Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@neumisa píše:
Kdejakou práci může dělat blbec.
No jo, ale vyjma manuálních prací…
Já jsem před MD dělala v nákupním oddělení sítě supermarketů, a než jsem šla na MD, tak se někdo hledal na mé místo. Dohodila jsem známou, má pajdák. Nevzali jí, vypadla v prvním kole…. Tak šla učit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
To nedokážu říct, co jsem dělala ve firmách, tak se opravdu hodně hledělo na výsledky, a kdybych to flákala, tak bych rychle šla o dům dál, nebo by mě ani nevzali.Já nevím, viděla jsem u známé, kolik dostane čistýho, a já jsem v komerční firmě vydělala jenom o něco víc. A to mám pocit, že jsem se tam opravdu neflákala, ale makala jak šroub (nešlo o manuální práci
Je pravda, že srovnávám svoji odměnu z roku 2004, a odměnu učitele z roku 2013, ale i tak. Ano, mají o něco míň, ale zase to vyváží to volno, které mají. Já, když jsem odcházela z práce v pátek v 5, tak na mě nadřízený koukal, kam jako jdu…
Mám stejné zkušenosti, proto jsem to tu psala, pracovala jsem na hodně náročný pozici, jezdila jsem domů v sedm, dovolená nikdy, vždy mi ji proplatili, proto jsem dala výpověď a šla dělat daleko jednodušší práci, za kterou jsem teď vděčná, protože jsem chtěla být s rodinou.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 to si tě dovolím opravit. Volna mají víc, jen je rozprostřeno během celého roku. Mají daleko víc prázdnin v průběhu roku, přestože v létě končí až někdy v červenci. Ono je asi taky něco jinýho učit psychologii, cizí jazyk, tělocvik nebo matematiku. Nenavážím se do tvé kamarádky, to vůbec ne. Jen si nemyslím, že srovnávat jednoho člověka se systémem jinde není správné. Můžeme se bavit o rozdílnosti školství (viz např. na co jsem narážela - hlavní a pomocná učitelka ve třídě), ale vytrhávat názor formovaný v jiném systému a zasazovat ho do kontextu českého školství mi nepřijde košer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bee.rush píše:
@smoulinka71 to si tě dovolím opravit. Volna mají víc, jen je rozprostřeno během celého roku. Mají daleko víc prázdnin v průběhu roku, přestože v létě končí až někdy v červenci. Ono je asi taky něco jinýho učit psychologii, cizí jazyk, tělocvik nebo matematiku. Nenavážím se do tvé kamarádky, to vůbec ne. Jen si nemyslím, že srovnávat jednoho člověka se systémem jinde není správné. Můžeme se bavit o rozdílnosti školství (viz např. na co jsem narážela - hlavní a pomocná učitelka ve třídě), ale vytrhávat názor formovaný v jiném systému a zasazovat ho do kontextu českého školství mi nepřijde košer.
dobře.
- Citovat
- Upravit
@Selfi @Camael vsak ja take holky nesrovnavam - jen popisuji, jak taky muze vypadat prace ucitele. Neexistuji prece jen ucitelky na zakladce - pred kterymi smekam - stredni skola je neco jineho, vysoka zase… /tam muz zustat nechtel treba proto, ze je to dle nej hlavne o „sbirani bobriku“, neustale publikovani a poradna prace s deckama v podstate nula. Ta stredni je prima a moc ho to bavi.
@Camael to vis ze zna pripravy a opravovani, testy pisou porad, dava mi cist rocnikovky, co opravuje… ale ne na ukor casu doma
nevim jak to dela, proste to zvlada v praci… pripoustim, v programovani nevede sesity, pisemky, vsechno ma v notasu ![]()
Kulkovne na prumyslovce o tisici zacich, kde je 90% chlapu ucitelu /ucitelky jsou vicemene jen cestinarky a anglictinarky/, by se vedeni mirne prodrazilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe
Přešla jsem poznámku o tom, že učitele může dělat každý blbec, protože jako člověk (povahově) možná, inteligencí ne, tam prostě musíš prokázat vědomosti, znalosti, atd. O tom, jestli je umíš předat dál (což je podstatný), nemluvím, to každý neumí. Ale promiň, napsat, že manuální práce je pro inteligenty a učení pro blbce, to je opravdu pro zasmání. Ten příklad s tou známou nic neříká o vzdělání.
podotýkám, že jsem zdaleka v životě jen neučila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:… trochu zvláštní příklad.. no… chudák známá, ještě, že byla natolik blbá, že si udělala výšku a mohla zvolit to učení..zatímco tomu vyvolenému zbyla ta skvělá manuální práce…
Já jsem před MD dělala v nákupním oddělení sítě supermarketů, a než jsem šla na MD, tak se někdo hledal na mé místo. Dohodila jsem známou, má pajdák. Nevzali jí, vypadla v prvním kole…. Tak šla učit…
je pravda, že psychická únava je daleko horší než fyzická..takže pokud jsi měla na mysli ve svém příspěvku tento poznatek..tak ano… chudák známá… škoda, že tu práci nedostala
![]()
![]()
Příspěvek upraven 14.10.14 v 21:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdula1
Kdysi nám bývalý ředitel řekl, že chlapi mají větší osobáky proto, že víc pracují. Tak jsem pátrala, to mě fakt zaujalo. Na nic jsem nepřišla. Tak jsem se optala znova, prý chodí ochotněji suplovat, zase k smíchu, u nás se chodí tak, jak to zadá vedení, až pak z ředitele vypadlo, že je prostě potřeba udržet si chlapy. Hm, dobrý, a proč jako? Já vždycky myslela, že je dobrý udržet si dobrýho zaměstnance, a od tý doby používáme kulkovný.
Reagovala jsem na to, jak jsi popsala náplň a pracovní dobu svého manžela. Bez urážky, u nás taky učí VT už třetí chlap, a mají prostě větší pohodu, zkrácené úvazky, hodiny tráví jen u kompů. Jo, pak se to dá nazvat pohodou.
Příspěvek upraven 14.10.14 v 21:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Já jsem před MD dělala v nákupním oddělení sítě supermarketů, a než jsem šla na MD, tak se někdo hledal na mé místo. Dohodila jsem známou, má pajdák. Nevzali jí, vypadla v prvním kole…. Tak šla učit…
na tohle reagovat nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak rozdily mezi uciteli vidim primo v rodine, manzelova segra ucila AJ na SS a casove i platove to bylo uplne jinde… plat mela bez nadsazky polovicni /fakt je, ze muz ma nabrano hodne tech dalsich aktivit s detma/.
Po RD uz se do skolstvi nevrati, ptze ma jen bc. a ped. minimum
Pritom byla vyborna ucitelka dle me.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@J_Doe
Přešla jsem poznámku o tom, že učitele může dělat každý blbec, protože jako člověk (povahově) možná, inteligencí ne, tam prostě musíš prokázat vědomosti, znalosti, atd. O tom, jestli je umíš předat dál (což je podstatný), nemluvím, to každý neumí. Ale promiň, napsat, že manuální práce je pro inteligenty a učení pro blbce, to je opravdu pro zasmání. Ten příklad s tou známou nic neříká o vzdělání.podotýkám, že jsem zdaleka v životě jen neučila.
Tak to jsme se nerozuměly. Já nepsala, že „manuální práce je pro inteligenty a učení pro blbce“. To byla reakce na citát: „Kdejakou práci může dělat blbec.“ Prostě vem si všechny práce kromě manuálních, a o těch, co zůstanou, bych rozhodně nechtěla tvrdit, že kteroukoli může dělat blbec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@majdula1
Kdysi nám bývalý ředitel řekl, že chlapi mají větší osobáky proto, že víc pracují. Tak jsem pátrala, to mě fakt zaujalo. Na nic jsem nepřišla. Tak jsem se optala znova, prý chodí ochotněji suplovat, zase k smíchu, u nás se chodí tak, jak to zadá vedení, až pak z ředitele vypadlo, že je prostě potřeba udržet si chlapy. Hm, dobrý, a proč jako? Já vždycky myslela, že je dobrý udržet si dobrýho zaměstnance a od tý doby používáme kulkovný.Reagovala jsem na to, jak jsi popsala náplň a pracovní dobu svého manžela. Bez urážky, u nás taky učí VT už třetí chlap, a mají prostě větší pohodu, zkrácené úvazky, hodiny tráví jen u kompů. Jo, pak se to dá nazvat pohodou.
klííd
.. hele, já to těm chlapům přeji
.. jsem ráda, že nejsou ve škole jen ženské… on ten mužský element je docela důležitý
… je to sice sexistické..ale na druhou stranu, kdyby můj manžel učil, tak bych taky chtěla, ať nosí víc peněz… naštěstí si teda zvolil jinou cestu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe Ale rozhodně blbce v každé profesi lze najít. Blbec doktor, blbec právník, blbec učitel. Souhlasím, že kdejakou práci může dělat blbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Tak to jsme se nerozuměly. Já nepsala, že „manuální práce je pro inteligenty a učení pro blbce“. To byla reakce na citát: „Kdejakou práci může dělat blbec.“ Prostě vem si všechny práce kromě manuálních, a o těch, co zůstanou, bych rozhodně nechtěla tvrdit, že kteroukoli může dělat blbec.
tak teĎ už tě vůbec nechápu…
.. to bude asi tím, že jsem učitelka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe
Já tomu možná blbě rozumím, ale chápu to správně tak, že tvrdíš, že všechny práce může dělat každý blbec, ale ty manuální ne? Mně z toho vychází, že jen manuální práce jsou nějak intelektuálně náročné. Tak nevím, já můžu jít vytírat supermarket, může jít uklízečka učit? A tím se nijak nevyvyšuju, jen porovnávám potřebu inteligence v manuální práci a učení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit