Prohlášení k nahlašování dítěte v zaměstnání

25
18.7.14 10:51

Prohlášení k nahlašování dítěte v zaměstnání

Dobrý den, prosím o radu, možná je to trošku hloupý dotaz, kdy stačí „něco“ napsat na papír, ale chci se jen tak ujistit.
Narodil se na synáček a přítel ho chtěl nahlásit u sebe v zaměstnání, kvůli slevě na dani, kterou chce uplatňovat měsíčně a prý má donést kopii rodného listu malého a já mám napsat prohlášení, že o něj pečuji, či co..
Neví některá z vás jak má zhruba to prohlášení vypadat? Existuje nějaký vzor. Pěkný den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
18.7.14 10:58

@macik86 Já jsem požádala naši účetní a ona napsala něco ve amyslu, že potvrzuje, že jméno příjmení, rodné číslo (já) neuplatňuje slevu na dani za dítě jméno příjmení, rč (syn).
Jsem zaměstnaná na RD.
Předpokládám, že to jde udělat i formou čestného prohlášení (třeba u OSVČ)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
18.7.14 10:58

@macik86 takže si bude uplatňovat slevu i na tebe když chtějí potvrzení že se o něj staráš??
Já podepisovala mužovi čestné prohlášení že si malou neodepisuji
teď čtu že nejste manželé, takže tebe si odepisovat nemůže, tzn že ty bys mu měla podepisovat to čestný prohlášení že si neuplatňuješ slevu na dani na dítě :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
3931
18.7.14 11:01

@macik86 ať se zeptá na účárně v práci páč ve většině firem ten papír normoš mají takže se jen vyplňuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
18.7.14 11:03

Ahá, tak to bude nejspíš ono, že tu slevu neuplatňuji už já…děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
18.7.14 11:27

Přepisuji z formuláře od manžela z práce : Já… rodné číslo prohlašují, že neuplatňuji slevu na dani za… rodné číslo dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
18.7.14 11:46

Tak já jsem tedy dostávala od partnera z práce pro svého zaměstnavatele papír na potvrzení, že nebudu uplaťňovat slevu na dani, tej jsem si nechala potvrdit a vracelo se to zpět partnerovi do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
18.7.14 11:51

Taky se rovnou zeptám ke stejnému tématu:

Já měla slevu na daně na děti v práci, kde mi skončila smlouva někdy v dubnu. Ale od té doby jsem na nemocenské-těhotná. S manželem jsme svoji chvilku. Může si už děti připsat on (nejsou jeho bio, ale nikdo na ně tu slevu momentálně nepobírá).

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
18.7.14 12:23
@Lakynka píše:
Taky se rovnou zeptám ke stejnému tématu:

Já měla slevu na daně na děti v práci, kde mi skončila smlouva někdy v dubnu. Ale od té doby jsem na nemocenské-těhotná. S manželem jsme svoji chvilku. Může si už děti připsat on (nejsou jeho bio, ale nikdo na ně tu slevu momentálně nepobírá).

Děkuji :kytka:

Jasně že může :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
18.7.14 14:22

Ano, pokud jste manželé, může uplatňovat slevy on, i když nejsou děti jeho bio. Pokud slevu na děti nikdo neuplatňoval od dubna, pak si za tu dobu může děti uplatnit manžel v rámci ročního zúčtování (samozřejmě za ty měsíce, kdy jste byli manželé)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat