Profese učitele

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
14.10.14 19:55
@Terdul píše:
Mam tehotenskou hypertenzi, takze diskuzi celou radeji nectu :mrgreen:.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dobře děláš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16099
14.10.14 19:55
@smoulinka71 píše:
Tak já mám pocit, že s vámi se nedomluvím, ať napíšu, že je to dobrá práce se spoustou výhod, tak je to špatně, když napíšu, že strašná, taky špatně. :think:

Problém je v tom, že všechno posuzuješ jen podle toho, kolik hodin je učitel ve škole, a z toho vyvozuješ tu pohodu. Jednu z nejkratších pracovních dob mají dispečeři řízení letového provozu, a představ si, že za těch pár hodin berou obrovské prachy, to je teprve skandál. Já je viděla v akci, takový nápor na psychiku a soustředění bych nedala ani omylem, klobouk dolů. Sorry, ale podle času se opravdu pohodovost práce neřídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 20:02
@hanka.br. píše:
Protože posuzuješ jako pohodové něco, co neznáš. Hodnotíš něco, co sis nevyzkoušela, poukazuješ na volný čas aniž bys věděla, co učitel v tomto čase dělá, na co a na koho myslí. Tvé hodnocení je povrchní a navíc nás učitele sráží. Ta práce je nádherná - ale není o pohodě. Ale to nevysvětlím někomu, kdo si vzal do hlavy, že je. Musíš zkusit, abys mohla hodnotit. Jak by se líbila zdravotním sestřičkám diskuze, ve které bych napsala, že oproti jiným je to pohodová práce - no co, založí pár karet, napíchá pár injekcí, ordinace do 12, v jednu je doma. Co by chtěly? Ale tohle bych si nikdy nedovolila.

Můžeš mi říct, co je špatného na tom, že je to pohodová práce? To je snad v pořádku ne? Mě když tohle někdo řekne, tak mu řeknu, ano je.

• Citovat
  • Upravit
7072
14.10.14 20:04

Dovolí si vstoupit do diskuze, ač neučitelka, pouze lektorka cizích jazyků u problematičtějších dětí (momentálně s přestávkou v jiné práci, nicméně charakteristicky obdobné - motivovat, vymýšlet, opravovat, atd.). Kvalitní učitele obdivuji, sama vzpomínám na svá školní léta, čím jsem starší, tím víc tehdejší práci s námi dokáži ocenit. Chodila jsem do obecné školy - většinu času jsme trávili na koberci při „škole hrou“. Někteří učitelé toto praktikovali i na druhém stupni případně na SŠ. Výsledek byl, že na VŠ jsme se jako novou látku učili to samé, co nám poutavě vykládala třídní na druhém stupni při hodinách češtiny. S německou gramatikou ze základky jsem později maturovala a skládala certifikát - novou látku jsem potkala až na kurzu C1 v Goethe Institutu. Sama jsem se pak určité odkoukané zásady snažila aplikovat na svou drobotinu. Největší úspěch byl, když se přestali bát něco říct a skončily jim úzkostlivé stavy při pomyšlení na angličtinu. Na jednotlivé hodiny jsem se kolikrát musela připravovat déle, než jsem pak učila. Největší úspěch a satisfakce pro mě byl, když mi po prázdninách jedna holčička řekla, že se nemohla dočkat, až se spolu budeme učit :srdce:. Její „případ“ se řešil ve škole, neboť měla lehké postižení a holt ji angličtina nešla rychle a učitelka ji veřejně ponižovala a smála se jí, jak je blbá. Nechápu, jak je možný, že megery mají kolikrát větší ohodnocení než učitelky, které se snaží namotivovat i žáky s ne prvotřídními předpoklady ke studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
14.10.14 20:04

@SIMONA1234
Bohužel si nedělám srandu, klidně ti pošlu výplatní pásku :-) Jelikož je to malá škola, tak nemají ani osobní ohodnocení. Jinak platy učitelů jsou podle tabulek a je to k nahlédnutí na portálu ministersva, nebo kdekoliv na netu.
Takže čistého to hodí 17000 až 17500 kč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 20:05
@hanka.br. píše:
Protože posuzuješ jako pohodové něco, co neznáš. Hodnotíš něco, co sis nevyzkoušela, poukazuješ na volný čas aniž bys věděla, co učitel v tomto čase dělá, na co a na koho myslí. Tvé hodnocení je povrchní a navíc nás učitele sráží. Ta práce je nádherná - ale není o pohodě. Ale to nevysvětlím někomu, kdo si vzal do hlavy, že je. Musíš zkusit, abys mohla hodnotit. Jak by se líbila zdravotním sestřičkám diskuze, ve které bych napsala, že oproti jiným je to pohodová práce - no co, založí pár karet, napíchá pár injekcí, ordinace do 12, v jednu je doma. Co by chtěly? Ale tohle bych si nikdy nedovolila.

Moje dcera je zdravotní sestra a určitě by se nenaštvala, kdybych ji řekla, že je to pohodová práce.

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
14.10.14 20:10
@Terdul píše:
To mate jeste docela dost, u nas vsichni zaklad, zadny osobko, dokonce jsme v 11. tride, prestoze mame narok na 12. Takze hruby plat 20200 kc :lol:.

Hmmm to je hodně málo, tak to už bych učitelku dělat nechtěla. ;)

• Citovat
  • Upravit
30408
14.10.14 20:11

@smoulinka71 Tak ty jsi hlavně napsala přesně tohle: *„Když pominu, že učit je záslužná práce, tak si myslím, **že je to oproti jiným zaměstnání procházka růžovou zahradou.“*** A tohle poznání jsi učinila na základě čeho, když učitel nejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
14.10.14 20:12

@smoulinka71
Tak by to možná chtělo zpátky do školy a zopáknout si význam slov a slovních spojení, pak bys možná pochopila, co se tady nelíbí na tvrzení, že učitelství = pohodová práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 20:12
@hanka.br. píše:
@smoulinka71 Tak ty jsi hlavně napsala přesně tohle: *„Když pominu, že učit je záslužná práce, tak simyslím, **že je to oproti jiným zaměstnání procházka růžovou zahradou.“*** A tohle poznání jsi učinila na základě čeho, když učitel nejsi?

Psala jsem myslím. Mě to tak prostě přijde a manželova sestra si taky nestěžuje.

• Citovat
  • Upravit
30408
14.10.14 20:14
@smoulinka71 píše:
Moje dcera je zdravotní sestra a určitě by se nenaštvala, kdybych ji řekla, že je to pohodová práce.

Tak jí zkus říct, že oproti jiným povoláním je to procházka růžovou zahradou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
14.10.14 20:15

@Terdul
Ty hele, ale zase máme parádní vidinu kariérního postupu. Za 40 let práce si poskočíš v tabulkách o celý 4 tisíce! No v kterých firmách mají takový obrovský skok, no ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 20:16
@Camael píše:
@smoulinka71
Tak by to možná chtělo zpátky do školy a zopáknout si význam slov a slovních spojení, pak bys možná pochopila, co se tady nelíbí na tvrzení, že učitelství = pohodová práce.

Co ti na tom vadí, já to pořád nedokážu pochopit, když mě někdo řekne, ty se máš, máš takovou pohodou práci, tak jsem ráda, že jsem si dobře vybrala.

• Citovat
  • Upravit
30408
14.10.14 20:17
@smoulinka71 píše:
Psala jsem myslím. Mě to tak prostě přijde a manželova sestra si taky nestěžuje.

Tady si nikdo nestěžuje. Nechme toho. Ty se bavíš, já se zbytečně snažím. Vím, že nejsi hloupá, takže je to z tvé strany nějaká forma provokace, na kterou máš náladu a na kterou já ti skáču. :mavam:

Příspěvek upraven 14.10.14 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 20:18
@hanka.br. píše:
Tak jí zkus říct, že oproti jiným povoláním je to procházka růžovou zahradou.

Jo ona je v pohodě, ji by to nenaštvalo, ona si to i myslí. A to učí psychologii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat