Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
14.10.14 22:11
@Selfi píše:
ježíš.. špatně čtu :D.. četla jsem jen síť supermarketů:)… takže mi z toho logicky vypadlo něco jako prodavačka a doplňovačka zboží zároveň :):kytka:.. nicméně, to, co ty píšeš, je spíše o určitých schopnostech, které člověk má… prostě musíš mít čich, tah na branku, tzv. instinkt zabijáka… tohle je asi nejlépe výstižný název :)… a to vůbec nesouvisí s inteligencí, ale spíše s povahovými rysy… takže pokud je známá učitelka, tak se ani nedivím, že ve tvé pozici neobstála… opravdu je třeba jinak nastavená a třeba je skvělá v předávání informací a umí naučit, ale v náplni tvé práce by byla úplně vedle… prostě každý se hodí na něco… stejně tak je spousta lidí, co ze školství uteklo a ne jen proto, že je tam málo peněz, ale proto, že to prostě psychicky nedávalo… já nemám takovou praxi, ale i za relativně krátkou dobu znám 4 lidi, co prostě tu práci nedali a 2 holky / 34 a 37 let/..co skončily na psychině a na prášcích… :nevim: :nevim: :nevim: opravdu se nemyslím, že učitele může dělat každý blb..

SPíš bych to doplnila, že DOBRÉHO učitele nemůže dělat každý blb.

@neumisa Ano, musí ZAČÍT studovat. Takže pořád učí spousta lidí, kteří VŠ nemají, a ještě mnoho let se po nich nebude vyžadovat. Co ty padesátileté učitelky, myslíš, že po nich někdo bude chtít VŠ diplom?

Znovu opakuji, DOBRÉHO učitele si vážím. Bohužel, nejsou lehce k nalezení… Ale dají se najít, ne že ne :-) A doufám, že jich bude pořád víc a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.10.14 22:13
@hanka.br. píše:
Jsou mezi námi špatní učitelé, jsou mezi námi špatní lékaři, špatní kuchaři, špatní lidé. Ale obecně z toho nevyplývá nic.
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
14.10.14 22:13
@Selfi píše:
@Petule030 … no.. rozhodně to psychicky náročné je..obzvláště, když doma sedím s dcerou u klavíru a šílím, když to po xté zahraje špatně.. pořád neumí noty a já sama se ztrácím v basovém klíči nad notovou osnovou :).. raději budu učit 30 prvňáčků než jednu hodinu klavíru :D :mavam: :mavam: :mavam: :lol:

Popravdě se občas taky musím hooodně držet, ale já to těm dětem zahraju správně a častokrát to i odkoukají. Ale někdy je to katastrofa :lol: Pro mě je ale tohle zlaté, než mít plnou třídu ubrebentěných a neposedných blech, natož otrávených puberťáků ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
14.10.14 22:15

@J_Doe

promiň, ale tvé příspěvky mi připadají zmatené a hloupé. Asi jim inteligenčně nestačím. O fungování školství víš tolik, co šmoula a stejně jako ona jsi přesvědčena o své pravdě na základě jedné zkušenosti. Znovu ti opakuji, že blba najdeš v každé profesi a ne každý blbec může učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
14.10.14 22:16

@majdula1
:) ubezdušil…chápu ho. :lol: Já to neberu jako živoření na dřeň, mně taky pořád někdo říká, že na ženskou nemám špatný peníze, já vím, prostě mám jen představu, že když má člověk VŠ, pracuje na plný úvazek a už spoustu let praxe (myslím každý, nejen učitelé), mělo by být standardem třeba jedno moře, jedny hory, a to z kantorskýho platu není (aspoň z mýho ne a to mám osobák :D ). Na druhou stranu je fakt, že jako máma od malýho dítěte uznávám, že je to dobrá práce pro ženskou, i když pracuju doma (nemám směny, víkendy, mám pokrytý prázdniny). Sice si neudělám volno jako OSVČ, ale zase vím, že tahle volna mám. Takže jak říkáš, není to žádnej šlágr, ale mohlo by být hůř, zaplaťpánbůh, že nás to některé baví. :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.10.14 22:16
@hanka.br. píše:
Jsou mezi námi špatní učitelé, jsou mezi námi špatní lékaři, špatní kuchaři, špatní lidé. Ale obecně z toho nevyplývá nic.

Tahle diskuze je o učitelské profesi, a já píšu svůj názor na ni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16138
14.10.14 22:17
@J_Doe píše:
No, to bys jí musela znát. V tomto případě tomu opravdu tak bylo. Ne, že by nebyla inteligentní, to byla, i vzdělaná, ale prostě jí to bylo všechno tak nějak jedno. A když mi pak vyprávěla zážitky ze školy, kde učila… no, jsem ráda, že neučila mé děti. Prostě si odvyprávěla na hodině to své, a že to žáci hned nepochopili? Jejich smůla. (Takhle to opravdu říkala, učitelka matematiky, učí první stupeň.) Bohužel, i takoví učitelé jsou. Tohle je podle mě blbý učitel matiky.

