Program pro dítě od 2 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
458
11.9.13 11:18

Jestli znáte ten keř s bílými bobulkami? Tak jsem malému predvedla že je má nasbirat a hodit na zem a zaslapnout a oni pukaji :mrgreen: vím že je to blbost.ale teď je těch keřů vsude plno. a malý si je natrha a puká :lol: takže chodime kolem baraku na motorce se psem s tím že jdem na kuličky :potlesk: a jak ho to baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
11.9.13 11:21
@Clarkia píše:
@klafina123 Prosimtě, můžu se zeptat, kterým lepidlem to syn lepí? Taky bych ráda zapojila tuhle činnost, a nevím, které lepidlo je vhodné pro tak malé dítě a aby to aspoň trochu drželo. Děkuji. :kytka:

No já mám už syna velkého, je to už nějaký roček zpět :mrgreen:,ale používala jsem jsem takovou tu tyčinku. Když šlo o přilepení např. větvičky nebo něčeho tlusčího, tak jsem z té tyčky „vyňoupla“ kus toho lepidla, dala na čtvrtku a on např. tu větvičku do toho vmáčknul. Jóó a nebo, to taky děti baví, to děláme, když jezdíme s dětma z děcáku na hory..vezmeš čtvrtku a oboustanou lepenku, nalepíš 2 pruhy na šířku papíru, ale nesmí být tou lepenkou polepený celý, nalepí se to na prostředek. A pak se nasbírají kytičky, traviny, jehličí, borůvky..atd (nebo se to vezme sebou na louku) a lepí se to tak, aby ty kytky přečnívali na obou stranách. pak se to nechá uschnout a je z toho krásná zahrádka. Pak, když jsem dělala v dětským koutku, jsme s prckama dělali…papír (čtvrtka je lepší),namaluješ obrys něčeho-auto, zvířátko..atd a pak dítěti nastřiháš/natrháš na nudličky papír a ono je palcem a ukazováčkem žmoulá na kuličku-dobré trénování motoriky- a lepí se to do toho obrysu, těsně vedle sebe, jedna kulička vedle druhé. To jsem lepila Herkulem. A pak je z toho plastický obrázek..,je toho tolik a pro ty dvouleťáky je opravdu hodně věcí „jééé“. Nebo jsem koupila obličejové barvy a nechala se od syna namalovat-sranda neuvěřitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
11.9.13 11:25
@ntkv píše:
Tvůj syn tě nechá malovat? :mrgreen:

Jestli to bylo na mě, tak jo, můj syn mě nechal malovat. Buď koukal, co to bude a nebo když chtěl taky, tak jsem mu podstrčila taky nějaký výtvor a on to dokončil po svém a já dodělala to jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
11.9.13 11:40

Díky nápady hezký :palec: klidně pokračuj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.9.13 11:56

@cumlanek No jistěže, kdo by neznal pámelník. :mrgreen: Akorát já se zatím této zábavy zdržuju, protože jsme celé léto sbírali jedlé „bobule“ přímo z keřů (borůvky, ostružiny, maliny, rybíz, angrešt). Syn všechno s chutí zobal, a teď mi chce chodit na jeřabiny, šípek a pámelník. Tak mu vysvětluju, že to papají jen ptáčkové, ale stejně vidím tu touhu ochutnat to. :lol:

@klafina123 Děkuji. Já si právě myslím, že tou „tyčkou“ toho moc nepřilepíme. Tak koupím Herkulese, ale zase toho nemůžu jen tak dát synovi do ruky, jelikož by se tím přilepil k papíru celej. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
11.9.13 12:08

Nebo děti rádi dělají (ale to asi znáte)..nafoukne se balonek. Pak se rozdělá mouka s vodou na takové „lepidlo“. Vezmou se kousky novin, papíru (ale ty noviny, letáky, jsou lepší na natírání) a lepí se to pořád dokola na ten balón. je potřeba toho nalepit opravdu větší vrstvu. Není to jedovat´,což je výhoda, to můžou dělat opravdu prťousové. Pak se to nechá uschnout. Schne to třeba den. Když je to suché, je to tvrdé. Vezmeš jehlu a ten balon přes ty noviny propíchneš. Na závěr se „koule“-výtvor oblepí bílým papírem, nechá se zaschnout a pak se to nabarví-beruška, žába, kytka, pavouk..a tuna čehokoliv… Nebo..nasbírat venku lístečky všech možných tvarů. Ty budeš muset doma z kartonu vystřihnout nebo vyříznout větší strom. Jen základ-kmen, větve. Nalepíš to celé na větší papír(role) a děti pak na strom lepí lístečky-Herkules lepidlo-,červené bobule jako jablíčka a pověsíš to někam doma.Nebo jsme „vařili“ z ovoce. Hroznové víno prošít uštíplou tlustou jehlou(kleštěma ušmikni špičku, ať se prcek nepíchne) a nití kuličky vína a pak to obalit v čokoládě, hlavičku nechat zelenou a tam jen ťupnout čokolku jako oči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
11.9.13 12:22
@Clarkia píše:
@cumlanek No jistěže, kdo by neznal pámelník. :mrgreen: Akorát já se zatím této zábavy zdržuju, protože jsme celé léto sbírali jedlé „bobule“ přímo z keřů (borůvky, ostružiny, maliny, rybíz, angrešt). Syn všechno s chutí zobal, a teď mi chce chodit na jeřabiny, šípek a pámelník. Tak mu vysvětluju, že to papají jen ptáčkové, ale stejně vidím tu touhu ochutnat to. :lol:@klafina123 Děkuji. Já si právě myslím, že tou „tyčkou“ toho moc nepřilepíme. Tak koupím Herkulese, ale zase toho nemůžu jen tak dát synovi do ruky, jelikož by se tím přilepil k papíru celej. :lol:

No on ten Herkules je třeba dobrý na lístečky, ale když máš třeba větvičku nebo něco tlusčího, tak jak to chvíli schne, tak to spadne. A nebo tavná pistole, ale to pro prťouchy není. Ale když když kousek z té tyčinky lepidla uždíbneš a nalepíš to třeba na větvičku, klacík, kamínek, korálek, mušličku a necháš dítě, aby to na ten papír natlačilo..ještě, když to může pěkně přibouchnout, tak to většinou udělá. Já když jsem hlídala ty děti v koutku, tak jsme tam třeba měli velké věkové rozpětí 2 měsíce až 8 let, dělali jsme v jedné a těch dvouleťáků mi tam chodilo nejvíc. Takže když miminka usla, potřebovala jsem je tiše zabavit a aby jsme dělali něco, co si můžou hned odnést domů-nedalo se čekat, až uschne lepidlo. A tohle drželo. Nebo výtvor na špejle. Dát dítěti papír, prstovky barvy-něco vytvoří, ty vystřihneš z toho různé tvary a nalepíš na špejli. Pak necháš dle zručnosti přilepit třeba z kokosového vlákna vlasy a je z toho panáček, lev-nemusí to být dokonalé, opravuj jen minimálně, oni to prťouchové nemají moc rádi :mrgreen:. Holčičkám/ někdy i kluci chtěli/ jsem pomohla udělat jednoduchou kabelku…barevný papír přehneš napůl, boky obstřihnout třeba kreativními nůžkami-zubaté-, boky zahnout a slepit, vystřihnout uči a přilepit (klukům jsem vystřihla tašku ve tvaru jednoduchého auta) a dítě nechat tašku pomalovat, polepit, do taštičky uložit umělecká díla z pobytu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
11.9.13 20:27

Tak já si nemůžu na nudu stěžovat…máme hodně kamarádek s podobně starýma dětma, takže máme domluvené pravidelná setkání jednou za 14 dní a buď oni přijedou k nám na celý den nebo my k nim. Pak hodně jezdíme na kole, já na koloběžce, to jezdím kam on chce nebo když jsou za barákem louže, tak tam jezdí dokud nemá holiny plný vody, tam a zpátky. Hodně jsme (i v zimě) na hřištích. Chodíme po okolí krmit kozy, králíky a kachny, k Vltavě labutě, do ZOO. Každé pondělí chodíme ráno plavat a každý čtvrtek cvičit-to je finančně náročný, ale rádi mu to dopřejeme, vidím, že ho to baví a výsledky jdou vidět. No a miluje vlaky, takže třeba sjedeme na Smíchov, nasedneme na vlak a dojedeme na Hlavák, tam pozorujeme vlaky a zase zpátky…pak máme vytipováno několik míst, kam se vyplatí jet na celý den, hlavně v létě: Gutovka, FarmaPark Blaník, Mirákulum, Mořský svět, Svět mašinek, herničky Sloníkov, Človíčkov, Žluté lázně, areál Šeberák, KOala café…ale to samo stojí jistý obnos minimálně vstupné.
No a doma si taky vyhrajeme-stavíme koleje a jezdíme každý svým vlakem-s patřičným komentářem, posíláme auta, jezdíme autobusy po koberci se silnicemi, hrajeme si se zvířátky, posíláme kuličky po dráze, stavíme lego-zoo, vlak, z kostek stavíme domky pro Gogouny, prohlížíme knížky, pouštíme si zvukové knížky a pak doplňuje magnetické knížky, kreslíme, razítkujeme, modelujeme. Tancujeme na muziku, hrajeme na schovávanou, nebo se honíme po bytě. Ráno než se nasnídám a večer než udělám večeři kouká na Krtka, u přípravy oběda sedí u mě na lince a „pomáhá“. Je to náročný, ale lepší než před rokem, protože už si s ním opravdu popovídám, on si vzpomíná, co kde zažil, leccos vysvětluju, popisuju, cíleně soutěží…hodně času mu zabere jídlo-díky bohu a po obědě ještě hodinku, dvě spí. Ale to pokud to jde, tak já s ním, protože jsem těhotná a dává mi jeho režim zabrat :mrgreen: Jsem na sebe zvědavá, až budou dva, to asi budu padat za vlast :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.13 20:31

@janisska Tak to my taky chodíme koukat na vláčky, atd, ale nikoho známého tu nemáme a chodit často do různých center se mi nechce - i když by to třeba malou bavilo, přijde mi to prostě drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.9.13 20:38

Jen bych mírně rýpnul s dotazem - teď na podzim padá ze stromů spousta plodů - žaludy, bukvice - a semen (habr, javor…) Plus k tomu ještě šišky a podobné přírodniny. Zkoušíte při hře zužitkovat i toto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.13 20:45

@Jura007 My zatím ne, ale začneme. Zatím spíše doma kreslíme pastelkama, takže doma nic z toho zatím nevyužíváme a venku jsme taky zatím nevyužily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.9.13 20:45
@Maty1989 píše:
@janisska Tak to my taky chodíme koukat na vláčky, atd, ale nikoho známého tu nemáme a chodit často do různých center se mi nechce - i když by to třeba malou bavilo, přijde mi to prostě drahé.

Ohledně toho „dívání na vláčky“ - asi budete znát Vagonářské muzeum ve Studénce. Prý tam mají i docela pěkné kolejiště… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.9.13 20:47

… no a pak jsem si ještě vzpomněl na MINIUNI v Ostravě na Černé Louce. Taky by to stálo za výlet ( modelové zmenšeniny různých známých staveb).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.13 20:48

@Jura007 Muzeum neznám, děkuji za všechny tipy, někdy si uděláme výlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.9.13 20:50
@Jura007 píše:
Jen bych mírně rýpnul s dotazem - teď na podzim padá ze stromů spousta plodů - žaludy, bukvice - a semen (habr, javor…) Plus k tomu ještě šišky a podobné přírodniny. Zkoušíte při hře zužitkovat i toto?

Holce bych z těch malých plodů třeba navlékala korálky, až by se to naučila sama (ale pravda, nevím, jak s jehlou :think: ), ale mám syna - a tomu stačí fakt málo - nasbírat třeba misku žaludů, a on si to doma přesýpá sem tam z misky do misky - to ho baví nejvíc, víc než z toho něco tvořit. ;)
Jinak si pamatuju, že jako děti jsme milovaly vzít papírovou krabičku, a přinést si domů kousek té přírody, lesa - takže jsme si z té krabičky vytvořili takový mini přírodní domeček třeba - z mechu, šišek, listí, klacíků… ;)

@klafina123 Děkuji, pořídím tyčinku pro syna a Herkula pro mě. ;)

Taky chci koupit barevný papír, nastříhat tvary a lepit obrázky. To bude pro začátek vrchol mého kreativního umění, protože já toho příliš neumím. :oops: Už se těším, blíží se podzim, a člověk přeci jen tráví doma víc času, když prší, a venku je tolik krásného materiálu. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí