Program pro dítě od 2 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
11.9.13 20:52
@Jura007 píše:
Jen bych mírně rýpnul s dotazem - teď na podzim padá ze stromů spousta plodů - žaludy, bukvice - a semen (habr, javor…) Plus k tomu ještě šišky a podobné přírodniny. Zkoušíte při hře zužitkovat i toto?

Jj, zrovna dneska jsme sbírali první kaštany. Budeme dělat klasické figurky. A pak si kluk bude dělat podzimní květináč, lepit na papír a dělat korále :) uz se na to těším.

• Citovat
  • Upravit
5724
11.9.13 20:57

@janisska Pěkný výčet. :) Já bych snad jen vynechala ty kamarádky s dětmi, které nemám, a veškerou placenou zábavu - herny, které nemusím, kroužky, kam se mi už s pupkem vůbec nechce. A teď bohužel 5, 6 týdnů do porodu mě i delší výlety po Praze dávají hodně zabrat, takže se zdržujeme hlavně tady u nás na okraji, kde toho i tak nachodíme dost. ;)

Ale nemít pupek, taky bych chtěla taky takhle výletit. Ty jsi taky těhule, nevím, jak to všechno zvládáš. ;) A krtek u nás taky frčí každý večer před spaním. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.9.13 20:59

@Clarkia my vloni na podzim dělali papírové draky. Na tvrdý papír jsem nechala kluka kreslit prstovkama, pak vystřihla tvar draka, přidělala mašle z barevného papíru a přidělala na špejli. Kluk by je měl nejradši v květináče celý rok.
Nebo nakresli na papír jablko, hrušku, duhu, rybu, popatlej lepidlem a nech lepit kousky barevného papíru (alobalu).

• Citovat
  • Upravit
3088
11.9.13 21:01

@lucenka Pěkné tipy, děkuji :) Já nějaké nápady mám, ale na všechno mi přijde ve 26 měsících prostě ještě malá. Možná zbytečně asi, co? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
11.9.13 21:13

@Clarkia no však taky funim z posledních sil, porod mě čeká až v lednu, tak doufám, že nasněží až po porodu ;) Po plavání spíme oba jako dudci i 3hodiny a já se zbytek dne povaluju po bytě :mrgreen: No a koloběžka byla nutnost, protože už nezvládám za kolem běhat :mrgreen: Navíc jsem teda vytáhla kočár, sháním nízké spoje a všude se dopravím MHD, případně pomalou chůzí :oops: a nemusím psát, že po uspání zvířete odpadám do gauče…bez kamarádek bych se asi zcvokla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.9.13 21:18
@Maty1989 píše:
@lucenka Pěkné tipy, děkuji :) Já nějaké nápady mám, ale na všechno mi přijde ve 26 měsících prostě ještě malá. Možná zbytečně asi, co? :D

Nejlepší je zkusit, když to nepůjde, tak odložit. Ale kolikrát mě překvapí, co všechno dokáže. Ještě jsme dělali motýly - nechat pomalovat roličku od toaleťáku a čtvrtku, vystřihneš křídla a nalepíš.
A u lustru máme ještě od Velikonoc včely :) vyfouknuté vajíčko nabarvil žlutě. Já doděla černé pruhy, obličej a křídla a(kousek ubrousku).
Ještě je fajn ozdnbná děrovačka - nemusim se stříhat s kytičkama a teď už si to zvládne cvakat sám. Prsty si tam dát nemůže.

• Citovat
  • Upravit
3088
11.9.13 21:23

@lucenka Super :) Já si právě už brala pár knížek z knihovny na vyrábění, tak ještě propátrám a zkusíme tvořit i novinky tedy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.9.13 21:24

@janisska Jo tak to jo, to máš jestě dost sil, bude hůř. :mrgreen: Já ještě před dvěma měsíci taky zvládala dlouhé výlety - ale vždy se spaním doma, protože kočárek už půl roku nemáme. Ale mrzí mě, jak se to s každým přibývajícím týdnem pomalu ukrajuje. :lol:
A je pravda, že díky mému těhotenství jsme letos nepořizovali koloodrážedlo, protože mi bylo jasné, že bych za synem nestíhala běhat, a má ještě „pomalé“ enduro. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
11.9.13 21:26

Taky hodně z těch věcí, které popisujete se synem (2 roky) děláme. Škoda, že ho absolutně nebaví žádná manuální činnost, nějaké lepení nebo malování, to okamžitě odchází od stolku.
Hodně chodíme ven, na odrážedlo, sbírat kamínky, koukat na těžkou techniku, krmit slepice a kachny. Pak taky na parkoviště, aby mohl pojmenovávat značky aut. Rád jezdí dopravními prostředky, takže jezdit sem a tam a mávat na mašinku. Občas nějaká herna nebo ke kamarádce, ale on dost žárlí. Taky napodobování „dospěláckých činností“ - oprava auta, šroubování, operování plyšové pandy.
Co budeme dělat v zimě, až bude hnusně, netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.9.13 21:26

@lucenka :potlesk: Akorát teda foukání a barvení vajec je na mě už moc kreativní. :lol: Ale lepení, vystřihování, apod. beru. ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.13 21:28

@Manticora Malá taky ráda dělá věci se mnou, pomáhá mi s prádlem - dá do pračky, zapne to, vezme vyprané a dává mi třeba i kolíčky na sušák :) Ráda se mnou vaří, peče, vysává, zametá, utírá nádobí,… Takže i doma se dá zabavit a tvoří taky ráda - zatím právě nejvíc kreslíme, tak zkusíme tedy i více vyrábět, ať máme co vystavovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
11.9.13 21:32

No malýho taky tvoření nebere a mě by to přitom tak bavilo…koupila jsem prstové barvy a balicí papír, že budeme malovat na zemi, ani jsem ho neokřikovala, že se ušpinil na oblečení, že se otřel o kuchyň…on ale chytl hysterák, že má špinavé ruce… :roll: no chystám se letos zkusit draka, něco s listím a kaštanové postavičky, uvidíme…
Ještě jsem zapomněla na házení kamenů do vody, pozorování aut u silnice, kdy si teda potrénuju značky a barvy :zed: a postávání na stavbě-musí tam ale být jeřáb a míchačka, to je základ :mrgreen:
@Clarkia ve sněhu předpokládám, že bude mimino na břiše v manduce a za sebou potáhnu boby(místo odrážedla a koloběžky)…už mi totiž hlásí, kde jsou a co s nima dělal loni…a že až bude Ježíšek, tak bude sníh a boby… :lol: Tak snad půjdou kila dolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.9.13 21:39

Je pravda, že u nás práce s modelínou vypadá tak, že „maminka si hraje“ a syn jednou za čas přijde něco vykrojit, rozkrájet, rozdrobit. :lol: Ale i tak to považuju za přínos, že třeba aspoň něco okouká. A tahá mě k modelíne sám tak 3× denně.

Na tabuli maluju křídou taky hodně sama, ale on aspoň ty obrázky ukazuje, a jednou za čas něco načmáře sám. ;)

S vařením mi teda nepomáhá vůbec, do toho ho nějak nejsem schopná zapojit. Ale dám mu svoje mísy, vařečky, a do toho něco nasypu, a on si „vaří“ sám - a to ho teda hodně baví. :)

Jojo, v zimě je základ, aby byl sníh, to je pak taky kopec zábavy, počínaje bobováním a stavěním sněhuláka. Ale když sníh nebude, to nevím. A loni jak byla ta zima megadlouhá, už to taky bylo na budku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.9.13 22:15

@janisska hurá už jsem se bála, že kluk je jedinej, co nepochopil prstové barvy :) u nás musí mít štětec a horu ubrousků, aby byl pořád čistý :)

• Citovat
  • Upravit
2526
11.9.13 23:21

@Clarkia Kup si silnější jehlu na šití, aby se dobře držela v prstíkách dítěte a tu špičku ucvakni kleštěma. Vznikne relativně tupá strana, ale stejně buď u dcerky. Dají se takhle navlékat jeřabiny, panenská jablíčka, lístečky. Nebo okrasné dýně..máme vždycky u dcery ve školce na podzim dílničku z přírodnin. Pomož udělat dirky, ať se s tim nemorduje a ať udělá podzimní strašidýlko, zvířátko nebo když by byla dýně o něco větší, část vydloubej na dužinu (aby se tam líp zapichovalo) a udělejte si přírodní zahrádku a hlavně podle zkušeností, moc do toho dětem nepovídat. Takhle to dělal taťka, když byl syn ještě ve školce a taky byli podzimní dílničky a tak ho otrávil díky své preciznosti, že syn tam se vším praštil a řekl, že chce domů. pak jsme ho alespoň po půl hoďce ukecali, že vůůůbec nebudem zasahovat..no, pak byl sice pro změnu otrávený taťka :? Já třeba neumím skoro malovat. Zvládám tak malovat obrázky dětem do 3,4 let a pak jsem za trapáka :oops:. proto raději něco vyrábíme. Existuje i plno knížek s nápady, občas něco pořídim a jsem zas za hvězdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí