Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
šmoulinka71
14.10.14 17:15
@Etcetera78 píše:
no tos taky nemohla, když jsi do šesti seděla v mezinárodní firmě :nevim:

Já jsem byla na mateřský, když jsem s ní kamarádila. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
5808
14.10.14 17:16
@smoulinka71 píše:
Když pominu, že učit je záslužná práce, tak si myslím, že je to oproti jiným zaměstnání procházka růžovou zahradou. Tak kdy vidíte učitele sedět ve škole ještě třeba v šest večer, tak jak u jiných profesí, kde toto je naprosto běžné. Možná když jsou třídní schůzky, co se týče platu, tak ten taky nemají malý, co já vím od kamarádky. Já bych všechny učitele dala pracovat na půl roku do nějaké mezinárodní firmy, by už nikdy neřekly, že nechtějí učit.

tak co se platu týče na státních školách je to dáno tabulkově, popřípadě se to dá trochu navýšit osobním ohodnocením a odměnami, ale to není uplně všude samozřejmostí :nevim: jakou pozici a jaký typ mezinárodní firmy myslíš? jako prodavačka v orsay třeba? nebo na takový ty pozice co nelze najít český ekvivalent a vlastně ani vysvětlit co je náplní práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16125
14.10.14 17:16
@smoulinka71 píše:
Já si nemyslím, že je něco víc než míň, myslela jsem časově náročnější. Bavím se celou dobu o tom, že ve škole je v šest večer nenajdeš.

Tak jestli to bereš takhle, tak proti ostraze v hypermarketu, když tam někdo zevluje i 16h, je práce v nadnárodní firmě procházka růžovou zahradou :mrgreen:
Přeci nemůžeš posuzovat náročnost práce podle počtu hodin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 17:21
@zrcadlo píše:
Tak jestli to bereš takhle, tak proti ostraze v hypermarketu, když tam někdo zevluje i 16h, je práce v nadnárodní firmě procházka růžovou zahradou :mrgreen:
Přeci nemůžeš posuzovat náročnost práce podle počtu hodin :nevim:

Já neposuzuji náročnost práce. Jen jsem napsala, že je lepší být ve dvě doma, než chodit domů utahá v šest a ještě se připravovat na zítřejší poradu.

• Citovat
  • Upravit
35545
14.10.14 17:23
@smoulinka71 píše:
Já si nemyslím, že je něco víc než míň, myslela jsem časově náročnější. Bavím se celou dobu o tom, že ve škole je v šest večer nenajdeš.
:?: hm, takže člověk, který dělá z domova, je na tom vlastně nejlépe a ještě bere mzdu :think: to je luxus, máš to nějak zkreslené. Důležitá je odvedená práce a ne v kolik máš odpíchnuto :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
14.10.14 17:24

@smoulinka71 Rozlišuje se přímá a nepřímá vyučovací povinnost. Na SŠ je přímá vyučovací povinnost 21 hodin týdně (pokud je nadúvazek, i více). Tzn. že učitel odučí týdně 21 hodin-někdy jsou to 4 hodiny denně, někdy 6, někdy 7..podle rozvrhu. Pokud má denně třeba 4 vyučovací hodiny, neznamená to ovšem, že si odučí od 8-12 a jde domů. V rozvrhu jsou volná okna, takže se běžně stává, že ve škole sedí třeba od 7 nebo 8 do 15. Během oken mívají učitelé třeba i pohotovosti, kdyby některý kantor nečekaně odpadl, o přestávkách mívají dozory, během kterých si někdy ani nestihnou dojít na záchod. Co učitel nestihne udělat (připravit, opravit, vytisknout atd) ve škole, dodělává doma. Na některých SŠ probíhá i dálkové studium, takže jsou dny, kdy tam „vyvolení“ kantoři učí i do 19-20 hod. Toť hrubý nástin pracovního týdne kantora na střední škole :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 17:26
@kozisek píše: :?: hm, takže člověk, který dělá z domova, je na tom vlastně nejlépe a ještě bere mzdu :think: to je luxus, máš to nějak zkreslené. Důležitá je odvedená práce a ne v kolik máš odpíchnuto :think:

Jenže každá profese je svým způsobem náročná, ale rozhodně je lepší mít víc volného času a prázdniny, než být neustále v práci. Nebo ani na tomhle se neshodneme?

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
14.10.14 17:27
@Veve79 píše:
@smoulinka71 Rozlišuje se přímá a nepřímá vyučovací povinnost. Na SŠ je přímá vyučovací povinnost 21 hodin týdně (pokud je nadúvazek, i více). Tzn. že učitel odučí týdně 21 hodin-někdy jsou to 4 hodiny denně, někdy 6, někdy 7..podle rozvrhu. Pokud má denně třeba 4 vyučovací hodiny, neznamená to ovšem, že si odučí od 8-12 a jde domů. V rozvrhu jsou volná okna, takže se běžně stává, že ve škole sedí třeba od 7 nebo 8 do 15. Během oken mívají učitelé třeba i pohotovosti, kdyby některý kantor nečekaně odpadl, o přestávkách mívají dozory, během kterých si někdy ani nestihnou dojít na záchod. Co učitel nestihne udělat (připravit, opravit, vytisknout atd) ve škole, dodělává doma. Na některých SŠ probíhá i dálkové studium, takže jsou dny, kdy tam „vyvolení“ kantoři učí i do 19-20 hod. Toť hrubý nástin pracovního týdne kantora na střední škole :P

A to je takhle každý týden, nebo jen občas?

• Citovat
  • Upravit
5808
14.10.14 17:32
@smoulinka71 píše:
Jenže každá profese je svým způsobem náročná, ale rozhodně je lepší mít víc volného času a prázdniny, než být neustále v práci. Nebo ani na tomhle se neshodneme?

a není jedno jestli pracuješ v tý škole, nebo doma? nebo práce je doma je snad volný čas? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
14.10.14 17:33
@smoulinka71 píše:
A to je takhle každý týden, nebo jen občas?

nebylo to na mě, ale platí to na každý týden. Rozvrh je pravidelný včetně všech oken, pohotovostí, dozorů. Dálkové studium totéž. Opravy a přípravy dle učiva - někdy méně, někdy více, ale nikdy žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
14.10.14 17:34

A třeba u nás ve ve škole do šesti pracovat nedá, protože v jednu se v rámci šetření vypíná topení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
14.10.14 17:36
@neumisa píše:
nebylo to na mě, ale platí to na každý týden. Rozvrh je pravidelný včetně všech oken, pohotovostí, dozorů. Dálkové studium totéž. Opravy a přípravy dle učiva - někdy méně, někdy více, ale nikdy žádné.

Tak tak..

Příspěvek upraven 14.10.14 v 17:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 17:37

Tak když je to tak časově náročné, tak proč většinou když je matka učitelka, je i dcera. To já bych tedy dceři rozmluvila. Holky, aspoň si přiznejte, že to má tuhle výhodu, že máte více volna, než kterákoliv jiná profese. Myslím si, že by to bylo fér.

• Citovat
  • Upravit
1247
14.10.14 17:38

@Veve79 Souhlas. Já si dneska nestačila dojít na záchod a najíst se až do půl dvanácté. Pořád jsem musela být někde něco řešit a do toho mi ještě jedna studentka omdlela, tak jsem musela dávat první pomoc a zajistit rodiče.
Práce ve škole fakt není jen výuka, ale i spousta věcí okolo. Pohotovosti, dozory, předmětovky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.14 17:38

@SAJ a kdo neumi vubec nic, tak ma blbe zavistive reci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat