Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@SAJ píše:
No, jak jsem psala hned - kantoři nic nedělaj, maj prázdniny a chtěj zvýšit plat. Prostě klasika.
a pak se někdo diví, že jsou kantoři načuření a nechtějí jim to vysvětlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 píše:
Jinak já jsem spokojená…pro mě práce snů…volné víkendy, žádné noční, dvanáctky a pod…státní svátky jsem doma, 40 dní dovolené, většinou Vánoce taky doma.
Plat tak akorát. Pracuju cca 6 a půl hodiny denně, přípravy nedělám…po tolika letech už fakt nemusím a v mateřské škole je to jiné než v ŽŠ. A těch pár drobností (nástěnky, kopírování atd…) zvládnu za chvilku. A miluju děti (neplést s rodičema)
Ale opakuju…školka není škola! Tam je to jinej mazec
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
To jsem nechtěla říct, jen tu holky psaly, že okolí si myslí, že učitelky chodí brzo domů, tak aspoň jsme se utvrdili v tom, že je to pravda.![]()
Učitelky nechodí domů o nic dřív, než jiní normálně pracující lidé a jsou na pracovišti svých 8,5 hodiny jako ostatní. Na rozdíl od nich ale nemají možnost si napsat přesčas ve chvíli, kdy jsou ve škole víc než 8,5 hodiny, což je poměrně často. Není co závidět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
já mám pocit, že nechápeš. na jednu stranu posíláš učitele na zkušenou, o pár stran se holedbáš, jak si toho povolání vážíš a v každém druhém příspěvku je nějaké ALE. I když ti to tvé ale vysvětlí několik lidí z oboru, pořád hledáš další.
Takže ještě jednou, já si této profese vážím, líbí se mi, ale přijde mi, že je to oproti ostatním profesím pohodová práce, což beru jako plus, díky tomu volnu, co mají. Naopak tím, že spousta učitelek si neustále na svoji profesi stěžují mi přijde, že si sami neváží své práce a ty bych poslala do světa na zkušenou. Už mi rozumíš?
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
No tak dobře buďme konkrétní, do kolika učitelky učí na základní škole? Kolikrát ve dvě už tam učitel není.![]()
Nevím, kam jste až poskočily, došla jsem jen po tenhle příspěvek, ale můžu se optat, že si zase děláš prču, že jo?
Já totiž nevím, jestli reagovat, ať si zbytečně netřepím hubu. Ale pokud to je myšlený vážně, dám jen přirovnání. Zkusila sis někdy třeba hodinu skákat přes švihadlo a hodinu ležet na gauči? Já jen, že není hodina činnosti, jako „hodina činnosti“. A můj klasický dotaz, kolikrát jsi stála před třídou puberťáků, zklidňovala je a jako bonus je ještě něco naučila? Pak hodnoť náročnost práce. Jo, odjíždím ze školy i ve 2, ale pokud to dělám pořádně, rozhodně nejedu domů s tím, že mám padla a že jsem v pohodě.
Příspěvek upraven 14.10.14 v 19:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Učitelky nechodí domů o nic dřív, než jiní normálně pracující lidé a jsou na pracovišti svých 8,5 hodiny jako ostatní. Na rozdíl od nich ale nemají možnost si napsat přesčas ve chvíli, kdy jsou ve škole víc než 8,5 hodiny, což je poměrně často. Není co závidět.
Tak počkej, teď tomu nerozumím, psala jsem, že když přijdu do školy ve dvě skoro nikoho tam nepotkám, to není 8,5 hodiny. To mi vysvětli. A já jako THP pracovník přesčas nemám zaplacený vůbec. Mám fixní plat.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Takže ještě jednou, já si této profese vážím, líbí se mi, ale přijde mi, že je to oproti ostatním profesím pohodová práce, což beru jako plus, díky tomu volnu, co mají. Naopak tím, že spousta učitelek si neustále na svoji profesi stěžují mi přijde, že si sami neváží své práce a ty bych poslala do světa na zkušenou. Už mi rozumíš?
Jak můžeš říct, že učitelství je oproti jiným povoláním pohodová práce, když sama neučíš? Jiné brblající na své povolání bys třeba do školy učit neposlala? Já myslím, že by řada z nich taky s křikem utekla k tomu svému a do smrti by necekla!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
ty nerozumíš mně. Zasekla ses na přesvědčení, že učitelé chodí domů brzy a nejsi ochotná své přesvědčení změnit - bez ohledu na to, co ti napíšu já nebo spousta dalších lidí. když už to vypadá, že tomu rozumíš, vrátíš se zase na začátek a začínáme další kolo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
Tak počkej, teď tomu nerozumím, psala jsem, že když přijdu do školy ve dvě skoro nikoho tam nepotkám, to není 8,5 hodiny. To mi vysvětli. A já jako THP pracovník přesčas nemám zaplacený vůbec. Mám fixní plat.
Jenomže to tvrdíš ty. Já zase tvrdím, že když mě budeš v práci hledat ráno před sedmou nebo v půl čtvrté odpoledne, najdeš mě tam. A nebudu tam sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Jak můžeš říct, že učitelství je oproti jiným povoláním pohodová práce, když sama neučíš? Jiné brblající na své povolání bys třeba do školy učit neposlala? Já myslím, že by řada z nich taky s křikem utekla k tomu svému a do smrti by necekla!
Já si to myslím, je to můj názor. Tak snad ho můžu říct ne?
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Já si to myslím, je to můj názor. Tak snad ho můžu říct ne?
Ona i pomluva je vlastně jenom něčí názor, že? Proč ho neříct, když si to myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Jenomže to tvrdíš ty. Já zase tvrdím, že když mě budeš v práci hledat ráno před sedmou nebo v půl čtvrté odpoledne, najdeš mě tam. A nebudu tam sama.
Ne to netvrdím jen já, holky tu psaly, že tam odpoledne nejsou a že si mám domluvit schůzku jak u lékaře, nebo u kadeřníka.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71
Hele a i kdybych neseděla ve škole, dorazím domů a na jednu hodinu literatury dělám přípravu dvě hodiny (na interaktivní tabuli, aby je to zajímalo, aby to bylo živý, atd.), tak sorry, že u toho sedím doma a ne v kabinetě. Pro mě je důležitý výsledek, zpětná vazba dětí a ne to, jestli jsem to vytvořila u stolu v kanclu. Co čtu dál, víš prd jak o obsahu, tak o stylu práce učitelů, a že tvoje kámoška všechno vlaží, je její věc, chudáci její žáci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Ona i pomluva je vlastně jenom něčí názor, že? Proč ho neříct, když si to myslím.
Hani, já jsem jen psala, že si myslím, že je to oproti ostatním profesím pohodová práce, nechápu, proč to tady každýho tak popuzuje.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Ne to netvrdím jen já, holky tu psaly, že tam odpoledne nejsou a že si mám domluvit schůzku jak u lékaře, nebo u kadeřníka.
Správně. Přípravu do školy, opravování nebo cokoli, co přímo nesouvisí s dětmi lze dělat i doma. Ale udělat se to jaksi musí. To není jen si odsedět svý a jít domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit