Program pro dítě od 2 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2526
11.9.13 23:29

Ještě mě něco napadlo, ale to je asi pro větší děti. Koupila jsem zlatou barvu a na hřišti, než si děti pohrály, jsem nabarvila plno kamínků na zlato. Pak jsem vymyslela příběh o tom, že se říká, že se na některých místech občas objeví poklad, který kdysi loupežníci poztráceli. Když vypadalo, že všechno zlato děti našli, šla jsem jako na záchod za strom a kousek, tak, aby mě neviděly jsem jim tam schovala čokoládové penízky a pak jsme jako šli okolo-radost ohromná a po příchodu domů pomalu ani nemohly dojíst večeři, jak byly unavení. Akorát další den…"budem zas hledat poklad joo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
11.9.13 23:39

Holky, díky za dobrou diskuzi.

U nás vedou vodovky a štětec (dcerce je čerstvých 26 měsíců), jde jí to dobře, ale nechá mě vždycky něco namalovat, líbí se jí to, tak mi vytrhne „výkres“ a pokračuje.

Pak malou hodně baví vystřihovat, je to takové šmik sem, šmik tam, ale má své nůžky s pérkem a bez ostří, takže to je paráda. Vždycky něco namalujeme a jako bonus vystříháme, dáme na lednici :).

Učí se písmenka, ne vědomě, ale babí donesla magnetky a jsou to písmenka. Z legrace jsem napsala pár slov a malou to ohromně chytlo, ukazuje mi T, M, B, O, D, A (máma, táta, bába, dáda (děda), z legrace jsem jí ukázala ta samá písmenka „prstovkou“ a zase, hrozná sranda. Není geniální, ale vždykcy vydrží třeba čtvrt hodiny u psaní slovíček. Já píšu, ona „diktuje“.

Šijeme na papír, čtvrku přeložím 2×, navlíknu velké jehly (pěkně barevně) a jedeme. Ukázala jsem, jak píchnutí bolí, takže je na pozoru. Jinak zabírá malý polštářek. Papír si „zapíchne“ k polšářku, pak odendá a pokračuje v došití.

Nejnovějším hitem je „pozorování tmy“ - koukáme, jak se svítí, jak svítí auta, komíny, jak vypadá ve tmě déšť…

Modelína a pratelné fixy taky bájo.

P. S. Jdu dočíst diskuzi :)

• Citovat
  • Upravit
9180
12.9.13 07:00
@Clarkia píše:
Holce bych z těch malých plodů třeba navlékala korálky, až by se to naučila sama (ale pravda, nevím, jak s jehlou :think: ), ale mám syna - a tomu stačí fakt málo - nasbírat třeba misku žaludů, a on si to doma přesýpá sem tam z misky do misky - to ho baví nejvíc, víc než z toho něco tvořit. ;)
Jinak si pamatuju, že jako děti jsme milovaly vzít papírovou krabičku, a přinést si domů kousek té přírody, lesa - takže jsme si z té krabičky vytvořili takový mini přírodní domeček třeba - z mechu, šišek, listí, klacíků… ;)

@klafina123 Děkuji, pořídím tyčinku pro syna a Herkula pro mě. ;)

Taky chci koupit barevný papír, nastříhat tvary a lepit obrázky. To bude pro začátek vrchol mého kreativního umění, protože já toho příliš neumím. :oops: Už se těším, blíží se podzim, a člověk přeci jen tráví doma víc času, když prší, a venku je tolik krásného materiálu. 8)

To bych taky ráda, ale máme trochu uklízecího tatínka :roll:, a ten by se mohl zbláznit…prý co to nosím domů za bordel :cert:
Přinesli jsme si loni kaštany…teď v srpnu jsme si nasbíraly žaludy a já jsem dceři na ně namalovala obličeje ;) sice jim pak utrhla „čepičky“, ale moc se jí to líbilo…do té doby než přišel tatínek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
12.9.13 07:31
@Jura007 píše: … no a pak jsem si ještě vzpomněl na MINIUNI v Ostravě na Černé Louce. Taky by to stálo za výlet ( modelové zmenšeniny různých známých staveb).

Ale o se netýká vlacku že :think: male modely vlacku, by se malému líbily :dance: je do vlacku blazinek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
12.9.13 08:36

Toto bychom chtěly vytvořit my:

http://www.moje-rodina.cz/…ni-zvonkohra
je ještě brzo, nebo uz to v lese všechno najdem??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.13 09:02

@Petta29 kaštany u nás ještě nejsou. Zkusila jsem jeden utrhnout a ještě nebyl úplně hnědý. Jinak se mi ten tvůj nápad líbí :palec:

• Citovat
  • Upravit
18305
12.9.13 10:43

Nabídka pro kohokoliv: minulý týden jsem začal skenovat jednoduché vystřihovánky, co mám už roky ve skříni… Pokud si je někdo bude chtít doma tisknout a vystřihovat, ať se ozve - můžu poslat mailem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.9.13 11:09

@Jura007 Klidně poprosím :) Martasek15@centrum.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.9.13 14:23

@Jura007 Taky prosím o zaslání, bette@seznam.cz. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.9.13 17:41

@Jura007 Clarkiaa@seznam.cz Děkuji. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.13 21:59

@Jura007 taky prosím o zaslaní llucenka@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
48
12.9.13 23:09

@Jura007 já moc prosím také :-) destiny001@seznam.cz dííííky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.9.13 20:08

Tak poprosím o strpení, protože do úterý jsem pracovně vytížený. Pak začnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
16.9.13 17:14

Pěkná inspirace na koláže z listí: http://www.predskolaci.cz/?… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie