Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Tak jo, tuhle práci bych v životě dělat nechtěla, je to hodně dřiny, za málo peněz, nic horšího být nemůže, to raději půjdu k pásu.
Jak malá, fakt že jo. S tebou se člověk fakt nedomluví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
ty nerozumíš mně. Zasekla ses na přesvědčení, že učitelé chodí domů brzy a nejsi ochotná své přesvědčení změnit - bez ohledu na to, co ti napíšu já nebo spousta dalších lidí. když už to vypadá, že tomu rozumíš, vrátíš se zase na začátek a začínáme další kolo.
Uf, takže já jsem tu namítala, že když přijdu do školy ve dvě, tak už tam nikdo není, tak se tu holky rozčilovaly, že co by tam jako měly dělat, což mě vrátilo k tomu, že tam tedy fakt do dvou nejsou.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Tak jo, tuhle práci bych v životě dělat nechtěla, je to hodně dřiny, za málo peněz, nic horšího být nemůže, to raději půjdu k pásu.
ulevilo se ti? jak jsem psala, nejsi ochotná na svém názoru nic změnit. ta demonstrace byla zbytečná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
Hani, já jsem jen psala, že si myslím, že je to oproti ostatním profesím pohodová práce, nechápu, proč to tady každýho tak popuzuje.
Protože posuzuješ jako pohodové něco, co neznáš. Hodnotíš něco, co sis nevyzkoušela, poukazuješ na volný čas aniž bys věděla, co učitel v tomto čase dělá, na co a na koho myslí. Tvé hodnocení je povrchní a navíc nás učitele sráží. Ta práce je nádherná - ale není o pohodě. Ale to nevysvětlím někomu, kdo si vzal do hlavy, že je. Musíš zkusit, abys mohla hodnotit. Jak by se líbila zdravotním sestřičkám diskuze, ve které bych napsala, že oproti jiným je to pohodová práce - no co, založí pár karet, napíchá pár injekcí, ordinace do 12, v jednu je doma. Co by chtěly? Ale tohle bych si nikdy nedovolila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Jak malá, fakt že jo. S tebou se člověk fakt nedomluví.
Tak já mám pocit, že s vámi se nedomluvím, ať napíšu, že je to dobrá práce se spoustou výhod, tak je to špatně, když napíšu, že strašná, taky špatně. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tady je ale učitelek.
Mám dvě kamarádky, které jsou učitelky - jedna učí na prestižním gymplu v Praze a je opravdu v zápřahu, přípravy, opravy, mimoškolní aktivity, sebevzdělávání, má toho hodně a denně pracuje určitě více než těch 8 hodin.
Druhá kamarádka učí v krajském městě na 2.stupni ZŠ a má to úplně na háku, odučí, občas tedy opravy, ale nějaké přípravy nebo něco dalšího, to vůbec, žije z podstaty.
A co je smutné, mají v podstatě stejné mzdy.
To mi přijde nejhorší - neexistuje systematický nástroj, který by odlišil dobré a špatné učitele.
Já bych nikdy učit nechtěla, mně to jako pohodová práce nepřijde, navíc (z mého hlediska) za hodně malé peníze.
A také mi bohužel přijde, že některé učitelky chytají takový ten syndrom - jsou prostě nejchytřejší a nemůže se jim „odmlouvat“, musí mít vždy poslední slovo, i když mluví a píšou nesmysly. Pozoruji to v místních diskusích a někdy i na svých známých.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Jako promiň, nikdo nechce, abys před učiteli padala na kolena, ale už jen to, že jsem tvoje slova považovala za blbý vtip, o něčem svědčí. Tohle není rozumný a podložený názor, to jsou bláboly člověka, který to hlavně nikdy nedělal, takže soudíš dle nějaký jedný kamarádky a je to pro tebe berná mince. Zato když ti Hanka napíše, že ona je v práci 8,5 hodin a dělá pak dál, nic, to se vypustí. Už jen to, jak uznáváš jen jednu možnost, hodně vysvětluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
Uf, takže já jsem tu namítala, že když přijdu do školy ve dvě, tak už tam nikdo není, tak se tu holky rozčilovaly, že co by tam jako měly dělat, což mě vrátilo k tomu, že tam tedy fakt do dvou nejsou.
tak znova - učitel je ve škole pro děti, ne pro dospělé. Dospělý si domluví schůzku, protože učitel v době nepřítomnosti dětí na pracovišti být nemusí. Může, ale nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meha
Ono to není jen o poměru gymnázium/ostatní stupně škol, protože makat/flákat to můžeš kdekoli. Znám i na gymplu učitele, co jedou z jednoho sešitu už tak 150 let.
u učitele je to hlavně o jeho osobnosti a přístupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa
A taky jsou fajn rodiče, co to neřeší, protože oni mají zrovna teď čas, tak se přihasí kdykoli bez domluvy a dobývají se do třídy řešit počet knedlíků, vydaných v jídelně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael To určitě, já jsem nechtěla v žádném případě hanět učitele na ZŠ, to je jen ukázka z okruhu mých známých, je mi jasné, že to můžeš šulit všude.
Právě proto bych chtěla, aby učitelky jako třeba Ty, které jste poctivé, chcete, aby to studenty bavilo, si vydělaly více peněz než někdo, kdo na to kašle.
A fakt mě mrzí, že to tak nefunguje.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Tak já mám pocit, že s vámi se nedomluvím, ať napíšu, že je to dobrá práce se spoustou výhod, tak je to špatně, když napíšu, že strašná, taky špatně.
Píšeš to ale s dikcí zabejčené puberťačky.
Hele, ta práce je krásná a dá se snadno flákat, ale pokud ji chceš dělat dobře, není to žádný veget.
Ty v podstatě tuto profesi dehonestuješ.
A věř mi, srovnání mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meha
To mě taky, protože to může být demotivační. I když dokud má někde v hlavě člověk to, že děti za tohle nemůžou, tak to nebudou odnášet, snaží se.
ale je to únavný, to nezastírám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 Usuzovat na to, jestli učitelé odpoledne makají na základě toho, že jste to nikdy neviděla u své kámošky, je úsměvné. Když k vám dojde někdo na kafe, začnete zpracovávat materiály na ty vaše porady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit