Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maty1989 víš co u nás mělo úspěch? když jsem udělala těsto na buchty tak jsem mu část dala a on si s tím,,matlal a hnětl,, docela dlouho ho to zabavilo. Zase to budeme muset udělat…ale udělám jen,,pracovní,, mouka, voda,, aby to nebylo drahé, když se to pak vyhodí a připadne mi to bezpečnější než modelína v tomhle věku
V době, kdy byl syn v tomhle věku, bylo to snad nejlepší období. Pro dítě bylo všechno „jééé“ a přitom se s nim už dalo komunikovat, blnout, pozorovat plno věcí, pro něj do té doby nezajímavého. Vydržel stát u stavby přes půl hod.,dělala jsem často výlety vláčkem, za zvířátky, mezi děti nebo jsme šli jen tak do parku..
@versko Tak to malá se mnou vaří a peče, vždycky něco míchá a baví jí to, ale bohužel jí to pak vezmu, až to tu vařit nebo péct, že ![]()
@Maty1989 píše:
@amazon No právě, ale ne vždy je počasí, nebo nálada být venkuTak bych ráda něco třeba tvořila doma, ale nic mě nenapadá
Mám to taky tak
![]()
od září chodí na jeden den v týdnu do lesní školky (chodí se ven za každého počasí)
je jí 28m…myslím že v tomto věku potřebuje hlavně kolektiv přibližně starých dětí, takže chodit do heren, co nejvíc ven a pořídit sourozence ![]()
@amazon na sourozenci se 3,5 měsíce pracuje a zatím nic
A herny mě nějak odrazují, přijde mi, že se tu nedá pořádně seznámit, u písku potkáme maminy s dětma, ale buď se s nima extra nepobavím, nebo je jich tam víc a kecají jen spolu, takže pak mě odradí všechno a radši jdu někam, kde nikdo není a máme klid ![]()
@Maty1989 u nas stoji jednorazova lekce 65 kc, je v to hodka cviceni a pak muzes jit do herny, kde muzes byt neomezene dlouho. Když mas permici, tak te lekce stoji 55 Kc. To mi prijde jako v pohode cena…No a chtěla jsem ho dat od dvou let do soukrome skolky jen na dva dny v tydnu a to stoji skoro jako cela materska..takze si hold bude muset počkat do tri let
Zboznuje kolektiv, proto jsem uvazovala o cviceni i dvakrát tydne…
Teď jsme byli pár dní doma, synek měl teplotu a pak rýmu…bylo to dost náročné, abych ho zabavila celý den bez televize /na tu má ještě čas/
takže se četlo, kreslilo, koukalo z okna, stavebnice…
@Petta29 U nás je jednorázovka 75kč, což mi přijde už dost teda a zda se pak dá jít za to i do herny, to netuším.
@amazon to máte super, že u vás je lesní školka, hned bych tam synka dala, jsem toho velký příznivce…ale široko daleko nic takového
@Maty1989 píše:
@amazon na sourozenci se 3,5 měsíce pracuje a zatím nicA herny mě nějak odrazují, přijde mi, že se tu nedá pořádně seznámit, u písku potkáme maminy s dětma, ale buď se s nima extra nepobavím, nebo je jich tam víc a kecají jen spolu, takže pak mě odradí všechno a radši jdu někam, kde nikdo není a máme klid
Já chodím do herny nebo ven většinou kvůli dceři, plkání mě moc nebaví, i když občas se mu nevyhnu
ale je fakt, že jsem se s maminkami z našeho města seznámila prostřednictvím emimina, nebo fb…pravidelně se ale nestýkám s nikým…což je škoda..na sourozenci také pracujeme ![]()
@Maty1989 píše:
@amazon na sourozenci se 3,5 měsíce pracuje a zatím nicA herny mě nějak odrazují, přijde mi, že se tu nedá pořádně seznámit, u písku potkáme maminy s dětma, ale buď se s nima extra nepobavím, nebo je jich tam víc a kecají jen spolu, takže pak mě odradí všechno a radši jdu někam, kde nikdo není a máme klid
Jsem na tom stejne, ja uz se s maminkama na pisku ci v herne neseznamuju…ono vlastne není důvod bavit se s nekym na silu jen proto, ze ma dite ![]()
Tak to by se mi za to ty peníze dávat taky nechtělo.
Ještě je u nás v oblibě morče. Jenom za chvíli bude vykrmený na pečínku ![]()
Bublifuk a šlapání na bubliny
@klafina123 při období jéé jsem měla pocit, že při každé procházce jsem kluka vzala poprvý ven z domu ![]()
U nás jéé období ještě nezačlo, máme teď období, že když synek něco chce tak se hodně vzteká…
@lucenka bublifuk jsme také zkoušeli, ale hned to chce vyzkoušet a když mu to pučím tak to nejde a opět veliké vztekání…