Program pro dítě od 2 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2449
11.9.13 08:33

@versko U nás je to JÉÉÉÉÉÉÉÉÉ - ŘEV - JÉÉÉÉÉÉÉÉÉ - ŘEV :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.9.13 08:34

Jdeme ven, mějte se krásně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
11.9.13 08:36

U nás je největší hit praní, dávání prádla do pračky, vytahování, věšení.
A taky skládání prádla v šuplíku :lol:
Venku hřiště a krmení kačen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.9.13 08:40

@versko ze začátku měl bublifuk, kterým se daly bubliny dělat máchnutím ruky. Foukat se naučil ve 2,5 letech.

Ještě mě napadly nafukovací balonky - dá se s nima blbnout a nic nezničí.

• Citovat
  • Upravit
9180
11.9.13 08:46
@lucenka píše:
@versko ze začátku měl bublifuk, kterým se daly bubliny dělat máchnutím ruky. Foukat se naučil ve 2,5 letech.Ještě mě napadly nafukovací balonky - dá se s nima blbnout a nic nezničí.
:palec: :palec: zrovna včera jsem jich koupila 10ks a všechny jsme nafoukly ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.9.13 08:50

Ahoj. My jsme na tom tak nějak podobně. Synovi jsou dva roky. Bydlíme tu teprve necelý rok, nikoho tu neznáme. Do MC nechodíme. Já po pravdě cizí maminky a kontakt zrovna dvakrát nevyhledávám.
Když jdu na hřiště, kde to má syn moc rád, někdy odcházím tak otrávená, protože on ještě nemluví, a když se tam nahrnou odpoledne děti z vedlejší školky, chovají se k němu ošklivě. Např. mu zabaví všechny hračky na pískovišti, a pak když za nima přijde, drze ho odhánějí apod. A tak je to pořád. Málo kdy tam potkáme dítě, které si s ním chce hrát.
Nejraději chodím delší procházky, s výhledem na silnice, to syn miluje - autobusy, tiráky, míchačky, motorky… Cestou sbíráme kytičky, šišky, klacíky… Syn se šplhá na zídky apod.
Akorát tedy procházky se postupně zkracují, protože za 6 týdnů mě čeká porod. :) Budeme mít sourozence, akorát na zimu. Tak potom budou parťáci, doufám, tak, jak jsme si to přáli. ;)
Doma ho nejvíc baví modelína, s tou si hrajeme i 3× denně. A jezdí autama, pořád na ně něco nakládá, apod. A taky kouká na pohádky, každé ráno a večer. A malujeme na tabuli křídama, to je taky super.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
11.9.13 08:54

Tak mi jsme prevazne venku, jezdi na kole, v kosiku si veze bublifuk-bez nej se nevyjede. Zbira si do kosiku kaminky listecky a doma z toho neco tvorime. Strasne rada blbne na trampoline, tak jsem za ni rada :palec: no a doma uz je to slozitejsi, tam ji ten program fakt musim vymyslet, takze strasne rada fouka foukacima fixama (doporucuju, super vec za malo penez!), kreslime prstovyma barvickama, malujeme vodou takove ty obrazky co ponamoceni vylezou, vybarvujeme, lepime ruzny barecny, leskly papirky, k narozeninam dostala kuchynku takze furt neco kuchti… Taky jsem sni chtela chodit na cviceni, aby byla vic v kolektivu, ale momentalne mam dost rizikove tehotenstvi (ted se zrovna valim v nemocnici), tak to musi vydrzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.13 09:01

Tak bublifuk má dcerka jen chvíli, pak ho montuje, občas vylije, v horším případě žužlá, takže jí ho pak beru. Balonky nafouknuté má už déle, občas je bere i do vany :D A právě mi taky přijde zbytečné se jen tak seznamovat, pač si jinak s maminama nic neřeknu, jen probereme děti, počasí a co z toho? Dosud jsem se seznámila se třema, od jedné jsem kupovala sprcháč, který jim nesedl a shodou bydlela kousek od nás, ale to jsme se maximálně potkaly v obchodě, s jinou jsem se seznámila při kupování oblečků od ní, „venčili“ jsme děti, a el šla pak do práce, takže to padlo, pač nemá čas. Další je z baráku, ale ta má svý kamarádky, takže taky nic, proto jsem uznala, že to kašlu, že to zvládneme hold i samy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
11.9.13 09:09

Mám skoro dvouletou..a trpim, jí nic nebaví.. u ničeho nevydrží.. s maminama problém, chodí min. po dvou.. vůbec nepotkáváme vrstevníky..Ale jamile jedeme někam na druhej konec prahy, tak potkáme 3 holčičky narozené ve stejném měsíci a maminky se neznají..
zákon schválnosti. :zed:
jako teD je to dobrý, ale až bude zima a hnusně :nevim:
máme razítka, magnetky, prstové barvičky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.13 09:13

@ntkv Právě že mi to přijde takové divné. Je fakt, že když se já narodila, bylo nové sídliště, všichni noví a tak se maminy všechny sešly u písku a znaly se tak. Pak společně s náma chodívaly třeba do města, nebo se střídaly v hlídání a mamina si v klidu zatím doma uklidila, ale na to, kolik tu je dětí, pač kočárky vidím, tak asi chodí jinam, pač tu pomalu nikoho nepotkáme ani na písku a podobně. Ale zase nesnáším davy, proto se mi ani nechce na organizace tipy cvičení, herna, atd, pač tam chodí právě převážně kamarádky a bojím se, že bych pak někde trpěla v koutě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
11.9.13 09:58

Já jsem tedy nijak zvlášť nikoho na kamarádění nevyhledávala. Spíš jsem konečně užívala psychického klidu…do 2 let jsem se synem pendlovala po nemocnicích-opakované operace a pobyty a najednou konečně klid, nemusela jsem vstávat v 5 hod.,nemusela jsem už tolik obrážet doktory..prostě cvak :lol:..,klid, žádné pípání přístrojů, brek miminek a strach, co zas bude. Místo toho jsem vzala psa, naložila kočár a jela jsem někam, pokud možno do přírody, do zoo, do lesa, plácli jsme sebou na louku a pozorovali broučky v trávě, sbírali kytičky, váleli sudy-prostě jsme blbli. Na hřišti se s námi občas někdo dal do řeči, syn byl a vlastně do dneška je taky, ale méně hodně komunikativní. Taky se okolo 2 roku občas vztekal. Ale to tak je normální, má to tak většina dětí a přejde to. Vždyť se z prťousků pomalu stávají pomalu myslící bytosti a taky občas něco chtějí. Převedla jsem pozornost jinam..v klidu. Lehl na zem, že něco chce a nemá. Říkám..„Fílo, týý jóóó, to je paráda, motorka, honem vyskoč, ta ale jeee :) ",nebo to samé s pejskem, sanitkou, letadlem, autem… pak jen stačilo říct " týýý jóóó“ a už byl na nohách, aby o něco nepřišel. Tou dobou jsem začala pracovat v dětském koutku, aby byla nějaká korunka navíc-syn chodíval se mnou,„pomáhal“ mi utěšovat miminka, byl hrozně důležitý, jezdila jsem brigádně na tábory a syna brala sebou-on měl plno starších kamarádů, ve 2,5 letech jsme začali jezdit do lázní (na 7 týdnů),tam bylo opět co objevovat a těch dětí :lol: ) a teď…stereotip-škola, školka, práce, občas nějaký výlet ve volnu, ale už se to vždy odvíjí od školy-dříve volnost, nestereotip. Jinak..když se vrátim k těm aktivitám…my venku třeba nasbíráme lístečky, žaludy, větvičky, kytičky..atd, syn to pak doma nalepil na papír a já to pak domalovala vodovkama, aby to vypadalo jako zvíře, strašidlo, člověk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
11.9.13 10:13

Tvůj syn tě nechá malovat? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.9.13 10:47

@klafina123 Prosimtě, můžu se zeptat, kterým lepidlem to syn lepí? Taky bych ráda zapojila tuhle činnost, a nevím, které lepidlo je vhodné pro tak malé dítě a aby to aspoň trochu drželo. Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
11.9.13 11:00
@versko píše:
@lucenka bublifuk jsme také zkoušeli, ale hned to chce vyzkoušet a když mu to pučím tak to nejde a opět veliké vztekání…

Mojemu už jde foukat do bublifuku. akorat na to nalepi pusu. takže ma v puse obsah..brr :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
11.9.13 11:09

My chodime na velké hřiště, pískoviště. vyhledavame děti a maminky ;) sice děti nejsou zrovna moc pratelske až ty 4 léte a výše. ale s maminkama se rada bavím..pokecame si o dětech atd.ale to mě baví ;)je to fajn.na malém pisku, hřišti kde jsme sami, tam nám je smutno. i proto že jsme celé dny s malým sami.bez tatky. a semtam kamaradky. babicka..jinak jsme samotari :,( už se těším až malý půjde příští září do skolky. těší se mezi deti.ma rád společnost a děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí