Profese učitele

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
14.10.14 16:59

Hm. Tak musím Ti teda říct, že v nadnárodním koncernu jsem dělala tři roky. Taky jsem učila dospělé, plus na střední škole. Že by to v zahraniční firmě bylo těžší, tak to ani omylem. A ano, učitele nepotkáš v šest ve škole, ale opravuje písemky, vymýšlí písemky, opravuje mraky sešitů, dělá přípravy, tiskne materiály navíc a to zabere strašně času. Víc než osmihodinová pracovní doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 16:59
@Etcetera78 píše:
no učitelé odučí ty hodiny ve škole, odpoledne pak tráví opravováním písemek, děláním příprav na další hodiny…když se to sečte, tak mají víc jak 8 hodinovou pracovní dobu :)
Coby zaměstnanec mezinárodní firmy prohlašuji, že raději makat pro kapitalistické Američany, než učit současnou mládež :)

No tak ale nemusí sedět do šesti v práci a ještě si tahat práci domů, toď můj názor. Hele měla jsem kámošku učitelku na základce, neviděla jsem ji se odpoledne učit a připravovat do školy.

• Citovat
  • Upravit
5635
14.10.14 17:03
@smoulinka71 píše:
Když pominu, že učit je záslužná práce, tak si myslím, že je to oproti jiným zaměstnání procházka růžovou zahradou. Tak kdy vidíte učitele sedět ve škole ještě třeba v šest večer, tak jak u jiných profesí, kde toto je naprosto běžné. Možná když jsou třídní schůzky, co se týče platu, tak ten taky nemají malý, co já vím od kamarádky. Já bych všechny učitele dala pracovat na půl roku do nějaké mezinárodní firmy, by už nikdy neřekly, že nechtějí učit.

Hele, proč teda nejdeš učit, když je to podle tebe procházka růžovou zahradou. Není škoda se připravit o takový veget za nemalý plat? :mrgreen:
A propos, proč si myslíš, že učitelé nechtějí učit? Kámoška učí a nikdy jsem ji to neslyšela říct, zato sedět doma v 6 večer nad přípravou do vyučování jsem ji už viděla mnohokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
14.10.14 17:05

@smoulinka71 :think: hele dokud jsem neměla osobní zkušenost asi bych napsala to samé co ty - ano nemusí být do 6-ti v práci, ale je třeba opravovat sešity, písemky, připravovat se na další hodinu atd. vymýšlet..já mám třeba ještě navíc kroužek pokusů a objevů, kde z domácích surovin se snažím dětem přiblížit fyziku a přírodní zákonitosti a to dá taky práci vymyslet atd… ty ty děti prostě musíš umět zaujmout, jinak tě na místě sežerou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 17:07
@brumdinka píše:
@smoulinka71 :think: hele dokud jsem neměla osobní zkušenost asi bych napsala to samé co ty - ano nemusí být do 6-ti v práci, ale je třeba opravovat sešity, písemky, připravovat se na další hodinu atd. vymýšlet..já mám třeba ještě navíc kroužek pokusů a objevů, kde z domácích surovin se snažím dětem přiblížit fyziku a přírodní zákonitosti a to dá taky práci vymyslet atd… ty ty děti prostě musíš umět zaujmout, jinak tě na místě sežerou :mrgreen:

Tak já nevím manželova sestra pracuje jako učitelka psychologie, ale ona si tedy nestěžuje a na děti má opravdu času dost. Podotýkám, že v zahraničí.

• Citovat
  • Upravit
16100
14.10.14 17:07
@smoulinka71 píše:
Když pominu, že učit je záslužná práce, tak si myslím, že je to oproti jiným zaměstnání procházka růžovou zahradou. Tak kdy vidíte učitele sedět ve škole ještě třeba v šest večer, tak jak u jiných profesí, kde toto je naprosto běžné. Možná když jsou třídní schůzky, co se týče platu, tak ten taky nemají malý, co já vím od kamarádky. Já bych všechny učitele dala pracovat na půl roku do nějaké mezinárodní firmy, by už nikdy neřekly, že nechtějí učit.
:D Pobavila jsem se, v nadnárodních firmách jsem pracovala asi 8 let, víc promrhaného času než na některých meetinzích, telekonferencích, strategických schůzkách apod. jsem nezažila. Práce opravdu na 10-12h denně, ale s pozorností vysoce postavených zaměstnanců to bylo horší než na té základce, z tohoto pohledu pracuje podle mě učitel mnohem efektivněji. A přečíst a ohodnotit třeba 30× 2 stránky slohu se podle mě o přestávkách ve škole fakt nedá, takže já si domů brala životopisy kandidátů, učitel si bere slohovky, nikdy by mě nenapadlo srovnávat, jestli je něco míň nebo víc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 17:09
@zrcadlo píše: :D Pobavila jsem se, v nadnárodních firmách jsem pracovala asi 8 let, víc promrhaného času než na některých meetinzích, telekonferencích, strategických schůzkách apod. jsem nezažila. Práce opravdu na 10-12h denně, ale s pozorností vysoce postavených zaměstnanců to bylo horší než na té základce, z tohoto pohledu pracuje podle mě učitel mnohem efektivněji. A přečíst a ohodnotit třeba 30× 2 stránky slohu se podle mě o přestávkách ve škole fakt nedá, takže já si domů brala životopisy kandidátů, učitel si bere slohovky, nikdy by mě nenapadlo srovnávat, jestli je něco míň nebo víc.

Já si nemyslím, že je něco víc než míň, myslela jsem časově náročnější. Bavím se celou dobu o tom, že ve škole je v šest večer nenajdeš.

• Citovat
  • Upravit
35545
14.10.14 17:09
@smoulinka71 píše:
No tak ale nemusí sedět do šesti v práci a ještě si tahat práci domů, toď můj názor. Hele měla jsem kámošku učitelku na základce, neviděla jsem ji se odpoledne učit a připravovat do školy.

Osobně jsem třeba jarní prázdniny trávila opravováním maturitních písemek, tři týdny u maturit do večera, sešity ve škole, písemky na papíře domů.
Navíc nebyly dva měsíce prázdnin, bylo třeba ve škole něco dělat, tak klusali učitelé. Opravdu mám ráda, když někdo mluví o něčem, o čem nemá páru :lol: a co ty víš, co dělala po nocích..a co ty víš, jak byla ohodnocená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 17:11
@brumdinka píše:
@smoulinka71 :think: hele dokud jsem neměla osobní zkušenost asi bych napsala to samé co ty - ano nemusí být do 6-ti v práci, ale je třeba opravovat sešity, písemky, připravovat se na další hodinu atd. vymýšlet..já mám třeba ještě navíc kroužek pokusů a objevů, kde z domácích surovin se snažím dětem přiblížit fyziku a přírodní zákonitosti a to dá taky práci vymyslet atd… ty ty děti prostě musíš umět zaujmout, jinak tě na místě sežerou :mrgreen:

No tak dobře buďme konkrétní, do kolika učitelky učí na základní škole? Kolikrát ve dvě už tam učitel není. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
353
14.10.14 17:11

Můj manžel je učitel na ZŠ, je to „vesnická škola“ ( obec 3000 obyvatel), 2.stupeň, aprobace Fyzika a Matika, teď si dělá další vysokou školu, aby mohl učit Informatiku. Jako přínos vidim prázdniny- kvůli dětem, jako nevyhodu vidim peníze, pořád žiju v domění, že by měl chlap „živit“ rodinu a s výplatou 21000 hrubého to moc nejde, když sem pracovala, měla jsem vyšší výplatu. Ráno chodí v 7 do práce a domů chodí tak mezi 3-4 hodinou, ve škole si dělá veškeré přípravy, takže doma už má volno. 1× za měsíc mají pedagogickou poradu, to je ve škole do 18-ti hodin. V dnešní době, kdy učitel nemá autoritu, rodiče drží s dětmi je to podle mě nevděčné povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.10.14 17:12
@smoulinka71 píše:
No tak ale nemusí sedět do šesti v práci a ještě si tahat práci domů, toď můj názor. Hele měla jsem kámošku učitelku na základce, neviděla jsem ji se odpoledne učit a připravovat do školy.

no tos taky nemohla, když jsi do šesti seděla v mezinárodní firmě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
14.10.14 17:13

@smoulinka71 tak já si taky nestěžuju - psala jsem, že mě to baví :pankac:

jen prostě tu práci si domů taháš taky…vidím to u manžela, ten ted´od září nastoupil jako učitel na „zvláštní“ škole předtím pracoval v ústavu pro mentálně postižené a tehdy si práci domů netahal…jen jsme občas jeli na nějakou akci s „klientama“ za to ted´ toho má až nad hlavu mimo jiné i proto, že jejich ředitelka bazíruje na takových věcech se kterýma jsem se já ani na jedné škole kde jsem působila nesetkala… a plat má vpodstatě stejnej jako měl tam…

Příspěvek upraven 14.10.14 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
14.10.14 17:14
@kozisek píše:
Osobně jsem třeba jarní prázdniny trávila opravováním maturitních písemek, tři týdny u maturit do večera, sešity ve škole, písemky na papíře domů.
Navíc nebyly dva měsíce prázdnin, bylo třeba ve škole něco dělat, tak klusali učitelé. Opravdu mám ráda, když někdo mluví o něčem, o čem nemá páru :lol: a co ty víš, co dělala po nocích..a co ty víš, jak byla ohodnocená.

A představ si, že tohle má někdo v práci pořád, nejen když jsou maturity. Vím jak byla ohodnocená, řekla mi to.

• Citovat
  • Upravit
1247
14.10.14 17:15

Učím na střední škole, obchodní akademii a strašně mě to baví. Někdy je to náročnější - myslím hlavně to zaujmout studenty, přimět je k tomu, aby se učili, někdy jednodušší, ale neměnila bych. Řekla bych, že studenti jsou rok od roku drzejší a dovolují si stále víc. Někdy musím být opravdu velký diplomat, abych některé situace ustála a zvládla. Je ale skvělý pocit, když vím, že studenti moje předměty zrovna nemusí (čeština a dějepis), a přesto je to nakonec chytne a baví. Zpětná vazba, kterou mám po maturitě, je pro mě strašně důležitá. Díky ní mám ze svojí profese a z toho, co dělám, fajn pocit.
A k rodičům…ano s některými rodiči je opravdu dost těžké vyjít, ale nestěžuju si. Nepatřím k učitelům, kteří by dávali dobré známky zadarmo, ale snažím se být maximálně spravedlivá a oni to většinou respektují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26236
14.10.14 17:15
@smoulinka71 píše:
No tak dobře buďme konkrétní, do kolika učitelky učí na základní škole? Kolikrát ve dvě už tam učitel není. :nevim: :nevim:

učím do půl dvanácté nebo do půl jedné, každý den jsem ve škole do půl třetí, pak jdu do školky. Večer pak jedu doma druhou šichtu příprav - většinou práce na počítači a tisk na vlastní tiskárně a na vlastní papíry.

edit: jde o 1. stupeň, kolegové z 2. stupně čas od času končí výuku i o půl čtvrté

Příspěvek upraven 14.10.14 v 17:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat