by nechtěl víc, na druhou stranu, spousta vysokoškoláků nenajde uplatnění a pracuje za daleko menší peníze… takže ani po této stránce si nestěžuji, ale to hlavně jako žena… být mužem, tak si myslím, že je to málo
jako živitel rodiny…
s rodiči problémy většinou nemám… za svou praxi jsem měla konflikt snad jen jednou /dítě patřilo do spec. školy a maminka to nedokázala akceptovat… prosadila jsem si psych. vyšetření, protože chlapec byl opravdu absolutně v jiné realitě… /navíc už propadl v první třídě jednou/ a teprve když mu vyšlo iq hodnoty mentální retardace, tak maminka byla ochotna něco řešit, vůbec nepochopila, že to myslím dobře… pořád jsem jen měla na talíři, že jsem si na syna zasedla a chci se ho zbavit..
/..
ale to je spíše výjimka…
takže podtrženo, sečteno… podle mne je to fajn práce, ale musí jí člověk mít rád a smířit se s tím, že nebude nějaký šílený karierní postup a když člověk řekne, jakou dělá práci, tak rozhodně nesklidí takový obdiv, jako třeba právník
či finanční analytik
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdula1
Programování, výpočetka - žádný sešity, diktáty, kontrolní práce, mluvnický písemky, slohovky atd. To se nedivím, že neopravuje, co by taky opravoval.
nemůžeš srovnávat učitele VT s matikářem, jazykářema, učitelkama na 1. stupni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 což jsi mi stále neodpověděla, jestli je pomocná učitelka, nebo hlavní. To, že studovala vysokou v UK neznamená, že má dostatečnou kvalifikaci (jazykovou) na post hlavní učitelky. Předpokládám, že dle profese má průměrný roční plat cca 22k liber…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@smoulinka71
Třeba k tomu volnu. Já furt tvrdím, že je to blbě nastavený. Dva měsíce v kuse mi jsou na prd. Ta práce je tak únavná psychicky, že bych brala kratší volna častěji. A kdo si to zkusil, ví, že nemít ještě to volno, je učitel v blázinci za 5 let. Třeba když jsem měla jen toho staršího, milovala jsem prvních 12 dní letních prázdnin, kdy odjel na tábor. Já ležela jak mrtvola v zahradním lehátku a nebyla schopná pohybu.
No vidíš a mě by tohle vůbec nenapadlo a není to třeba tím, že zrovna ty učíš češtinu? To mi přijde jako nejhorší předmět, ale zas je to jen můj pohled ano.
- Citovat
- Upravit
@Camael píše:
@majdula1
Programování, výpočetka - žádný sešity, diktáty, kontrolní práce, mluvnický písemky, slohovky atd. To se nedivím, že neopravuje, co by taky opravoval.nemůžeš srovnávat učitele VT s matikářem, jazykářema, učitelkama na 1. stupni…
Přesně tak!!!
já mám denně minimálně 2-3 sady sešitů, které musím opravit… ono se to nasbírá–. matika, písanka, pracovní sešity… takže tohle je fakt nesrovnatelné..třeba takový učitel biologie-tělocvik mám oprav fakt minimum…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
Smekám. Fakt.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vidíš, zase zatleskáš tomu, co se ti hodí. Jeho pracovní doba je sen, to tady z nás asi žádná nemá, přípravy a opravování nezná, zdůvodňovala jsem výš, a ten bombastický plat už tu někdo uváděl na pravou míru. Jestli dostává navíc kulkovné proto, aby se ve školství udrželi chlapi, pak má asi víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi píše:
No, ale vážně…
učím a mám tu práci ráda… lidé, kteří nemají vhled nemůžou vědět, že hodně práce je třeba kolem třídnictví, pokud máte problémovou třídu, tak vypisování pro ppp či soc. také zabere dost času… ale na druhou stranu, práce je to pro mne pohodová, ano, psychicky náročná je, obzvláště když pokaždé dostanu 30 prvňáků…ale na druhou stranu si myslím, že je to třeba ideální práce pro ženu, která má malé děti… a potřebuje řešit vyzvedávání ze školy, školky… vše stihnu a co potřebuji do práce, tak dodělám večer, stejně.. nevím, jak ostatním kantorům, ale mě stejně nejde po odučení všech hodin hned sednout, opravovat a vymýšlet na další den.. potřebuji na pár hodin vypnout, jelikož jsem totálně vyfluslá
… cestou do práce mám rádio na plné pecky a cestou zpět jedu v absolutním tichu
…
co se týče platu, tak jistě, kdo by nechtěl víc, na druhou stranu, spousta vysokoškoláků nenajde uplatnění a pracuje za daleko menší peníze… takže ani po této stránce si nestěžuji, ale to hlavně jako žena… být mužem, tak si myslím, že je to málo
jako živitel rodiny…
s rodiči problémy většinou nemám… za svou praxi jsem měla konflikt snad jen jednou /dítě patřilo do spec. školy a maminka to nedokázala akceptovat… prosadila jsem si psych. vyšetření, protože chlapec byl opravdu absolutně v jiné realitě… /navíc už propadl v první třídě jednou/ a teprve když mu vyšlo iq hodnoty mentální retardace, tak maminka byla ochotna něco řešit, vůbec nepochopila, že to myslím dobře… pořád jsem jen měla na talíři, že jsem si na syna zasedla a chci se ho zbavit..
takže podtrženo, sečteno… podle mne je to fajn práce, ale musí jí člověk mít rád a smířit se s tím, že nebude nějaký šílený karierní postup a když člověk řekne, jakou dělá práci, tak rozhodně nesklidí takový obdiv, jako třeba právník/..
ale to je spíše výjimka…či finanční analytik
…
Krásně napsáno, přesně takhle to vidím já.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Camael píše:
Vidíš, zase zatleskáš tomu, co se ti hodí. Jeho pracovní doba je sen, to tady z nás asi žádná nemá, přípravy a opravování nezná, zdůvodňovala jsem výš, a ten bombastický plat už tu někdo uváděl na pravou míru. Jestli dostává navíc kulkovné proto, aby se ve školství udrželi chlapi, pak má asi víc.
no, co vím, tak u nás má ict správce navíc plat /ale rozhodně se nepředře/ a ještě má 2 hodiny úvazku dolů..takže tak, jak jsi psala… tohle je hodně zkreslený pohled..
jinak mi třeba prázdniny vkuse nevadí…spíše mě štve, že třeba nehrozí dovolená mimo stanovené prázdniny..tzn. v době, kdy je to levnější a není přecpáno lidma…ale nestěžuji si
,… vzhledem k tomu, že nemám hlídání, tak nevím, jak bychom to řešili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
Tak já už vím, že ty to tak nemáš, neber si to osobně ju. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Selfi píše:![]()
no, co vím, tak u nás má ict správce navíc plat /ale rozhodně se nepředře/ a ještě má 2 hodiny úvazku dolů..takže tak, jak jsi psala… tohle je hodně zkreslený pohled..
jinak mi třeba prázdniny vkuse nevadí…spíše mě štve, že třeba nehrozí dovolená mimo stanovené prázdniny..tzn. v době, kdy je to levnější a není přecpáno lidma…ale nestěžuji si,… vzhledem k tomu, že nemám hlídání, tak nevím, jak bychom to řešili…
Tak dlouhá dovolená by nevadila asi 99% populace i za cenu, že bych si za ni připlatila, tak bych ji tedy brala. Ale vadí učitelkám.
![]()
- Citovat
- Upravit