Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Meha píše:
@Camael To určitě, já jsem nechtěla v žádném případě hanět učitele na ZŠ, to je jen ukázka z okruhu mých známých, je mi jasné, že to můžeš šulit všude.
Právě proto bych chtěla, aby učitelky jako třeba Ty, které jste poctivé, chcete, aby to studenty bavilo, si vydělaly více peněz než někdo, kdo na to kašle.
A fakt mě mrzí, že to tak nefunguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71
Ale nejsou urážlivé, ale třeba v 9. třídě, když probíráme diskuzi, je jednou z prvních informací to, že když chci o něčem diskutovat, musím znát podstatu věci, mít připravené argumenty, abych nevařil z vody. Ano, máš svoje názory na spoustu věcí ze školství, x učitelek ti je postupně vyvrátilo, ale ty se i přesto cítíš dotčená, tomu nerozumím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@smoulinka71 Šmoulino, že si děláš celou dobu prču, že jo, přiznej se!!! Já si do toho mailuju s rodiči z mé třídy (marodi, úkoly, problémy dětí..), tak si říkám, jestli nejsem trošku pako, když moje pracovní doba skončila v poledne.
Hele, já si srandu nedělám, prostě jsem měla takovou představu, holt je to asi jinak, za to ale nemůžu, tak se ještě jednou omlouvám.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Camael píše:
@Terdul
Ty hele, ale zase máme parádní vidinu kariérního postupu. Za 40 let práce si poskočíš v tabulkách o celý 4 tisíce! No v kterých firmách mají takový obrovský skok, no ne?
no nekecej, to mi do důchodu krásně vyjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 Kamarádka učí jako pomocná učitelka nebo jako hlavní učitelka (což cizinci většinou nemůžou…)? V tom možná tkví podstata.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Učitelé jsou přece největší zlo, ne? Nic neumí, nic nedělají, mají prázdniny a ještě chtějí větší platy.Víc se tu stejně nedozvíš.
![]()
Na to svorně s kámoškou odpovídáme stejnou větou
…však právě proto to dělám
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě je jedna z psychicky nejnáročnějších věcí, když musím se studenty jít někam mimo školu. Učím v Praze a ještě ke všemu v centru. Puberťáci jsou v pohodě, ale já pokaždé trpím. Mám strach, aby mi neskočili pod auto nebo metro, abych je dovedla všechny, aby se mi cestou někdo neodpojil apod. Z toho jsem pokaždé úplně vyšťavená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Jo a do tarifu dostanete stovku, zřejmě z osobního ohodnocení
Kruci, já osobní nemám. Nechcete mi někdo půjčit?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mončatka píše:
Pro mě je jedna z psychicky nejnáročnějších věcí, když musím se studenty jít někam mimo školu. Učím v Praze a ještě ke všemu v centru. Puberťáci jsou v pohodě, ale já pokaždé trpím. Mám strach, aby mi neskočili pod auto nebo metro, abych je dovedla všechny, aby se mi cestou někdo neodpojil apod. Z toho jsem pokaždé úplně vyšťavená.
ale no neříkej… vždyť se s dětmi jen procházíš, žádná práce… za to by ti ani platit neměli
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cverunka píše:
Práce učitele je krásná, ale je děsně nevděčná. I když se člověk rozkrájí, stejně mám pocit, že se moc nezavděčí. Je náročná a to hlavně psychicky. Člověk pořád přemýšlí, co musí připravit, co bude zítra učit, jaké pomůcky sehnat, kde je sehnat a nakonec za co je koupitVýhodou jsou volné víkendy (když nepočítám pořádání plesů, různých prezentací školy, školních výletů…) a prázdniny. Nevýhodou je, že si člověk v podstatě dovolenou nevybere jindy než v létě a hlavně to, že je pořád jednou nohou v kriminále.
No a mě osobně šíleně rozčiluje výrok, že končí v práci v 13:00. Já učila kolikrát i do 17:00, naprosto běžně do 16:00.
A tou druhou nohou v blázinci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@smoulinka71
Ale nejsou urážlivé, ale třeba v 9. třídě, když probíráme diskuzi, je jednou z prvních informací to, že když chci o něčem diskutovat, musím znát podstatu věci, mít připravené argumenty, abych nevařil z vody. Ano, máš svoje názory na spoustu věcí ze školství, x učitelek ti je postupně vyvrátilo, ale ty se i přesto cítíš dotčená, tomu nerozumím.
Jenže spousta mi to nevyvrátila právě. Chápu, že tebe ta práce asi hodně baví a tím, že ji děláš dobře, tak tě to stojí hodně úsilí, ale to snad každá práce ne? A já prostě pořád vidím ty výhody toho volna no, takže mám pocit, že si nemáte na co stěžovat, tedy až na ten plat, tak malý bych tedy nechtěla. Jenže většina učitelek si myslí, že ta jejich práce je horší než kterákoliv jiná, což je vidět i z těchto příspěvků. Vás se ta pohodová práce dotkla, ale za to já nemůžu, nemyslela jsem to vůbec zle, spíš jsem to myslela tak, že to máte dobrý.
- Citovat
- Upravit
Ja si na manzelovo ucitelovani (stredni skola) nemuzu stezovat. Napisu proc - a budou to vsechna ta znama „klise“, ale v jeho pripade to tak je.
Doma pripravy ani opravy nedela (zustane chvili po/pred vyucovanim v kabinete a kdyz uz doma, tak ma vse na notasu a opravdu tim stravi minimalni dobu). A to uci predmety, ktere jdou rychle dopredu (programovani+vypocetka), neni to, ze neco splaca a ma na dalsich par let vystarano.
Pracovni doba nesrovnatelna s moji osmihodinovou od-do. Jde na rano - konci po poledni. Dva dny v tydnu jde na pozdeji - vyspi se
Nestezuje si.
Plat nadprumernej (brano z hlediska celostatniho prumeru). Tridnictvi, sprava skolniho systemu, odmeny za vedeni ruznych praci (ted mu treba „jeho“ chranenec vyhral celostatni SOCku).
Prazdniny ![]()
Negativum jediny - nemuze si dovolit byt nemocnej nebo zrusit vyuku z jinych duvodu, ptze ho nema kdo zastoupit. Takze kdyz maji deti akci ve skolce a on zrovna uci, tak bohuzel pech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bee.rush píše:
@smoulinka71 Kamarádka učí jako pomocná učitelka nebo jako hlavní učitelka (což cizinci většinou nemůžou…)? V tom možná tkví podstata.
Ona studovala vysokou v Anglii, není to kamarádka, ale sestra od mýho manžela, jenže ona je úplná pohodářka, tohle by ji rozhodně nenaštvalo.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Hele, já si srandu nedělám, prostě jsem měla takovou představu, holt je to asi jinak, za to ale nemůžu, tak se ještě jednou omlouvám.![]()
Hele, tak jestli tě to nasměruje aspoň kousek k názoru, že je to jinak, bylo to užitečný. Ne kvůli nám, ale třeba kvůli tvým dětem. Je rozdíl, když si rodiče váží učitele svých dětí a tu práci dokáží ocenit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mlsalkaM píše:myslím, že je to v každé profesi
Tak to rozhodně není, min. v soukromém sektoru ne.
- Citovat
- Upravit