Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@smoulinka71 píše:
No když ono to tak vypadá, já když přijdu na základní školu, tak ve dvě už tam skoro nikdo není.![]()
![]()
![]()
Musím si s učitelem předem domluvit, že přijdu odpoledne, jinak není k zastižení.
A jako to v tý škole má zůstávat učitel denně do 5? Co kdyby někdo z těch 27 párů rodičů náhodou chtěl přijít. Od toho jsou konzultační odpoledne a komunikace, kdy se člověk domluví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já jsem spokojená…pro mě práce snů…
volné víkendy, žádné noční, dvanáctky a pod…státní svátky jsem doma, 40 dní dovolené, většinou Vánoce taky doma.
Plat tak akorát. Pracuju cca 6 a půl hodiny denně, přípravy nedělám…po tolika letech už fakt nemusím a v mateřské škole je to jiné než v ŽŠ. A těch pár drobností (nástěnky, kopírování atd…) zvládnu za chvilku. A miluju děti (neplést s rodičema
)
Ale opakuju…školka není škola! Tam je to jinej mazec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se přidám. Učím na druhém stupni a mám tedy 22300 hrubého a to i s osobním, třídním příplatkem a příplatkem za kroužek, webové stránky školy atd. atd., které normální učitel mít nemusí, takže ty platy takové opravdu jsou.
Práce je to hezká, podle toho koho učíte, jsou třídy, kdy mě to baví, pak se učí mnohem snáze, do některých tříd je jít opravdu za trest a zvláště taková devátá třídá po přijímacích zkouškách to už je skoro o strach. Jak už tady bylo zmíněno ze všeho nejhorší je ale někdy vyjít s rodiči přesvědčenými o tom, že jejich dítě je geniální, 100°% pravdomluvné a se svatozáří a učitelka je zasedlá „krává“, která nemá na práci nic jiného, než terorizovat jejich dítko. Přesto bych ale práci neměnila, protože pořítám s rodinou a je opravdu pravda, že se nemusí řešit věci, jako kam s dětmi o prázdniných a odpoledne. Jako vážný problém vidím opravdu to, že je prakticky nemožné si vzít volno a to ani, když jdu k lékaři (co na tom, že je to dané zákonem), takže přecházení nemoci, prošvihlé preventivky, když zrovna nejsou prázdniny a podobně, o dovolené pouze v červenci a srpnu, kdy mají nejvyšší ceny ani nemluvím. Vždycky říkám, vyměním měsíc prázdnin za týden, který si vyberu, kdy potřebuji.
Ale jinak si nestěžuji, rozhodně bych nechtěla dělat někde u pásu nebo tak, rozhodně si nemyslím, že mám nejhorší práci
ale dceři bych to vymluvila, je plno jiných VŠ, kde se taky nenadřou a mají mnohem více peněz, vidím na spolužácích z gymplu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
Ne není, jen jsem vysvětlovala, proč si hodně lidí myslí, že jsou hodně doma.
učitel není ve škole kvůli rodičům, ale kvůli dětem. Jestliže jsou děti ze školy pryč, proč by tam seděl a čekal, že možná někdo přijde? Kdo s ním chce po vyučování mluvit, sjedná si schůzku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 píše:
Si děláš prd**, že má na druhém stupni 21 hrubého…???![]()
![]()
A má celý úvazek…???
Jako tolik mám já v mateřské škole, což je nejnižší stupeň vzdělávání…Nestudovala jsem platové tabulky učitelů ZŠ, tak nevím…ale myslela jsem, že učitel druhého stupně má podstatně víc…
Těch 21k hrubého platí po posledním zvýšení platu i pro třetí stupeň (SŠ), malinko (cca o stokoruny) se to zvedne třídnictvím, věkovým postupem atp. Není výjimkou čistý plat kolem 18k (i nižším) po patnácti až dvaceti letech praxe. Což s povinným VŠ vzděláním fakt není žádné terno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prdel si nedělá…bohužel.
Chceš vědět kolik mají třeba družinářky? 17 hrubého a méně…
Hele, tohle mě vždycky zajímalo…co dělá družinářka během dne??? Ráno je družina třeba od 6,30-7,30 (u nás), což je hodina…pak od 11,30-17 hod. To tam jsou hodinu ráno, pak jdou domů a zase odpoledne…nebo jak? Nechápu jejich systém služeb… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Dobře se učili, proč by nebyli hodně doma? Nestudovala jsem vysokou, abych seděla do šesti v práci.
A to ti schvaluji, dobře sis vybrala.
Ale většina vysokoškoláků pracuje až do večera.
- Citovat
- Upravit
@neumisa píše:
učitel není ve škole kvůli rodičům, ale kvůli dětem. Jestliže jsou děti ze školy pryč, proč by tam seděl a čekal, že možná někdo přijde? Kdo s ním chce po vyučování mluvit, sjedná si schůzku.
Já tohle chápu, mě to nevysvětluj, ale tak tím pádem mi nikdo nevysvětlí, že jste v práci pořád chápeš?
- Citovat
- Upravit
@SAJ píše:
Těch 21k hrubého platí po posledním zvýšení platu i pro třetí stupeň (SŠ), malinko (cca o stokoruny) se to zvedne třídnictvím, věkovým postupem atp. Není výjimkou čistý plat kolem 18k (i nižším) po patnácti až dvaceti letech praxe. Což s povinným VŠ vzděláním fakt není žádné terno.
18 tisíc čistého mám já…v MŠ po 17 letech praxe…ale fakt jsem si myslela, že je to odstupňovaný…že v MŠ jsou nižší platy než v ZŠ…
Že je to odstupňované praxí je logické, i když teď už mají i čerstvé absolventky Peďáku stejný plat jako já…rozdíl je pár stovek
Ale to je na jinou debatu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 píše:
Hele, tohle mě vždycky zajímalo…co dělá družinářka během dne??? Ráno je družina třeba od 6,30-7,30 (u nás), což je hodina…pak od 11,30-17 hod. To tam jsou hodinu ráno, pak jdou domů a zase odpoledne…nebo jak? Nechápu jejich systém služeb…
jo, u ns to tak je. Ale v ranní se střídají, je tam vždy jen jedna. Odpoledne pak všechny. Některé vychovatelky ještě dopoledne učí (u nás hudebku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci se družinářek zastávat, nemám s nimi nejlepší vztahy. Ale nedělala bych to ani za zlaté prase. Děti jsou během dopoledne držené v klidu, pro některé prvňáky je to opravdu s vypětím sil. A pak jsou děti vypuštěny do družiny, kde už opravdu nezvládají být v klidu, takže řev, lítání. Navíc třídy družiny se naplňují na 30 - 35 dětí a většinou jsou hodně problematické i prostory, kde děti jsou. Dost často zůstávají děti i odpoledne ve své kmenové třídě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gituš píše:
A jako to v tý škole má zůstávat učitel denně do 5? Co kdyby někdo z těch 27 párů rodičů náhodou chtěl přijít. Od toho jsou konzultační odpoledne a komunikace, kdy se člověk domluví.
To jsem nechtěla říct, jen tu holky psaly, že okolí si myslí, že učitelky chodí brzo domů, tak aspoň jsme se utvrdili v tom, že je to pravda.
![]()
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Já tohle chápu, mě to nevysvětluj, ale tak tím pádem mi nikdo nevysvětlí, že jste v práci pořád chápeš?
já mám pocit, že nechápeš. na jednu stranu posíláš učitele na zkušenou, o pár stran se holedbáš, jak si toho povolání vážíš a v každém druhém příspěvku je nějaké ALE. I když ti to tvé ale vysvětlí několik lidí z oboru, pořád hledáš další.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
To jsem nechtěla říct, jen tu holky psaly, že okolí si myslí, že učitelky chodí brzo domů, tak aspoň jsme se utvrdili v tom, že je to pravda.![]()
bože… ano, větrné mlýny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
já mám pocit, že nechápeš. na jednu stranu posíláš učitele na zkušenou, o pár stran se holedbáš, jak si toho povolání vážíš a v každém druhém příspěvku je nějaké ALE. I když ti to tvé ale vysvětlí několik lidí z oboru, pořád hledáš další.
No, jak jsem psala hned - kantoři nic nedělaj, maj prázdniny a chtěj zvýšit plat. Prostě klasika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit