Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@neumisa no.. je vidět, že už je pozdní hodina… zrovna jsem se dočetla ve tvém popisku že máš 11 dětí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a ještě dodatek: to, co tady předvádíš, to není zpětná vazba. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi píše:
@neumisa no.. je vidět, že už je pozdní hodina… zrovna jsem se dočetla ve tvém popisku že máš 11 dětí
heh? jen to ne! hybaj do postele! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:… vstávám v 6,30, odvezu nejstarší do druhé třídy, prostřední do školky a pak budu doma
no jo, už mažu… ještě poslední mail rodičům…
takže já mám momentálně před sebou skoro 3leté prázdniny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@J_Doenení problém diskutovat, ale beru si osobně výpady a narážky typu „je doma ve dvanáct, poslala bych je makat do nadnárodní firmy, učit může každý blbec“. Taková tvrzení se mě dotýkají, protože nejsou založena na pravdě a čím více se snažím dotyčnému vysvětlit, že se mýlí, tím více kolem sebe kope a stojí si za svou nesmyslnou představou. tyhle kecy se táhnou veřejností už hodně dlouho a rozšiřují je ti, co o učitelování nemají ani páru. Ale vysvětlit si to nenechají.
Možná kdybys četla celé mé příspěvky, a zároveň je nemíchala s cizími, tak bys nebyla na mě tak namíchnutá
Já si kvalitních učitelů vážím, a to tak, že nemám problém za nima docházet nebo se i přestěhovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takže věta „za učitele může jít každý blbec“ není tvoje?
edit: oprava věty dle strany 16
Příspěvek upraven 14.10.14 v 22:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
..dotaz pro učitelky prvního stupně..
holky.. moje druhajda má novou paní učitelku.. denně mají číst v čítance tak 3/4 stránky… +samozřejmě klasické úkoly.. nicméně v té čítance to mají číst 3krát…
jako chápu, že opakování je matka moudrosti..ale dcera, když to čte potřetí, tak už se tak kroutí, jak jí do nebaví, že většinou vyměknu, dovolím jí to přečíst jen dvakrát a potřetí čte svou knihu…
do toho mají ve druhé třídě za rok přečíst 5 knih.. a každá má mít tak 100stran… tak nevím… přijde vám to dost?? mně celkem ano… nějak to nestíháme
.. a to jsem primaristka
..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@J_Doetakže věta „učit může každý blbec a taky učí“ není tvoje?
Znovu okopíruji svůj první příspěvek: „Můj názor je, že za učitele může jít kdejaký b.bec. Tím ale rozhodně nechci říct, že jsou všichni pitomí. My si školy i školky vybíráme, a tak (ťuk-ťuk) nacházíme většinou učitele, kteří šli do toho srdcem. Profese učitele je „skvělá na flákání“, pokud to někdo tak pojme (a je jich v čechách bohužel pořád ještě hodně), ale i hodně náročná pro ty, kteří to chtějí dělat dobře. A těm já fandím.“
Ano, mezi učiteli jsou blbci. Nepopírám, že jsem to napsala, a pořád si za tím stojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
no jo, už mažu… ještě poslední mail rodičům…
Ty jsem utnula před půl hodinou, aby si nemysleli, že dělám nonstop. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ano, už jsem to opravila. Nicméně to nic nemění na tom, že máš s kdejakým blbcem pravdu. zrovna tak se vzděláním.
ale už končím, jdu spát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi
To první mě pobavilo, hlavně, že si čte ráda sama.
nad tím druhým zírám, to nepřečtou ani deváťáci, ale je fakt, že mě svým způsobem uráží někoho nutit číst (tím myslím puberťáky, ne 1. stupeň). Ať si to užijí na střední. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo, to mi přijde dost hodně. Mám letos druháky a 3× stejný text mi přijde zbytečný - ti, co číst umí, to nepotřebují, ti co tomu čtení moc nedají, tak ty to spolehlivě odradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@J_Doeano, už jsem to opravila. Nicméně to nic nemění na tom, že máš s kdejakým blbcem pravdu. zrovna tak se vzděláním.
ale už končím, jdu spát.
Tak mi prosím, odepiš na ten jeden jediný dotaz: Není pravda, že učit mohou lidé bez VŠ vzdělání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Doporučila jsem jí, protože byla krátce po škole, a měla o pozici zájem. Byla to známá, tak jsem jí tím ušetřila jedno kolo s HR, a šla na pohovor přímo k mýmu nadřízenému. Nebo myslíš, že na pohovor šla proti své vůli?
No tak v tomhle světle už to nevypadá tak, že neprošla přes první kolo a musela jít učit. Člověka bez zkušeností i osobnostních předpokladů bych na pozici taky nevzala.
Hele, já pracovala 8 let na manažerských pozicích v nadnárodních firmách, a protože jsem chtěla i jinou realizaci, několik let jsem dělala lektora přípravných kurzů na vš, učila jsem v sobotu čtyřhodinové bloky, občas i večer v týdnu. Na čtyři hodiny výrokové logiky apod. mi kolikrát trvala příprava dvakrát tak déle, to nemluvím o udržení pozornosti a zoufalství, když mám naučit aristotelský sylogismus někomu, kdo nemá ani na střední školu. Proti tomu mi třeba jednání v zahraničí přišlo jako brnkačka.
To jen, aby tu byla zkušenost neučitelky, která okusila od každého něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
No tak ale nemusí sedět do šesti v práci a ještě si tahat práci domů, toď můj názor. Hele měla jsem kámošku učitelku na základce, neviděla jsem ji se odpoledne učit a připravovat do školy.
Jedna čísi kamarádka je opravdu výpovědní vzorek o všech učitelích na všech ZŠ ve střední Evropě
Tohle mě fakt baví ![]()
Jsem učitelka, mám aprobaci na SŠ, momentálně si dodělávám ještě speciální pedagogiku, abych mohla učit na 1. stupni. Letos mám prvňáčky a musím říct, že jsem nikdy v životě nebyla tak „orvaná“ jako letos. Kvůli integraci je naše práce čím dál tím složitější. Mám ve třídě 13 dětí, z toho jedno je vyučováno dle plánu speciální školy. Dítě neudrží stolici, je psychotik, tluče děti (tudíž ho mám po celou dobu výuky takřka přivázaného u nohy). Další dítě má dg. selektivní mutismus - se mnou už trochu mluví, na nikoho jiného ze školy nepromluví. Ze zbývajících 10 „zdravých“ dětí jsou 3 ADHD a 2 ADD - podotýkám, že jsme klasická ZŠ… Krom tvorby ŠVP a klasických tém. plánů musím vypracovávat i individuální plány pro těchto 7 dětí pravidelně se scházet s jejich rodiči… Do toho práce s třídnictvím, povinné kroužky, tvůrčí dílny pro rodiče, náprava SPU, logopedická péče… Toto vše za 16 100 čistého - plus 400 za třídnictví. Jako bonus prázdniny na pracáku. Přijde vám to hodně?
Měla jsem možnost učit i na gymnáziu a průmyslovce. Nemůžu říct, že to nebylo fajn (alespoň finančně), ale ten pocit, když někoho naučíte číst a psát, když se k vám děti o přestávce přijdou pomazlit, povyprávět bolístky… To mi pár tisícovek nenahradí. Ovšem pokud bych doma neměla chlapa, co mě živí, učit bych nemohla. Miluju svou práci a ano, jsem v jednu doma, ale když mi v osm usne dítě, zasedám ke compu a pracuju do noci, do práce chodím na půl sedmou… Kdo dělá svou práci poctivě, nemůže ji ošidit.
Díky za zachování anonymu, nerada bych psala veřejně o žácích.
- Citovat
- Upravit