A tos ji doporučila na pozici, kde člověk musí být velký dravec, soutěživý, umět přitlačit dodavatele apod.? Trochu mimo, ne? Evidentně je ona osobnostně někde jinde, sama píšeš, že je inteligentní i vzdělaná, tak proč o ní píšeš, že musela jít učit? A k tomu, že učit může každý, ono je to všude o střetu nabídky a poptávky, kdyby hledali nákupčí někam do totální p.dele v pohraničí bez pořádné mzdy, infrastruktury apod., tak by taky museli vzít někoho, kdo by u vás na konkurzu pohořel, protože nikdo kvalitní by se tam nehrnul. U učitelů je to to samý, prestižní školy si vybírají z řady velmi kvalitních zájemců, vesnické nebo problematické zš berou i méně kvalitní, protože někdo učit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
14.10.14 22:18

@neumisa To je vlastne pravda, vzdyt ja se na to divam uplne zvracene :mrgreen: misto abych si uzivala tu pohodu, ze nemusim byt v praci :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.10.14 22:18
@Petule030 píše:
Popravdě se občas taky musím hooodně držet, ale já to těm dětem zahraju správně a častokrát to i odkoukají. Ale někdy je to katastrofa :lol: Pro mě je ale tohle zlaté, než mít plnou třídu ubrebentěných a neposedných blech, natož otrávených puberťáků ;) :mavam:
.. a právě to je ten problém… klavír není úplně má parketa… ale spíše nutné zlo… takže dceři, když to chci zahrát, protože tak mi přijde, že se to naučí nejlépe… tak se to musím nejdříve sama naučit, u toho se zpotím, jsem nervozní, protože jsem pomalá a občas propadám depresi, když to ani mně nejde :D
nedávno pan učitel napsal hrajte ve 3/4taktu.. a já počítám, počítám.. a už jsem byla naprosto zoufalá, protože mi tam prostě ten valčík mezi ty pomlky nějak nešel napasovat… zaboha to nevycházelo :D..po půlhodině, kdy jsem už totálně bezvládně koukala do not a říkám, že to prostě vzdáme…že jí to nedokážu vysvětlit.,, jsem si jen tak všimla, že jsem si spletla stranu a skladba je v klasicky ve 4/4 :D… no. ulevilo se mi… konečně jsem se dopočítala :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.10.14 22:19
@neumisa píše:
@J_Doepromiň, ale tvé příspěvky mi připadají zmatené a hloupé. Asi jim inteligenčně nestačím. O fungování školství víš tolik, co šmoula a stejně jako ona jsi přesvědčena o své pravdě na základě jedné zkušenosti. Znovu ti opakuji, že blba najdeš v každé profesi a ne každý blbec může učit.

Proč to bereš tak osobně? V čem nemám pravdu? Že učí lidé bez VŠ? Blba najdeš v každé profesi, ale tohle je diskuze o učitelích, nebo se učitelé nesmí kritizovat? Mám zájem na tom, aby bylo dobrých učitelů víc a víc, ty ne? A to se jim nesmí dávat zpětná vazba, nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
14.10.14 22:21

Ty vádo, od kolika všechny zítra učíte? Já už tu klepu nosem do klávesnice.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
14.10.14 22:22

@J_Doe

není problém diskutovat, ale beru si osobně výpady a narážky typu „je doma ve dvanáct, poslala bych je makat do nadnárodní firmy, učit může každý blbec“. Taková tvrzení se mě dotýkají, protože nejsou založena na pravdě a čím více se snažím dotyčnému vysvětlit, že se mýlí, tím více kolem sebe kope a stojí si za svou nesmyslnou představou. tyhle kecy se táhnou veřejností už hodně dlouho a rozšiřují je ti, co o učitelování nemají ani páru. Ale vysvětlit si to nenechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
14.10.14 22:22

@Selfi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Snaha se cení ;) Aspoň se i ty přiučíš něco nového :palec: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.10.14 22:23
@zrcadlo píše:
A tos ji doporučila na pozici, kde člověk musí být velký dravec, soutěživý, umět přitlačit dodavatele apod.? Trochu mimo, ne? Evidentně je ona osobnostně někde jinde, sama píšeš, že je inteligentní i vzdělaná, tak proč o ní píšeš, že musela jít učit? A k tomu, že učit může každý, ono je to všude o střetu nabídky a poptávky, kdyby hledali nákupčí někam do totální p.dele v pohraničí bez pořádné mzdy, infrastruktury apod., tak by taky museli vzít někoho, kdo by u vás na konkurzu pohořel, protože nikdo kvalitní by se tam nehrnul. U učitelů je to to samý, prestižní školy si vybírají z řady velmi kvalitních zájemců, vesnické nebo problematické zš berou i méně kvalitní, protože někdo učit musí.

Doporučila jsem jí, protože byla krátce po škole, a měla o pozici zájem. Byla to známá, tak jsem jí tím ušetřila jedno kolo s HR, a šla na pohovor přímo k mýmu nadřízenému. Nebo myslíš, že na pohovor šla proti své vůli? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
14.10.14 22:23
@Camael píše:
Ty vádo, od kolika všechny zítra učíte? Já už tu klepu nosem do klávesnice.. :mrgreen:

no jo, už mažu… ještě poslední mail rodičům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat